poslušanje radia
poslušanje radia
Pred kratkim so mi zmontirali optiko t2 in moram pohvalit,zelo lepo deluje.V uporabi imam sprejemnik VIP1003 Motorola.Imam pa eno vprašanje.Sedaj lahko poslušam radijske programe samo če je prižgan tv.Obstaja možnost drugačnega priklopa,da bi radijske programe poslušal preko radija ob ugasnjenem tv-ju?Je to zadevo že kdo rešil na kakšen način?
Zadnjič spremenil gorenc 12, dne 13. Feb 2012 ob 13:30, skupaj popravljeno 2 krat.
- MrTwelveTrees
- Moderator
- T-2: Že imam
- Paket: imam
Re: poslušanje radia
da
če imaš na tv priklopljen preko HDMI, potem kupiš Scart kabel ki ima na drugi strani "činče" - stereo, - vklopis v ojačevalec (Aux vhod)
ali
digitalni izhod iz motorole SPDIF - katerega vklopis v ojačevalec ki ima SPDIF vhod, tako imaš tudi 5.1 zvok pri določenih tv kanalih
žal boš moral imeti prižgano tv da boš videl na katerem kanalu si, ali pa si zapomniš kanale in tipkaš št. kanala....
če imaš na tv priklopljen preko HDMI, potem kupiš Scart kabel ki ima na drugi strani "činče" - stereo, - vklopis v ojačevalec (Aux vhod)
ali
digitalni izhod iz motorole SPDIF - katerega vklopis v ojačevalec ki ima SPDIF vhod, tako imaš tudi 5.1 zvok pri določenih tv kanalih
žal boš moral imeti prižgano tv da boš videl na katerem kanalu si, ali pa si zapomniš kanale in tipkaš št. kanala....
-
- Starešina
- Paket: Malo mešano
- Kraj: Pince
Oprosti, ampak pravilneje bi bil odgovor NE. Podobno bi bilo, če bi vprašal ali lahko "poslušam" TV nadaljevanko na radiju. Valda!
-
- Legenda
- Paket: Optika 2x (90/20, 9.6/10)
Nekateri TV imajo možnost izklopa ekrana.
- Fry
- Legenda
- Paket: FTTH 10/10, 3xTV, Telefon
- Kraj: Koper
Kot je napisal MrTwelveTrees!
Dodal bi, da za samo poslušanje ne rabiš TV in ga lahko po izbiri izklopiš.
Če sodim po sebi, se običajno posluša le nekaj programov.
Zato je smiselno preurediti listo radijskih programov tako, da imaš v njej samo tiste ki jih poslušaš.
Te pa potem ni težko tudi "na slepo" izbrati s Pgup / Pgdn
Dodal bi, da za samo poslušanje ne rabiš TV in ga lahko po izbiri izklopiš.
Če sodim po sebi, se običajno posluša le nekaj programov.
Zato je smiselno preurediti listo radijskih programov tako, da imaš v njej samo tiste ki jih poslušaš.
Te pa potem ni težko tudi "na slepo" izbrati s Pgup / Pgdn
- MrTwelveTrees
- Moderator
- Paket: imam
tretja možnost
če imaš HDMI iz Motorole v recesiver (ojačevalec) ki ima HDMI vhod (potem pa iz njega v TV)
samo to je dražja možnost
če imaš HDMI iz Motorole v recesiver (ojačevalec) ki ima HDMI vhod (potem pa iz njega v TV)
samo to je dražja možnost
-
- Faca
- Paket: oranžni diamant
- Kraj: Trbovlje
za nekatere je uporabno tudi samo poslušanje televizije, jaz jo od sedaj naprej nimam niti vklopljene, samo enostavno skart v tv, za vsak slučaj,činča za vsak kanal iz motorole in vstolp, prižgan stolp in ali poslušam radio, ali tv, listo sem si pa sam preuredil.
vseeno bi bilo zelo lepo nazaj dati streame vseh radiev, polno slovenskih jih ne dela pa srbskih.
vseeno bi bilo zelo lepo nazaj dati streame vseh radiev, polno slovenskih jih ne dela pa srbskih.
-
- Začetnik
- Paket: televizija, internet, telefon
Enostavno priklopiš TV vmesnik Motorola z receiverjem s stereo AV kablom (2 x RCA M). Nastaviš vrstni red nekaj priljubljenih postaj in jih "na pamet" menjaš ob poslušanju. Ob isklopu recimo vedno daš na najbolj priljubljeno radijsko postajo. Jaz imam vmesnik Motorola 1510, sem pa prepričan, da ima tudi vmesnik VIP 1003 izhode za AV kabel. Če se kdaj "zgubiš", pač priklopiš televizor in ponovno urediš vrstni red programov.
-
- Faca
- Paket: oranžni diamant HBO - FTTH
- Kraj: Škofja Loka
da si sposodim tole temo.... me zanima, veliko radijskih kanalov ne deluje.... se da to urediti
Hvala
Hvala