Poskus IPTV via WIFI - UDPXY napaka: User defined signal 1
Poskus IPTV via WIFI - UDPXY napaka: User defined signal 1
Imam precej standardno konfiguracijo, napisano spodaj. V VLC-ju lahko normalno gledam T2 TV le preko kabla, vendar je moj cilj vzpostaviti zadevo čez wifi, ne bom razlagal detajlov, ampak pri meni je to trenutno potrebno. Preko wifi se slika zatika in kažejo se kvadratki. Odločil sem se, da poskusim narediti dve stvari, ena vzpostaviti unicast z udpxy po navodilih od Seeker-ja, da ustavim smetenje po mreži in drugo navijem malo procesor, da se slika preneha zatikati. No ustavilo se je že pri prvem koraku in izgubil sem že kar nekaj ur:
Konfiguracija:
1) T4 optika (100/10)
2) Linksys WRT54GL na katerem je zadnji Tomato, to je verzija 1.28. Daemon udpxy sem potegnil iz sourceforge-ja, verzija je: udpxy_1.0-Chipmunk-11_mipsel
3) Grem po dobro spisanih navodilih od uporabnika Seeker (hvala)
4) naredil sem vse korake in udpxy se ne zažene, ga niti ni med živimi procesi. Recimo če se povežem preko Telnet-a na router in ga ročno zaženem z ./udpxy -p 1234 mi vrne samo: "User defined signal 1". Kaj to pomeni nimam pojma, sem iskal po googlu in nič ne najdem.
Verjetno je kakšna neumnost na moji strani, samo sem čisto brez ideje, tako, da sem poskušal flashat starejšo verzijo firmware-a, Tomato 1.25, potem sem probal Tomato 1.26 in je identičen problem. Videl sem, da je nekomu delalo, če se je SSH-jal na router, preko Telneta pa ne, tako, da sem za hec poskusil tudi to, da sem se namesto Telnet-a preko SSH povezal in je vse isto.
Morda bi lahko poskusil z novejšo verzijo udpxy, ampak je na voljo samo source, jaz pa že nekaj let ne uporabljam več linuxa in nimam okolja, kjer bi si skompajlal binary. Če ima kdo skompajlano novejšo verzijo, ki mu po možnosti dela v Tomato 1.28, prosim, da mi pošlje binary. Sicer pa, ali ima kdo kakšno idejo kaj bi lahko bil razlog te napake in kaj naj še probam?
Konfiguracija:
1) T4 optika (100/10)
2) Linksys WRT54GL na katerem je zadnji Tomato, to je verzija 1.28. Daemon udpxy sem potegnil iz sourceforge-ja, verzija je: udpxy_1.0-Chipmunk-11_mipsel
3) Grem po dobro spisanih navodilih od uporabnika Seeker (hvala)
4) naredil sem vse korake in udpxy se ne zažene, ga niti ni med živimi procesi. Recimo če se povežem preko Telnet-a na router in ga ročno zaženem z ./udpxy -p 1234 mi vrne samo: "User defined signal 1". Kaj to pomeni nimam pojma, sem iskal po googlu in nič ne najdem.
Verjetno je kakšna neumnost na moji strani, samo sem čisto brez ideje, tako, da sem poskušal flashat starejšo verzijo firmware-a, Tomato 1.25, potem sem probal Tomato 1.26 in je identičen problem. Videl sem, da je nekomu delalo, če se je SSH-jal na router, preko Telneta pa ne, tako, da sem za hec poskusil tudi to, da sem se namesto Telnet-a preko SSH povezal in je vse isto.
Morda bi lahko poskusil z novejšo verzijo udpxy, ampak je na voljo samo source, jaz pa že nekaj let ne uporabljam več linuxa in nimam okolja, kjer bi si skompajlal binary. Če ima kdo skompajlano novejšo verzijo, ki mu po možnosti dela v Tomato 1.28, prosim, da mi pošlje binary. Sicer pa, ali ima kdo kakšno idejo kaj bi lahko bil razlog te napake in kaj naj še probam?
-
- Legenda
- T-2: Že imam
- Paket: Oranžni Diamant HBO na FTTH
- Kraj: Ljubljana
- borutz
- Navdušenec
- Kraj: Spodnja Idrija
Re: Poskus IPTV via WIFI - UDPXY napaka: User defined signal
meni dela na identicni konfiguraciji bp. 1.28 ima udpxy že noter in ni treba nič nastavljati, le multicast rate daj v nastavitvah na 11
Evo dal sem multicast na 11 pa se še vedno zatika. Čez kabel dela brez problemov. Routerjev proc imam navit na 250 MHz. Je mogoče fora v nastavitvah? Uporabljam VLC player zadnjo verzijo, poskusil sem še z MulticastTV (poskusil sem tudi povečati stopnjo izpuščanja pri deblokirnem filtru na 4 v temu MulticastTV) in je isto.
- MrTwelveTrees
- Moderator
- Paket: imam
kaksno pa imas mrežno (brezžično) ?
sem imel enak problem na USB wifi je štekalo....
Imam prenosnik star eno leto in Intel(R) Centrino(R) Ultimate-N 6300 AGN. To po moje ni problem. Kot je napisal oyoy bom poskusil še na različnih kanalih, če bo kaj spremenilo.MrTwelveTrees napisal/-a:kaksno pa imas mrežno (brezžično) ?
-
- Model
- Paket: T4 optika giga 100/10
- Kraj: KR
Na sourceforge je zadnja verzija udpxy-ja 1.0.23 (http://sourceforge.net/projects/udpxy). Zadnja verzija, ki sem jo uspel dobiti na internetu (binary) je pa 1.0.11. Source kodo sem poskusil prevesti na ubuntu-ju, in na ubuntu se prevede in tudi deluje, na routerju wrt54gl pa javlja napako, tako da je očitno nekompatibilno med seboj. Ali ima kdo novejšo ali celo zadnjo verzijo udpxy (1.0.23), ki bi delovala? Ker tole iščem že dolge tedne, pa nikjer ne najdem. Ne znam pa source prevesti tako, da bi deloval na routerju.
-
- Legenda
- Paket: Oranžni Diamant HBO na FTTH
- Kraj: Ljubljana