Ruter Mikrotik in mobilnik

Vse o T-2 mobilni telefoniji
Uporabniški avatar
NoName
Administrator
Prispevkov: 2019
Pridružen: 16. Nov 2006 ob 21:26
T-2: Že imam
Paket: VDSL T4 KING + HDTV
Kraj: Šmarje pri Jelšah

Re: Ruter Mikrotik in mobilnik

Odgovor Napisal/-a NoName » 25. Okt 2012 ob 21:00

lithium, poskusi z ros 6 beta...
I can see dumb people...They're all around us... Look, they're even on this forum!
Podpirajte avtorja - donirajte preko PayPala! Slika

Uporabniški avatar
lithium
Nadebudnež
Prispevkov: 463
Pridružen: 30. Nov 2006 ob 20:52
T-2: Že imam
Paket: VDSL 8/1

Re: Ruter Mikrotik in mobilnik

Odgovor Napisal/-a lithium » 26. Okt 2012 ob 08:48

Tudi zadnji v6 rc2 ne rešuje težave.
Slika
Neuradni forum Telemacha -> forum070.net

samm
Uporabnik
Prispevkov: 45
Pridružen: 6. Jan 2008 ob 12:41
T-2: Že imam
Paket: VDSL 1 Oranžni diamant

Re: Ruter Mikrotik in mobilnik

Odgovor Napisal/-a samm » 26. Okt 2012 ob 11:11

V ruterju ne morem odstranit WPA2 zaščite, ker ne morem potrdit nastavitve. Ko dam apply ne pusti ker je WAN IP 0.0.0.0 in gateway tudi 0.0.0.0 Adress acquisition je privzeto nastavljen na static. Če spremenim iz static na DHCP ,lahko potrdim , android se poveze ampak ne odpira strani in internet na računalniku pade dol.

Uporabniški avatar
NoName
Administrator
Prispevkov: 2019
Pridružen: 16. Nov 2006 ob 21:26
T-2: Že imam
Paket: VDSL T4 KING + HDTV
Kraj: Šmarje pri Jelšah

Re: Ruter Mikrotik in mobilnik

Odgovor Napisal/-a NoName » 26. Okt 2012 ob 11:23

samm, spremembo uredi neposredno v Wireless > Secruity Profiles > ... in ne v Quickset.
I can see dumb people...They're all around us... Look, they're even on this forum!
Podpirajte avtorja - donirajte preko PayPala! Slika

samm
Uporabnik
Prispevkov: 45
Pridružen: 6. Jan 2008 ob 12:41
T-2: Že imam
Paket: VDSL 1 Oranžni diamant

Re: Ruter Mikrotik in mobilnik

Odgovor Napisal/-a samm » 26. Okt 2012 ob 11:58

Ja mi je ratal nastavt.Ampak je zdaj nov problem.
Na androidu se vspostavi WiFi, ampak ne prenaša podatkov.Ko odpren neko stran neki cajta melje in napiše da ne najde severja.

Uporabniški avatar
lithium
Nadebudnež
Prispevkov: 463
Pridružen: 30. Nov 2006 ob 20:52
T-2: Že imam
Paket: VDSL 8/1

Re: Ruter Mikrotik in mobilnik

Odgovor Napisal/-a lithium » 26. Okt 2012 ob 15:10

Enaka zgodba je pri meni, če imam nastavljen wpa1(2)-aes.

Mikrotiki so super zadeve, ampak žal ne za wifi :nevem:
Slika
Neuradni forum Telemacha -> forum070.net

Uporabniški avatar
NoName
Administrator
Prispevkov: 2019
Pridružen: 16. Nov 2006 ob 21:26
T-2: Že imam
Paket: VDSL T4 KING + HDTV
Kraj: Šmarje pri Jelšah

Re: Ruter Mikrotik in mobilnik

Odgovor Napisal/-a NoName » 26. Okt 2012 ob 15:41

take zadeve se dajo mal bolje analizirat... če je mikrotik t-2jev, prosim, da čimprej prijavite napako na klicni center.
I can see dumb people...They're all around us... Look, they're even on this forum!
Podpirajte avtorja - donirajte preko PayPala! Slika

Uporabniški avatar
lithium
Nadebudnež
Prispevkov: 463
Pridružen: 30. Nov 2006 ob 20:52
T-2: Že imam
Paket: VDSL 8/1

Re: Ruter Mikrotik in mobilnik

Odgovor Napisal/-a lithium » 26. Okt 2012 ob 18:24

Moj je sicer RB751U-2HnD in ni T-2jev. Ampak se bo verjetno problem pojavil tudi pri T-2jevem, ker sumim, da je težava v ROS.
Slika
Neuradni forum Telemacha -> forum070.net

Uporabniški avatar
RobertM
Moderator
Prispevkov: 2219
Pridružen: 24. Dec 2006 ob 13:51
T-2: Že imam
Paket: Oranžni Diamant BRO FTTH
Kraj: Okolica Tolmina

Re: Ruter Mikrotik in mobilnik

Odgovor Napisal/-a RobertM » 26. Okt 2012 ob 20:45

Ni težava v FW ala ROS,.. ampak v HW - čipseti se med seboj enostavno ne razumejo, čeprav so narejeni "po vseh standardih" :nevem:

BDW: In ne mi s takimi, da Mikrotik pač ni OK za WiFi :roll:
Ima odlične domete in "čiste" kanale - je pa res, da se ne razume z vsakim šrotom, ki ima nekaj podobnega WiFiju :?
L.P.Robert
Pred zagonom jezika vklopi možgane !

Slika
Slika

Uporabniški avatar
maxus
Guru
Prispevkov: 767
Pridružen: 17. Nov 2006 ob 21:16
T-2: Že imam
Paket: bakreni T-3 + XL
Kraj: Izola

Re: Ruter Mikrotik in mobilnik

Odgovor Napisal/-a maxus » 26. Okt 2012 ob 21:30

šrot je vsak router, ki se ne razume z mobilniki, ki imajo wi-fi :grrpc: ...in bo ostal šrot vse dotlej, dokler se ne bo razumel z njimi :hudicek:
Slika

Uporabniški avatar
lithium
Nadebudnež
Prispevkov: 463
Pridružen: 30. Nov 2006 ob 20:52
T-2: Že imam
Paket: VDSL 8/1

Re: Ruter Mikrotik in mobilnik

Odgovor Napisal/-a lithium » 26. Okt 2012 ob 21:51

RobertM napisal/-a:Ni težava v FW ala ROS,.. ampak v HW - čipseti se med seboj enostavno ne razumejo, čeprav so narejeni "po vseh standardih" :nevem:

BDW: In ne mi s takimi, da Mikrotik pač ni OK za WiFi :roll:
Ima odlične domete in "čiste" kanale - je pa res, da se ne razume z vsakim šrotom, ki ima nekaj podobnega WiFiju :?
Pa kaj še. Mikrotik je odličen za svoj denar. Le nekateri modeli so katastrofa pri wireless. Preberi si tole.
http://forum.mikrotik.com/viewtopic.php ... 6&p=320723
Slika
Neuradni forum Telemacha -> forum070.net

Uporabniški avatar
Godward
Uporabnik
Prispevkov: 47
Pridružen: 15. Okt 2012 ob 16:47
T-2: Že imam
Paket: T4 Mega 20/2 Mbps
Kraj: Ruše

Re: Ruter Mikrotik in mobilnik

Odgovor Napisal/-a Godward » 10. Nov 2012 ob 19:18

no tudi jaz sem danes prejel MikroTik routerboard 951-2n, in se mi mobilnik noče povezat, če imam vklopleno zaščito. Brez zaščite deluje. Probal vse načine wpa, wpa2 ... pri vseh napiše nepravilno geslo. Na PC dela brez problema.

A so že kake rešitve?
Slika

tojla
Znanec
Prispevkov: 56
Pridružen: 8. Maj 2008 ob 20:57
T-2: Že imam
Paket: Oranžni diamant
Kraj: Ljubljana

Re: Ruter Mikrotik in mobilnik

Odgovor Napisal/-a tojla » 11. Nov 2012 ob 17:25

Jaz imam T-2 Mikrotik in Sony XperiaP. Telefon se preko WIFI poveže brez posebnosti. Zaščito imam AES WPA2.

Uporabniški avatar
MrTwelveTrees
Moderator
Prispevkov: 7017
Pridružen: 1. Mar 2008 ob 22:14
T-2: Že imam
Paket: imam

Re: Ruter Mikrotik in mobilnik

Odgovor Napisal/-a MrTwelveTrees » 11. Nov 2012 ob 17:58

bolje bi bilo da napišete tisti ki imate probleme katere mobilnike imate
"you know what? you know what? you know what?"

comeback.exe not found

Uporabniški avatar
NoName
Administrator
Prispevkov: 2019
Pridružen: 16. Nov 2006 ob 21:26
T-2: Že imam
Paket: VDSL T4 KING + HDTV
Kraj: Šmarje pri Jelšah

Re: Ruter Mikrotik in mobilnik

Odgovor Napisal/-a NoName » 11. Nov 2012 ob 22:40

rešitev za tiste s težavami pri povezljivosti je v pripravi... za tiste najbolj neučakane - pošljite mi zasebno sporočilo z naročniškimi podatki.
I can see dumb people...They're all around us... Look, they're even on this forum!
Podpirajte avtorja - donirajte preko PayPala! Slika

Odgovori