Router Mikrotik 751G dela čudno [rešeno, kriv je bil kabel]

Splošni pogovori, ki niso povezani s T-2
Odgovori
Uporabniški avatar
kekoke
Guru
Prispevkov: 916
Pridružen: 23. Maj 2008 ob 09:56
T-2: Že imam
Paket: išče alternativo

Router Mikrotik 751G dela čudno [rešeno, kriv je bil kabel]

Odgovor Napisal/-a kekoke » 29. Nov 2012 ob 20:11

Za malo pomoči bi prosil, nekaj dni imam usmerjevalnik 751G, počas ga spoznavam in danes pridem domov, pravi familija da internet ne dela. Po kablu res ne, po WiFI pa dela. Po kablu se tudi ne morem logirat v usmerjevalnik, brezžično lahko. Več ali manj je vse še po defaultu nastavljen, samo passwordi, nekaj stvari iz virtua-si (čas) in multicast po nonamovo iz slo-tech. V webfig pod interfaces ni bilo R (za running) na priključenem portu (ether2 - master), na ether 5 pa mi sedaj dela internet in R. Ampak tudi ne vedno. Ko izključim kabel iz porta 2 se R pojavi tudi pri ether 2, ampak ko dam kabel nazaj, R zgine. Moje vprašanje je ali to izgleda kot hardwarska težava ali je lahko problem v mojem nezadostnem znanju in nepravilni zaščiti usmerjevalnika. Popolnoma še nisem resetiral usmerjevalnika, sem pa naredil restore iz en dan starega backupa.
Zadnjič spremenil kekoke, dne 30. Nov 2012 ob 09:29, skupaj popravljeno 1 krat.
Slika
Avtor napisanega izjavlja, da ni zaposlen v podjetju T-2 ali z njim povezanih podjetjih. Vseeno pa sprejema zasebna sporočila z neprimerno vsebino.

Uporabniški avatar
MrTwelveTrees
Moderator
Prispevkov: 7149
Pridružen: 1. Mar 2008 ob 22:14
T-2: Že imam
Paket: imam

Re: Router Mikrotik 751G dela čudno

Odgovor Napisal/-a MrTwelveTrees » 29. Nov 2012 ob 20:14

restiraj ga, pa poročaj....
"you know what? you know what? you know what?"

comeback.exe not found

Uporabniški avatar
kekoke
Guru
Prispevkov: 916
Pridružen: 23. Maj 2008 ob 09:56
T-2: Že imam
Paket: išče alternativo

Re: Router Mikrotik 751G dela čudno

Odgovor Napisal/-a kekoke » 29. Nov 2012 ob 22:02

Po resetu delal, nato probal še enkrat s shranjeno konfiguracijo in ni delal. Še enkrat resetiral in ni delal, sedaj zamenjal kabla in dela s shranjeno konfiguracijo. Očitno je bil kabel. Če je šel iz računalnika direkt v vtičnico je delal, če je šel v usmerjevalnik pa ne, če sem kabla obrnil (zamenjal konca) ni delal. Samo tako, da sem zamenjal tistega vtičnica - usmerjevalnik s kablom usmerjevalnik - računaknik. Če verjamete al pa ne. Ja, bom nabavil novega ob priliki ;) :jao:
Slika
Avtor napisanega izjavlja, da ni zaposlen v podjetju T-2 ali z njim povezanih podjetjih. Vseeno pa sprejema zasebna sporočila z neprimerno vsebino.

Uporabniški avatar
RobertM
Moderator
Prispevkov: 2238
Pridružen: 24. Dec 2006 ob 13:51
T-2: Že imam
Paket: Oranžni Diamant BRO FTTH
Kraj: Okolica Tolmina

Re: Router Mikrotik 751G dela čudno

Odgovor Napisal/-a RobertM » 29. Nov 2012 ob 22:48

Naslov sem dopolnil z "751G", da ne bo kdo avtomatsko mislil, da gre za T-2jev routerček ;-)

Kako pa si kaj zadovoljen z dometom WiFi v primerjavi z drugimi routerji ?
Jaz imam 750G, ki je brez WiFi in bom moral pisati Božičku za "all in one" škatlico. 8)
Linksys se bo moral počasi posloviti :car:
L.P.Robert
Pred zagonom jezika vklopi možgane !

Slika
Slika

kaspet
Znanec
Prispevkov: 53
Pridružen: 4. Jul 2006 ob 15:50
T-2: Že imam
Paket: T4 MEGA (VDSL2)
Kraj: LJ-Vič

Re: Router Mikrotik 751G dela čudno

Odgovor Napisal/-a kaspet » 30. Nov 2012 ob 09:43

Jaz sem pred kratkim nabavil ta 751G router, prav z namenom boljsega dometa Wi-Fi.
Prej sem imel WRT160NL (z DD-WRT) pa je delalo OK, le z mansarde (kjer je router) ni slo do kleti ali pa na drugem koncu vrta (s telefonom ali tablico).
Potem nabavil Mikrotik 751G z 1W moci (prej 100mW) in se obcutno pozna. Povsod dela super, torrenti ga se niso sesuli (prej je vsake toliko Linksys zaštekal), je pa treba bit "expert" za konfiguracijo.

Uporabniški avatar
kekoke
Guru
Prispevkov: 916
Pridružen: 23. Maj 2008 ob 09:56
T-2: Že imam
Paket: išče alternativo

Re: Router Mikrotik 751G dela čudno [rešeno, kriv je bil kab

Odgovor Napisal/-a kekoke » 30. Nov 2012 ob 10:04

Domet je prevelik, kar se mene tiče. Ker je vas še iz časov pred železobetonom, imam v hiši signal od pol vasi in bi moral mal do sosedov preverit koliko mojega signala imajo, da bi lahko primerjal z drugimi routerji ;). Povsod v hiši imajo vse naprave vse črtice.

Sicer sem pa hotu tazga z USB, da bi imel nek primitiven NAS, samo tole SMB varianto ne znam prepričat, da bi se računalniki samodejno povezovali z omrežnim pogonom, ampak vedno znova potrebujejo user in pass :(. Kot začetnika me je na začetku motil, da je konfiguracija, ko se prvič (po resetu) prijaviš v router drugačna, če to narediš preko winboxa ali preko browserja, seveda problem je dokler tega ne pogruntaš. Sicer pa lušna igračka, ki bo sčasoma verjetno tudi popolnoma služila svojemu namenu ;)
Slika
Avtor napisanega izjavlja, da ni zaposlen v podjetju T-2 ali z njim povezanih podjetjih. Vseeno pa sprejema zasebna sporočila z neprimerno vsebino.

Uporabniški avatar
NoName
Administrator
Prispevkov: 2021
Pridružen: 16. Nov 2006 ob 21:26
T-2: Že imam
Paket: VDSL T4 KING + HDTV
Kraj: Šmarje pri Jelšah

Re: Router Mikrotik 751G dela čudno [rešeno, kriv je bil kab

Odgovor Napisal/-a NoName » 30. Nov 2012 ob 19:48

tale samba oz. NAS ti bo brezhibno deloval brez vnovične prijave ob rebootu windowsov, v kolikor boš imel na mikrotiku enakega uporabnika z enakim geslom, kot tisti, s katerim se prijavljaš v Windows okolje...
I can see dumb people...They're all around us... Look, they're even on this forum!
Podpirajte avtorja - donirajte preko PayPala! Slika

Uporabniški avatar
kekoke
Guru
Prispevkov: 916
Pridružen: 23. Maj 2008 ob 09:56
T-2: Že imam
Paket: išče alternativo

Re: Router Mikrotik 751G dela čudno [rešeno, kriv je bil kab

Odgovor Napisal/-a kekoke » 2. Dec 2012 ob 21:09

ja, to sem že nekje prebral in potem obupal. ampak si me spomnil, da se verjetno da tudi če se ne prijavljaš v windows s passwordom, pustiš v nastavitvah sambe pass prazen in se je uspešno preslikal omrežni pogon, za večkratno prijavo pa še nisem sprobal, ker sem preobremenjen z drugimi nastavitvami usmerjevalnika ;) .
Slika
Avtor napisanega izjavlja, da ni zaposlen v podjetju T-2 ali z njim povezanih podjetjih. Vseeno pa sprejema zasebna sporočila z neprimerno vsebino.

Odgovori