T-2 Wifi oprema

Vse o T-2 internetu
Odgovori
kokica2000
Legenda
Prispevkov: 1286
Pridružen: 17. Sep 2006 ob 12:58
T-2: Že imam
Paket: Oranžni Diamant HBO na FTTH
Kraj: Ljubljana

Re: T-2 Wifi oprema

Odgovor Napisal/-a kokica2000 » 2. Feb 2013 ob 10:39

Jaro, tvoj post je še en dokaz, da ta forum nujno potrebuje funkcijo "Like" na nivoju posta. :plosk: :plosk: :car:

webmaher
Starešina
Prispevkov: 2336
Pridružen: 8. Okt 2009 ob 10:30
T-2: Še nimam
Paket: Telesmeh
Kontakt:

Re: T-2 Wifi oprema

Odgovor Napisal/-a webmaher » 2. Feb 2013 ob 12:10

Jaro, legenda, piši dalje, je bolj napeto kot vsak film na POPu in Planetu oz. po novem Anteni :plosk: :plosk: :plosk:
Sony 65XE9005 z EON box, HTPC 4k HDR
Kodi 20 Nexus, Plex+a4k+umbrella

Uporabniški avatar
madpanter
Starešina
Prispevkov: 3488
Pridružen: 5. Apr 2006 ob 10:02
T-2: Že imam
Paket: T4
Kraj: Ljubljana

Re: T-2 Wifi oprema

Odgovor Napisal/-a madpanter » 5. Feb 2013 ob 09:46

slow_slow napisal/-a:Prvo, hvala za eden najbolje napisanih postov na tem forum-u, sem ga z veseljem prebral/posredoval.

Glede tvoje izkušnje pa ti svetujem, da nek podoben post spremeniš v mail in pošlješ na vse uradne kanale T-2, ker mislim da bo kaj dobro učinkovalo za izboljšanje komunikacije.

Em sedaj pa na Innbox V50, zadeva načeloma ni tako slaba, problem je ker so pomoje jo prehitro dali v uporabo,
zato se pa sedaj hiti z nadgradnjami,...

Speedtest.net no ja, izboljšali so se tako da je verodostojno kar ti na koncu napiše.

Kar se pa tiče papirologije in birokracije, pa priznam je hudo ampak sem imel podobno hude bitke sam s simobilom in telemachom.

Pač malo morem podjetje za katero delam.

test:
Slika
test na ndt.arnes.si:
Slika
Jaz imam telekomovega inboxa na drugi lokaciji na TS optiki 20/20 in moram reč da po prvih težavah sedaj ko so nadgradili firmware deluje zelo dobro, edina težava ki je bila je bil defekten wireless in se 2 laptopa nista hotla prijavit na njega, po menjavi firmware deluje ok. Je pa res da je milan razred zase naprava in pri mami deluje ze kaj pa vem 5 let b.p. brez restarta :car:
Slika
Prodam UMTS router WRT54G3G + anteno P54 + ustrezno Globetrotter kartico, info ZS

Jaro
Novinec
Prispevkov: 7
Pridružen: 1. Feb 2013 ob 12:53
T-2: Že imam

Re: T-2 Wifi oprema

Odgovor Napisal/-a Jaro » 5. Feb 2013 ob 12:15

Ker sem pri zadnjem (oziroma mojem prvem postu), bil še malo "under influence", sem se potem razpisal o moji izkušnji, nič pa napisal o sami napravi Innbox V50 in zakaj sem sploh zagnal tako paniko...
Kot prvo, mislim, da sem v besedilu večkrat poudaril da mi gre na živce "T-2(jev) Innbox V50"... Ker kolikor sem se pozanimal, enako napravo daje v promet tudi Telekom, konec koncev pa jo lahko tudi sami nabavite, in kot sem malo pogledal na netu, ta naprava sama po sebi je čisto OK, oziroma zelo vredu, če vzamemo v zakup, da po mojem mnenju te "multifunkcijske" naprave vedno kakšno od stvari delajo po svoje ali malo slabše, kot če bi imeli ločene naprave.
Če izvzamemo to, da vsaj dvema kolegoma sedaj ko so jima zamenjali Millan na Inbox (oz stanje je sedaj že povrnjeno v prvotno, ali pa je v teku, tako kot pri meni), TV občasno malo zašteka, kar se prej ni dogajalo, to pa lahko je ali pa ne posledica Innboxa, kar ne bom trdil. Glavni problem v tem da so pri T-2 iz njim znanih razlogov (verjetno jih je kar precej utemeljenih) omejili, oziroma onemogočili vsakršen dostop do naprave.
Preprost primer, po mojem dosedanjem vedenju, ne morete spremeniti ne imena dostopne Wi-Fi točke, ne gesla za Wi-Fi... Osebno se mi sicer ne zdi to nek večji problem, teoretično pa cel T-2 ve geslo za vaš dostop do Wi-Fi, kar si osebno v primeru podjetja nikakor nebi privoščil...
Tudi po nekaj prejšnjih postih, ki ste jih napisali, sem videl da nekateri nimate problemov - kar predvidevam da tudi drži - ampak malo naprednejši (oz niti to ni nujno, recimo da uporabljate samo določene funkcije), si bo pulil lase, ker nekatere stvari ni mogoče normalno nastaviti.
Strinjal bi se z osebo, v enem izmed prejšnjih postov, da so napravo dali v promet prezgodaj - mislim da to vejo tudi vsi tehniki na T-2 :) ...Tukaj bi samo dodal, da so bolje rečeno v promet dali prezgodaj pakete, saj na naprave čakate po mesec ali dva...
Nekje sem zasledil, da bo T-2 omogočil dostop do nekaterih nastavitev preko servisnih strani - nekoč in do nekaterih... Ne bom dal roke v ogenj, ampak pri Telekomu naj bi imeli dostop do naprave omogočen in se jo da nastaviti in je potem veliko bolj uporabna kot pri T-2.
Ker sem imel sam čez vikend kar nekaj problemov, moram priznati, da se jih je s pomočjo tehnikov na T-2, ko jih dejansko uspeš priklicati in jim razložiti kaj hočeš, ti določene stvari lahko nastvijo oni, npr. odprejo kakšen port, predvsem pa ti lahko določen vhod na napravi nastavijo kot most in imaš potem nanj prikljčen svoj router in v mojem primeru potem dela tako "tako kot prej" samo malo slabše :)

Osebno me najbolj frustrira njihov odnos do reševanja problemov in ta njihova birokracija, saj bom sedaj na Millana čakal kdo ve koliko časa (gremo danes na T-2 poslovalnico), kjer bom spet "zatežena stranka", pa bomo videli. Upam, da ima čim manj ljudi podobno izkušnjo, sploh pa tisti "katerim vse dela"... Osebno raje pojem to, da nimam wi-fi od T-2, ker imam itaq svojega (router, ki ga bodo sedaj prinesli, bo mogoče beden - saj sam trdim da Cisco/Linksys rulez), ampak še vedno lahko kupite lastnega po svoji meri in si ga tako tudi nastavite, na Milana pa lahko pozabite nekje v kleti, saj iz moje izkušnje v nekaj letih ko so ga usposobili ni bil kriv za nobeno težavo - tako da za tiste, ki so bile sem bil verjtno sam kriv, ampak sem jih lahko tudi sam odpravil...

Nisem avtomehanik in možno, da se motim, ampak nekako se mi zdi pravilna naslednja prispodoba. Prej sem imel star model Ferrarija (Millan), ki je delal super, z njim sem se vozil 300 na uro in ko so mi ga enkrat dostavili (tudi pri Ferrariju je treba čakati heh), sem bil z njim zadovoljen. OK, dokupil sem avtoradio in GPS (Wi-Fi router), ki ga ni bilo v kompletu... Sedaj so me prepričali, da vzamem nov Ferrari, ki gre 350 na uro, ima radio, GPS, pa še pomično streho... Problem je, da so vanj vgradili samo 3 stopenjski menjalnik in ga zato lahko vozim samo 100 na uro, na GPS niso naložili kart, avtoradio pa nima MP3ja, ker so ga izklopili. Poleg tega, mi niso dali ključev in ga sedaj lahko vozim, samo kadar mi ga odkelenjo na daljavo :)
Aja, pa zamenjali so mi ga na parkirišču, ko sem bil z jahto ravno na morju in ko sem se vrnil z njim nisem imel kaj pametnega početi :) Čeprav so ga ravno naložili na šleper in so v sosednjem mestu, ga morajo sedaj odpeljati v Italijo, preden mi ga bojo pripeljali nazaj... Vmes se e spogledujem z malo slabšim Lamborhinijem, za katerega pa pravijo da prav tako šiba :)

Toliko, upam da se stvari uredijo, potem pa da se razvoj na svetu ustavi, da mi ne bo potrebno imeti več opravkov na T-2 razen plačevanja položnic (razen če bodo le te še vedno počasi naraščale in bo treba še malo k konkurenci pogledat), ali pa da jim "cerkev" še tisto sredstev vzame s katerimi že tako težko delajo, pa gredo na žalostno smetišče zgodovine, oz jih kupi en avstrijec, ki ga pa itaq zanima samo položnica...

LP, J

webmaher
Starešina
Prispevkov: 2336
Pridružen: 8. Okt 2009 ob 10:30
T-2: Še nimam
Paket: Telesmeh
Kontakt:

Re: T-2 Wifi oprema

Odgovor Napisal/-a webmaher » 5. Feb 2013 ob 13:44

Drugi prispevek šele pa že legenda ... žlehtno upam, da boš še nekaj časa imel težave, da bomo lahko brali nadaljevanje :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Sony 65XE9005 z EON box, HTPC 4k HDR
Kodi 20 Nexus, Plex+a4k+umbrella

KanonFuter
Faca
Prispevkov: 113
Pridružen: 8. Jun 2007 ob 19:56
T-2: Že imam
Paket: T-4 100/10 edina prava optika
Kraj: Novo mesto

Re: T-2 Wifi oprema

Odgovor Napisal/-a KanonFuter » 6. Feb 2013 ob 01:25

Jaz pa že upam da bom nekoč, ko se odločim za edino pravo optiko(kje so ti cajti, a ne?), da dobim milan ali pa level one stikalo. Za nezahtevnega uporabnika je tale innobox mogoče res dovolj dober, ampak nekateri nočemo za spreminjanje katere koli nastavitve od portov in gesla za WiFi klicat na helpdesk, ker če ne drugače me tole spominja na neko komunistično skorupcalo.
Slika

Uporabniški avatar
slow_slow
T-2jevec / Moderator
Prispevkov: 5352
Pridružen: 19. Jul 2007 ob 13:19
T-2: Že imam
Paket: Oranžni DIAMANT HBO
Kraj: Maribor T-2
Kontakt:

Re: T-2 Wifi oprema

Odgovor Napisal/-a slow_slow » 6. Feb 2013 ob 07:45

Dela se na tem, da se bo lahko preko servisnih straneh dostopalo do teh parametrov in jih tudi spreminjalo.

Uporabniški avatar
OmegaBlue
Navdušenec
Prispevkov: 619
Pridružen: 4. Sep 2009 ob 09:41
T-2: Še nimam
Paket: A1 Konkurenca ;)

Re: T-2 Wifi oprema

Odgovor Napisal/-a OmegaBlue » 6. Feb 2013 ob 09:34

Kdo pa je dobil to briljantno idejo, da se take stvari nastavlja na servisnih straneh? Ker roko na srce, jest nočem svojega WiFi gesla vpisovat nekam v servisno stran na 3rd party strežnik.

Uporabniški avatar
slow_slow
T-2jevec / Moderator
Prispevkov: 5352
Pridružen: 19. Jul 2007 ob 13:19
T-2: Že imam
Paket: Oranžni DIAMANT HBO
Kraj: Maribor T-2
Kontakt:

Re: T-2 Wifi oprema

Odgovor Napisal/-a slow_slow » 6. Feb 2013 ob 09:39

posebaj vmesnik bo za to narejen in ne vidim dileme v tem.
Vsaj mislim, da je tako planirano.

KanonFuter
Faca
Prispevkov: 113
Pridružen: 8. Jun 2007 ob 19:56
T-2: Že imam
Paket: T-4 100/10 edina prava optika
Kraj: Novo mesto

Re: T-2 Wifi oprema

Odgovor Napisal/-a KanonFuter » 6. Feb 2013 ob 23:24

Btw., glede na to da je mikrotik oprema že par mesecev v obtoku, me zanima kako se kaj obnese WiFi del? Dela? Dela z android telefoni brez težav?
Slika

Uporabniški avatar
Malkec
T-2jevec / Moderator
Prispevkov: 3073
Pridružen: 17. Mar 2006 ob 14:24
T-2: Že imam
Paket: T4 TERA 100/20 FTTH
Kraj: Maribor

Re: T-2 Wifi oprema

Odgovor Napisal/-a Malkec » 6. Feb 2013 ob 23:51

Galaxy s3 in mikrotik dela bp. Prilagan screenshot.
Priponke
Screenshot_2013-02-06-23-48-14.png

weby
Navdušenec
Prispevkov: 579
Pridružen: 15. Okt 2006 ob 12:43
T-2: Že imam
Paket: OD HBO

Re: T-2 Wifi oprema

Odgovor Napisal/-a weby » 11. Feb 2013 ob 16:30

Pri nas doma smo danes končno dobili wifi router - na moje presenečenje ni bil nek Miktrotik, ker naj bi teh zmanjkalo, pač pa kar TP-Link TL-WR740N.
Glede na to, da se folk pritožuje, da Mikrotikom ne moreš spreminjat nastavitev se ravno ne morem pritoževat nad tem :D

Uporabniški avatar
NoName
Administrator
Prispevkov: 2091
Pridružen: 16. Nov 2006 ob 20:26
T-2: Že imam
Paket: VDSL T4 KING + HDTV

Re: T-2 Wifi oprema

Odgovor Napisal/-a NoName » 11. Feb 2013 ob 18:31

Mikrotikom lahko b.p. spreminjaš nastavitve, je pa res, da moraš biti malce bolj pameten... Innboxi pa prav zares nimajo neposrednega dostopa.
I can see dumb people...They're all around us... Look, they're even on this forum!

Uporabniški avatar
OmegaBlue
Navdušenec
Prispevkov: 619
Pridružen: 4. Sep 2009 ob 09:41
T-2: Še nimam
Paket: A1 Konkurenca ;)

Re: T-2 Wifi oprema

Odgovor Napisal/-a OmegaBlue » 11. Feb 2013 ob 18:41

Na mikrotiku lahko spreminjaš, inbox je mal bolj.. crap.

weby
Navdušenec
Prispevkov: 579
Pridružen: 15. Okt 2006 ob 12:43
T-2: Že imam
Paket: OD HBO

Re: T-2 Wifi oprema

Odgovor Napisal/-a weby » 11. Feb 2013 ob 20:03

Aha, pardon, sem mislil da je pri obeh ta "problem". No, pa vseeno, to da se po novem TP-Linki talajo pa še vedno velja.

Odgovori