Enakomerno utripanje ledice FIBER na T-2 switchu
Enakomerno utripanje ledice FIBER na T-2 switchu
Zanima me, kaj pomeni, če enakomerno utripa ledica FIBER na T-2 Milan Technology switchu MIL-SM801G? Dogaja se mi, da takrat, ko se to dogaja, izgubljam oz popolnoma izgubim internetno povezavo v svet. Mi kdo, prosim, lahko pojasni, kaj se takrat dogaja? Normalno ta ledica stalno gori oz. občasno utripne. Takrat internet deluje normalno.
- MrTwelveTrees
- Moderator
- T-2: Že imam
- Paket: imam
Re: Enakomerno utripanje ledice FIBER na T-2 switchu
javi na klicni center in sporoci kdaj se ti to dogaja, lahko da je switch Milan v okvari.
Na T-2 sem javil, kaj se mi dogaja, zamenjali so mi switch, pa s tem občasnega utripanja ledice FIBER nismo odpravili. Tudi takrat, ko mi je ta ledica utripala, sem klical na T-2 in so mi rekli, da ne vidijo na svojem računalniku nobene napake v komunikaciji z mojim switchem, da vse deluje, kot mora. Ampak meni internet takrat še vedno prekinja. Med T-2 switchem in računalnikom imam instaliran žični router NETGEAR. Kadar ob pojavu utripanja ledice FIBER računalnik povežem direktno s T-2 switchem internet deluje brezhibno, takoj ko pa gre signal preko hišnega routerja, je veselja konec. Ledice routerja mi ob pojavu utripanja ledice FIBER ponorijo. Posodobil sem firmware routerja na zadnjo verzijo, da bom videl, če je vzrok napake mogoče v 7 let starem firmware-ju. Bomo videli, če se bo napaka spet ponovila? Trenutno mi zadeva deluje.
-
- Starešina
- Paket: Malo mešano
- Kraj: Pince
Menim, da si si kar sam odgovoril. Krasi ti ga usmerjevalnik. Tehniki T-2 pa, kar je normalno, nimajo upogleda v tvoje lokalno omrežje oziroma naprave priključene v lokalnem omrežju.
- MrTwelveTrees
- Moderator
testiraj brez routerja, racunalnik priklopi na switch.
-
- Starešina
Uffffff, površno bereš

Kadar ob pojavu utripanja ledice FIBER računalnik povežem direktno s T-2 switchem internet deluje brezhibno, takoj ko pa gre signal preko hišnega routerja, je veselja konec.
- MrTwelveTrees
- Moderator
pol je stvar rešena. brez routerja deluje ok.
Še vedno ni nihče odgovoril na zgoraj zastavljeno vprašanje, kaj pomeni enakomerno utripanje ledice FIBER?
Router med switchem in računalnikom večino časa ne predstavlja problema, vse deluje popolnoma brez napak, šele ko začne enakomerno utripati ledica FIBER, se začno težave (prekinitve). Pogledal sem v navodilo za uporabo T-2 switcha, pa tam delovanje te ledice ni opisano. Opisano je delovanje vseh ostalih ledic, te ledice pa ne.

Router med switchem in računalnikom večino časa ne predstavlja problema, vse deluje popolnoma brez napak, šele ko začne enakomerno utripati ledica FIBER, se začno težave (prekinitve). Pogledal sem v navodilo za uporabo T-2 switcha, pa tam delovanje te ledice ni opisano. Opisano je delovanje vseh ostalih ledic, te ledice pa ne.
- slow_slow
- T-2jevec / Moderator
- Paket: Oranžni DIAMANT HBO
- Kraj: Maribor T-2
- Kontakt:
pomeni nek vhod/izhod podatkov, kot zgleda se nekaj na routerju zgodi da se komunikacija podere in ne postavi nazaj... enakomerno utripanje načeloma pomeni da se poskuša sporazumevat, beri periodično se podatki pošiljajo...
Prva logična razlaga, hvala zanjo! Ampak sporazumevala naj bi se T-2 centrala z mojim T-2 switchem, ne z mojim routerjem, ker za priklop routerja na T-2 switch so tri druge ledice? Te tri ledice delujejo normalno (glede na navodilo za uporabo). Čudi me, da takrat, ko naj bi se T-2 centrala sporazumevala s T-2 switchem, tega operater v T-2 centru ne vidi, vidi kot da je vse OK? Lahko pa da se motim in je (bil) problem res moj router. Kot sem rekel, pred parimi dnevi sem posodobil firmware in od takrat se napaka še ni ponovila. Upam, da bo tako ostalo!
- slow_slow
- T-2jevec / Moderator
- Paket: Oranžni DIAMANT HBO
- Kraj: Maribor T-2
- Kontakt:
torej čist tak je T-2 oprema deluje vredu,
tvoj router pa nekje zgubi ali zašteka in preneha delovat prenos podatkov, takrat začne periodično utripat port... tega ne vidi klicni center...
tudi meni moj router večkrat to naredi pa imam telemach, takrat naredim reboot in spet deluje normalno...
tvoj router pa nekje zgubi ali zašteka in preneha delovat prenos podatkov, takrat začne periodično utripat port... tega ne vidi klicni center...
tudi meni moj router večkrat to naredi pa imam telemach, takrat naredim reboot in spet deluje normalno...

Srečko, da ti reboot pomaga. Ko se pojavi utripanje ledice FIBRE, meni ne pomaga noben reset. Probal sem že vse živo, do interneta takrat ne morem priti oz. komunikacija močno prekinja.
Zadnjič spremenil Cefizelj, dne 25. Apr 2013 ob 07:10, skupaj popravljeno 1 krat.
-
- Starešina
Oprosti, ampak kompliciraš - tudi sam si ugotovil, da v kolikor priklopiš računalniik direkt na stikalo, je vse OK. Torej, edini motilni člen je router. Pač se mu vsake toliko sfuzla in sproducira en kup prometa in posledično zafila linijo (lokalno omrežje) in tvoj računalnik ne pride na vrsto za pogovor z zunanjim svetom. Posodobitev firmwera bo morda pomagalo odpraviti napako. Če se bo napaka ponovila pa je router edino še za v smeti.