vzpostavitev omrežja

Splošni pogovori, ki niso povezani s T-2
Odgovori
2009CERO
Začetnik
Prispevkov: 3
Pridružen: 8. Avg 2013 ob 13:15
T-2: Že imam
Paket: t4

vzpostavitev omrežja

Odgovor Napisal/-a 2009CERO » 8. Avg 2013 ob 13:23

Imam težavo imam 2xiptv 3xpc in brezžično tamlico in gsm.
En tv in pc sem preselil v klet in mam do kleti en utp kabel ,kako povezati s stikalom ali ruter .
bi mel tut v kleti wifi .Ali je stikalo tut wifi

Uporabniški avatar
Krypto
Starešina
Prispevkov: 1644
Pridružen: 9. Sep 2006 ob 12:07
T-2: Že imam

Re: vzpostavitev omrežja

Odgovor Napisal/-a Krypto » 8. Avg 2013 ob 21:59

Če je možno potegniti, potegni kabel. Druga varjanta je switch ki podpira IGMP snooping na katerega lahko potem povežeš router, vse ostalo so slabše rešitve.

2009CERO
Začetnik
Prispevkov: 3
Pridružen: 8. Avg 2013 ob 13:15
T-2: Že imam
Paket: t4

Re: vzpostavitev omrežja

Odgovor Napisal/-a 2009CERO » 9. Avg 2013 ob 07:41

Hvala
Zanima me kaj vidi operater t-2 ko priklopim switch v njega pa 3xpc ali vidi vse pc-je ali samo switch

Skorc
Legenda
Prispevkov: 1290
Pridružen: 21. Jul 2006 ob 11:12
T-2: Že imam
Paket: Malo mešano
Kraj: Pince

Re: vzpostavitev omrežja

Odgovor Napisal/-a Skorc » 9. Avg 2013 ob 09:18

Switch je samo "pameten razdelilec", ki zna usmeriti promet (odgovoriti) na napravo, ki je podala določeno zahtevo. Torej, v tvojem primeru boš zasedel tri različne javne IP naslove. Če bi pa vmes bil router pa bi pokuril en javni IP naslov, na tvojem lokalnem omrežju pa toliko privatnih IP naslovov, kot imaš priključenih naprav.
Lep pozdrav,
Škorc

Slika

Uporabniški avatar
atepej
Starešina
Prispevkov: 3554
Pridružen: 8. Jan 2013 ob 17:04
T-2: Že imam
Paket: Oranžni Diamant HBO - FTTH
Kraj: Ravne na Koroškem
Kontakt:

Re: vzpostavitev omrežja

Odgovor Napisal/-a atepej » 9. Avg 2013 ob 10:51

Razen če si ne zrihta (v paketu t4 mu celo pripada) innbox pa bo imel vse v eni škatli :)
Slika

2009CERO
Začetnik
Prispevkov: 3
Pridružen: 8. Avg 2013 ob 13:15
T-2: Že imam
Paket: t4

Re: vzpostavitev omrežja

Odgovor Napisal/-a 2009CERO » 12. Avg 2013 ob 09:13

Hvala za odgovore
In kaj bom rešil z innbox a z innboxom dobim ttudi modem s 4 portom in innbox s 4 portom
pa da lahko potem iptv priključim na innbox

Uporabniški avatar
Krypto
Starešina
Prispevkov: 1644
Pridružen: 9. Sep 2006 ob 12:07
T-2: Že imam

Re: vzpostavitev omrežja

Odgovor Napisal/-a Krypto » 13. Avg 2013 ob 20:55

Koliko nadstropij je med kletjo in prostorom kjer je sedaj modem? Če je vmes več AB plošč pozabi da ti bo INNBOX dobro deloval.

Uporabniški avatar
atepej
Starešina
Prispevkov: 3554
Pridružen: 8. Jan 2013 ob 17:04
T-2: Že imam
Paket: Oranžni Diamant HBO - FTTH
Kraj: Ravne na Koroškem
Kontakt:

Re: vzpostavitev omrežja

Odgovor Napisal/-a atepej » 14. Avg 2013 ob 14:12

Slika

Odgovori