Odgovor
Napisal/-a starfotr » 1. Jan 2015 ob 21:16
Seveda pavšali niso ugodnejši. Porabim nič in plačam, kot da sem kuristil vedno 100 %? To je ugodno? Ne...
TK firme delajo na tem, da ima čim več ljudi čim več storitev, ki imajo neko fiksno mesečno vrednost. To je zaradi denarnega toka. Po drugi strani, pa bi radi še dodatne cekine, recimo pretirano drage cene prekoračene količine v "pravičnih" paketih.
V bistvu tudi mobi kartice niso čisto nič napačnega, vendar je vse kar je narobe cena storitev predplačnikov in odsotnost nekaterih storitev, ki jih imajo samo naročniki.
Dosegli smo neko mejo, vsi paketi vsebujejo neke storitve, recimo minute pogovorov. Nekaj let nazaj je skoraj prišlo do absurda, ker je simobil hotel zaračunavati "upravljanje naročniškega razmerja". Se pravi, naročnino plačuješ nek fiksen znesek, čeprav ne porabiš vsega (prvi nateg), imaš minute, z nepravičnim obračunskim intervalom (drugi nateg), prodajajo ti opremo, z nerealno ceno (tretji nateg). Za po vrhu dobiš pa še upravljanje... Četrti nateg so plačila administrativnih storitev, ki zahtevajo par klikov. To je menjava paketa, menjava sim kartice, in podobne zadeve, ki jih izgleda opravljajo sami doktorji znanosti, ker je tako drago. In tu ugotovimo, da so paketi nateg. Kako je lahko 100 minut pogovora v enem paketu vrednih 1€, v drugem pa lahko tudi par 10x razlika v ceni. To vse so nategi, ki jih ljudje toleriramo in nič ne portestiramo, ko nam TK branža prodaja buče.
Jaz sem takoj za uvedbo vseh stvari za plačilo po dejanski rabi. Saj v trgovini in na pumpi tudi ne plačam fiksnega zneska in koristim neomejeno, pač pa je vse po porabi.
Šele uvedba plačila po porabi bi streznila trg. RTV bi se trudil za gledalce, sedaj jim je pa malo mar za njih, ker imajo stalen dotok denarja, pa če delajo dobro ali slabo. To je samo dobro za potrošnike in za konkurenco.
Če se ti zdijo moje trditve napačne ali meniš drugače, si vzemi čas in pod njimi napiši, kar se tebi zdi prav.