NAKUP ROUTERJA -Multicast

Vse o T-2 IP televiziji
Odgovori
raceboy
Model
Prispevkov: 200
Pridružen: 23. Okt 2013 ob 18:43
T-2: Že imam
Paket: Oranžni diamant HBO (Optika)
Kraj: Brkini

Re: NAKUP ROUTERJA -Multicast

Odgovor Napisal/-a raceboy » 5. Sep 2015 ob 10:06

dcavni: pa premagujes normalno 3,5km z tplinki?

dcavni
Faca
Prispevkov: 116
Pridružen: 18. Apr 2011 ob 13:49
T-2: Še nimam

Re: NAKUP ROUTERJA -Multicast

Odgovor Napisal/-a dcavni » 5. Sep 2015 ob 23:17

Da, 3,5 km gre brez težav. Pasovna širina je nekje okrog 22 mbit. Routerji so sicer nastavljeni fiksno na 54 mbit. Zraven na vsaki strani sta seveda tudi panelni anteni 18 dB.


Udpxy ti deluje ja, ampak očitno ne prepozna streama, ker kot sem že omenil ga Siol pošilja drugače kot T2. Če bi bil na T2, bi najbrž delovalo brez težav. Pri katerih operaterjih so bili ti strežniki na katere si se povezoval?

Prosim, če še enkrat pojasniš od kje ti router pobira DHCP, ker si napisal malo dvoumno?
Če imaš Innbox nastavljen na default nastavitve to potem pomeni, da ti Innbox vzpostavlja povezavo z internetom in routerju dodeli notranji IP, namesto, da bi dobil zunanjega. Kakšen IP naslov je zapisan na WAN povezavi routerja? Če imaš narejeno tako, kot sem sedaj zapisal, potem si za dvojnim NAT-om, kar pomeni, da bi moral še v Innboxu urediti preusmeritev porta na router, še bolje pa je, če se router poveže direktno na internet (Innbox v bridge mode).

In to, da je Innbox v bridge mode ne pomeni, da imaš porte nastavljene na Trunk ampak pod zavihkom Internet na notranji strani modema (192.168.1.1 user:user) nastaviš Internet na Disabled in ga nastaviš na Routerju (PPPoE povezava z uporabniškim imenom in geslom).

Bayern1
Legenda
Prispevkov: 1004
Pridružen: 20. Avg 2015 ob 11:32
T-2: Še nimam

Re: NAKUP ROUTERJA -Multicast

Odgovor Napisal/-a Bayern1 » 6. Sep 2015 ob 09:12

udpxy mi deluje in tudi gledam lahko IPTV preko njega, ampak samo v moji mrezi....za ven ni sans da ga nastavim zaenkrat.....sedaj imam nastavljeno, ruter ASUS na automatic IP in DHCP seveda, na INNBOXU pa je isto....v WAN povezavi je zapisan IP notranji, katerega je dodelil INNBOX, recimo nekaj v smislu 192.168.1.3.....asusa ruter ima dostop na 192.168.2.1....poskusil sem tudi da mi je ruter glavni in on kreira povezave, INNBOX nastavljen internet disabled, vendar potem mi INNBOX ponori.....zacnejo vse lucke utripat....nekako se mu zmesa.....drugace pa kadar sem imel moznost se povezovat na druge udpxy, kateri so bili postavljeni na internetu so delovali prav vsi, od T-2, do SIOL-a in Amisa.....mene najbolj zanima seveda SIOL, ker sem pac narocnik....sem prebral dosti tega po razlicnih forumih, pa vendar za uspesno nastavljen udpxy ni pravega recepta.....nekaterim uspe, nekaterim ne.....

recimo da nastavim ruter Asus na PPPOE in DHCP ter dam INNBOXA na disable internet? kaj bi moral potem se storiti v Asusu, da bi bil udpxy viden na internetu in ne sam v moji lokalni mrezi?
poglej tukaj...to je demo firmware asus ruterja pa ce mogoce ves kaj se storiti da bi udpxy spravil izven mreze?

drugace mi je ze clan @oyoy ogromno pomagal samo kaj ko je on na T2 in se zadeva mocno razlikuje od SIOL-ove.....

takole mi izgleda povezava na Asusu, ne vem zakaj dva wan naslova? http://easycaptures.com/fs/uploaded/949/0304134174.png
takole pa izgleda udpxy? multicast naslov je sodec po IP povzet iz INNBOXA? http://easycaptures.com/fs/uploaded/949/0080045583.png

dcavni
Faca
Prispevkov: 116
Pridružen: 18. Apr 2011 ob 13:49
T-2: Še nimam

Re: NAKUP ROUTERJA -Multicast

Odgovor Napisal/-a dcavni » 6. Sep 2015 ob 10:10

Ta dva naslova se pojavita, ko imaš v Innboxu internet na disable? Na Innboxu še onemogoči DHCP strežnik. Nato nastavi še port na Innboxu iz katerega dobiš video v Asusa zgolj na Video in ne Trunk. Tole z utripanjem lučk se je tudi meni dogajalo nekaj časa nazaj, pa sedaj ne vem ali so kaj popravili firmware na Innboxu ali je (bolj verjetno) bilo krivo to, ker sta se tepli dve DATA povezavi med innboxom in Modemom (WAN in TRUNK). To sem imel zato, ker nisem vedel kako dostopati do vmesnika Innboxa skozi WAN port routerja in je nekaj časa delalo potem pa so nadgrajevali Innboxe in od takrat naprej so v tej konfiguraciji zgolj divje utripale lučke na Innboxu (sedaj sem to uredil v konfiguraciji na Mikrotiku).

Na Asusu nastavi internet samo na PPPoE in ne DHCP. Ko Asus dobi zunanji IP bi moral biti stream dostopen na tem IP naslovu:portu od zunaj. Če ne dela lahko poskusiš dodati še Port Forrward za ta port na notranji IP routerja (sicer bi moralo delati tudi brez tega, ni pa nujno).

Ker nikjer nimam UDPXY zgolj ugibam a pri tebi so IPnaslovi precej drugačni kot iz vodiča uporabnika oyoy. Izgleda kot da tvoj UDPXY posluša zgolj v lokalnem omrežju. No najprej poskusi tisto opisano zgoraj in javi kaj si ugotovil.

http://www.oyoy.si/images%20vodici/dd-wrt/Snap17.jpg

Bayern1
Legenda
Prispevkov: 1004
Pridružen: 20. Avg 2015 ob 11:32
T-2: Še nimam

Re: NAKUP ROUTERJA -Multicast

Odgovor Napisal/-a Bayern1 » 6. Sep 2015 ob 12:11

da, dva naslova se vedno pojavita tudi na disable internet v innboxu....zgleda da ze mora tako biti....ce pa izkljucim DHCP v innboxu potem pa ni televizije....to se nanasa da povezavo vzpostavlja asus seveda....

dcavni
Faca
Prispevkov: 116
Pridružen: 18. Apr 2011 ob 13:49
T-2: Še nimam

Re: NAKUP ROUTERJA -Multicast

Odgovor Napisal/-a dcavni » 6. Sep 2015 ob 12:20

Kako ni televizije. Jaz imam izklopljen DHCP na Innboxu in mi TV dela. Ta DHCP je zgolj za internetni promet. TV ima svoj DHCP strežnik nekje na Siolovem notranjem omrežju, ki nima nobene povezave s tem v Innboxu. Si poskusil tudi ostale stvari? (Porti). Jaz sem pravkar namestil UDPXY na RaspberryPI in mi v omrežju normalno deluje za ven pa ne morem preizkusiti, ker imam preslab upload.


Dodano:

Tako, sedaj sem naredil na Mikrotiku port forrward porta 4022 (kjer posluša UDPXY) na ip naslov RPI v mojem omrežju in se čez android iz drugega računalnika povezal na mobitelovo omrežje. Potem sem pognal VLC in poskusil predvajati radijski program iz Siolove sheme (ker ne zasede dosti uploada). Zadeva deluje brez problema, torej mora tudi pri tebi samo ustrezno moraš nastaviti konfiguracijo.

Bayern1
Legenda
Prispevkov: 1004
Pridružen: 20. Avg 2015 ob 11:32
T-2: Še nimam

Re: NAKUP ROUTERJA -Multicast

Odgovor Napisal/-a Bayern1 » 6. Sep 2015 ob 12:47

no ja, ne vema kateri firmware uporabljas ti na ruterju.....jaz imam originalnega gor na asusu, ker z dd-wrt in tomato mi sploh ne uspe naredit udpxy kaj sele da bi gledal.....tole imam jaz v port-forwarding, sedaj ne vem ali je to pravilno ali ne....ta IP je od asus ruterja....http://easycaptures.com/fs/uploaded/949/5866349571.png

verjetno pa jaz nekje delam nonstop narobe....ocitno da bo to tako..... :hmm:

dcavni
Faca
Prispevkov: 116
Pridružen: 18. Apr 2011 ob 13:49
T-2: Še nimam

Re: NAKUP ROUTERJA -Multicast

Odgovor Napisal/-a dcavni » 6. Sep 2015 ob 13:18

Ti bom kar tukaj odgovoril, morda pride še komu prav.
-------------------------------------------------------------------
Daleč narazen sva. Jaz sem iz Prlekije.

Kot kaže res delaš nekaj narobe :) Meni je v vmesnem času uspelo povsem nanovo nastaviti UDPXY in dostopati do njega z interneta :)


Ne vem v čem je fora tega, da ti z DD-WRT in Tomato ne dela, po drugi strani pa moram reči, da tudi meni nikoli ni delalo, ko sem se s tem igral na starejših routerjih. Je pa načeloma Tomato dosti bolj prijazen za take nastavitve.

Če se ti na Tomatu/DDwrt ni odprla statusna stran potem je očitno nekaj šlo narobe pri instalaciji le tega.

Torej če te prav razumem si doslej na ASUS Firmwaru uspel doseči to, da ti UDPXY deluje lokalno v omrežju in se lahko z VLC povežeš na ip routerja in gledaš stream?

Si prestavil port v modemu na video? (tako imam jaz). DHCP na Innboxu izklopi, ker dva DHCP strežnika v omrežju nista dobra zadeva.

Če ti zadeva deluje v omrežju ni več daleč do tega, da bi delovala tudi od zunaj. Pogoj je seveda, da lahko dostopaš do routerja od zunaj. Zaenkrat onemogoči tisti port forrward, ki si ga nastavil prej in pojdi v administratorske nastavitve ter omogoči dostop do routerja iz strani interneta (Administration- System - Enable Web Access from WAN). Port je privzeto 8080. Potem se poskusi iz drugega omrežja (preko mobilnega omrežja ali od kje drugje) povezati na svoj zunanji IP:8080. Če ti odpre routerjeve nastavitve potem imaš dostop od zunaj. Če ti tega ne odpre je napaka še zmeraj pri konfiguraciji WAN-a. Poročaj

Bayern1
Legenda
Prispevkov: 1004
Pridružen: 20. Avg 2015 ob 11:32
T-2: Še nimam

Re: NAKUP ROUTERJA -Multicast

Odgovor Napisal/-a Bayern1 » 6. Sep 2015 ob 14:56

na asus firmwareju udpxy lokalno dela ok, lahko gledam preko VLC normalno po naslovu http://192.168.2.1:1234/udp/232.4.1.1:5002... internet deluje, lahko dostopam do ruterja preko 8080 z drugega omrezja....edini problem ostaja dostop do udxpy z zunanjega omrezja? forvardiranje porta tudi ni pomagalo.....sedaj vec ne vem kaj naj se pregledam edino ce asus firmware ne omogoca pac vsega okoli udpxy? bojim se instalirati tomato spet gor....samo prvic mi je uspelo da se je udpxy pojavil v internetnem brskalniku, ampak takrat se lokalni udpxy ni funkcioniral....potem sem se trikrat nalagal isti firmware pa nisem niti udpxy vec uspel da se odpre v brskalniku....ze tam mi je bilo cudno ko das formate/erase JFFS mi je na konci napisalo neki error to formate.....napisati bi moglo formated se mi zdi.....

nastavitve so sedaj tako:
INNBOX 192.168.1.1: DHCP disable, internet disable, video port na lan 4, ter wan v wan asusa
ASUS RT-AC68U 192.168.2.1: aktiven PPPOE z DHCP, video port na lan 4, ter wan iz wan innboxa

dcavni
Faca
Prispevkov: 116
Pridružen: 18. Apr 2011 ob 13:49
T-2: Še nimam

Re: NAKUP ROUTERJA -Multicast

Odgovor Napisal/-a dcavni » 6. Sep 2015 ob 15:39

Mi lahko na ZS napišeš svoj zunanji IP naslov in naslov na katerem je kakšen stream, da malo preizkusim še iz svoje strani? Dvomim, da Asus ne bi omogočal tega. Konfiguracija sedaj izgleda ok. Če prideš iz drugega omrežja notri do svojega routerja potem bi zadeva morala funkcionirati, razen če ti kje še kakšni požarni zid onemogoča delovanje.

Bayern1
Legenda
Prispevkov: 1004
Pridružen: 20. Avg 2015 ob 11:32
T-2: Še nimam

Re: NAKUP ROUTERJA -Multicast

Odgovor Napisal/-a Bayern1 » 6. Sep 2015 ob 20:26

v bistvu sem skoraj resil problem.....v innboxu sem moral aktivirat DHCP nazaj, ker drugace mi ne zazna udpxy....in na koncu glavni krivec vsega tega je firewall....vseskozi je bil vkljucen, nikoli pa nisem testiral z izkljucenim....ko sem ga izkljucil je iz prve bil viden status na netu, seveda iz druge mreze....ne lokalne....sedaj me zanima cemu sluzi ta firewall v ruterjih....ne vidim neke opcije da se to nekako ponastavlja to....samo vklop in izklop....govora je o temle firmwareju....tega imam trenutno v uporabi....v bistvu je nadgradnja originala....

dcavni
Faca
Prispevkov: 116
Pridružen: 18. Apr 2011 ob 13:49
T-2: Še nimam

Re: NAKUP ROUTERJA -Multicast

Odgovor Napisal/-a dcavni » 6. Sep 2015 ob 21:13

A lahko razložiš, kaj sploh pomeni, da ti ne zazna UDPXY? Ta DHCP na Innboxu nima nobene veze z UDPXY, zaradi njega imaš zgolj še en dodaten IP zraven pri WAN-u. Če meni dela z izklopljenim mora tudi tebi. Sicer je možno, da bi bil Asus toliko "neumna" škatla, da ne bi normalno prepoznal UDPXY prometa a dvomim. In kaj boš sedaj, imel zmeraj izklopljen Firewall? To najbrž ni najbolj pametna opcija.

Malo še preberi tisto temo, ki sem ti jo linkal v ZS:

http://www.snbforums.com/threads/asus-r ... -wan.7525/

Tam so nekaj poizkušali z SSH dostopom in konfiguriranjem požarnega zida.

Bayern1
Legenda
Prispevkov: 1004
Pridružen: 20. Avg 2015 ob 11:32
T-2: Še nimam

Re: NAKUP ROUTERJA -Multicast

Odgovor Napisal/-a Bayern1 » 6. Sep 2015 ob 21:28

se dvakrat sem probal z izkljucenim dhcp na innboxu....internetni brskalnik potem ne odpre udpxy kar je dovolj zgovoren podatek da pri meni mora biti vkljucen.....za firewall ne vem, ta firmware originalni nima opcije za vstavljanje komandnih vnosov ruter....za tale firmware gre....ce lahko kdo kaj vidi kako z njim glede firewalla....z vklopljenim firewall udpxy deluje samo lokalno.....

sem prebral to temo, ampak ne vem kje, kam in kako je vpisal dolocene tabele v ruter....jaz ne vidim opcije?

dcavni
Faca
Prispevkov: 116
Pridružen: 18. Apr 2011 ob 13:49
T-2: Še nimam

Re: NAKUP ROUTERJA -Multicast

Odgovor Napisal/-a dcavni » 6. Sep 2015 ob 21:36

Nekaj drugega še moraš imeti narobe konfigurirano. Če je UDPXY na routerju, ti mora njegovo statusno stran odpreti tudi če Innbox izključiš iz elektrike. Kaj pa pravi status omrežne povezave računalnika? IP, MASKA, PREHOD, DNS?

Kar se pa tiče Merlina, si pa preberi tole:

http://www.snbforums.com/threads/asuswr ... ptv.24727/

Bayern1
Legenda
Prispevkov: 1004
Pridružen: 20. Avg 2015 ob 11:32
T-2: Še nimam

Re: NAKUP ROUTERJA -Multicast

Odgovor Napisal/-a Bayern1 » 6. Sep 2015 ob 21:54

tole imam v ruterju....http://easycaptures.com/fs/uploaded/949/3164749678.png
takole pa je omrezna v racunalniku in pa udpxy.....http://easycaptures.com/fs/uploaded/949/1982899780.png

no, sedaj je zunaj verzija 378.55 tega firmwareja....tam je bilo govora za starejse razlicice da so nekaj zaje****e....

Odgovori