NAKUP ROUTERJA -Multicast

Vse o T-2 IP televiziji
Odgovori
Uporabniški avatar
oyoy
Legenda
T-2: Že imam
Paket: Oranžni diamant
Kraj: sLOVEnija/portorož-lucija
Kontakt:

Re: NAKUP ROUTERJA -Multicast

Odgovor Napisal/-a oyoy » 5. Jun 2016 ob 12:52

Bayern1 napisal/-a:@oyoy, ti okoli sebe sigurno poznas nekoga z narocenim siolom pa pojdi testirat z tomatom? pol mi bos pa tuki javu.... :D
hahahahahahaha, seweda ... :D
se pa trudim dobit info za tebe od sodelavca, ki je na ošo na krasu. pred 2. dnevoma sem bil v kontaktu z njim, bil je pripravljen zalaufat playlisto na svojem računalniku, pa se je zataknilo, ker nima vlc-ja na compu. žal je računalniško precej nepismen, tako da še traja, da me pokliče nazaj, ko bo inštaliral vlc ... :mrgreen:
Slika

Bayern1
Legenda
T-2: Še nimam

Odgovor Napisal/-a Bayern1 » 5. Jun 2016 ob 16:07

mikrohard napisal/-a:Kako pa poskušaš nastaviti? Pri Telekomu je pravilna nastavitev trunk port na WAN, nastaviš IPTV VLAN (3999) in igmpproxy ali udpxy nastaviš, da multicast sprejema na IPTV VLAN-u.
jaz mam en kabel za data povezan wan-wan pa en kabel za video na eth4 na lan4....potem pa gledam preko udpxy brezzicno naprej.....tako gre z asus firmware....z tomatom pa ne skontam nikakor....

sent from Kodi 17 Krypton

dcavni
Faca

Odgovor Napisal/-a dcavni » 6. Jun 2016 ob 23:35

Zato ker bi Udpxy pri Tomatu moral dopovedati na katerem interfacu naj posluša (v primeru Siola je to Bridge interface in ne WAN kot je privzeto). Žal ne vem kako to v praksi spraviti v delovanje, niti več nimam IPTV, da bi poskušal.

mikrohard
Starešina

Odgovor Napisal/-a mikrohard » 7. Jun 2016 ob 08:35

Bridganje domače mreže s Telekomovo IPTV mrežo je "very bad idea". Kot sem rekel... če Tomato podpira multi VLAN WAN, si nastavi na WAN trunk port, na 3999 VLAN si nastavi statičen IP (IPTV WAN). In potem je treba udpxy dopovedati, da naj multicast pobira na IPTV WAN-u.

Bayern1
Legenda

Odgovor Napisal/-a Bayern1 » 7. Jun 2016 ob 10:30

s tomatom nikoli nisem uspel....tako da dam roke stran z igranjem siol+tomato....zadnji mesec imam tako in tako same tezave z izgubljanjem interneta...dvakrat na dan ga izgubim in verjetno je ravno povezava z dvema kabloma innbox-asus problem....sem mislil da je do innboxa, so ga prisli menjat prejsnji teden, ampak ni nic bolje....nekje do konca aprila se mi to ni nikoli dogajalo....verjetno bom moral odpovedati IPTV, uporabljal pa bom samo internet in bom lahko asusa odstranil potem...

raceboy
Model
Paket: Oranžni diamant HBO (Optika)
Kraj: Brkini

Odgovor Napisal/-a raceboy » 8. Jun 2016 ob 14:06

...vmesno vprasanje. OŠO področje. modem innbox v50. vem, da so po defaut-u modemi nastavljeni 1-2 port internet in 3-4 iptv za stb. kaj skozi 3-4 port gre tudi internet? (poleg iptv)

Bayern1
Legenda

Odgovor Napisal/-a Bayern1 » 8. Jun 2016 ob 14:46

raceboy napisal/-a:...vmesno vprasanje. OŠO področje. modem innbox v50. vem, da so po defaut-u modemi nastavljeni 1-2 port internet in 3-4 iptv za stb. kaj skozi 3-4 port gre tudi internet? (poleg iptv)
pri telekomu ne gre....video gre za iptv, data za internet....pri t-2 baje gresta lahko oba signala skozi trunk port....

raceboy
Model
Paket: Oranžni diamant HBO (Optika)
Kraj: Brkini

Odgovor Napisal/-a raceboy » 8. Jun 2016 ob 14:56

...aja se opravicujem. sem pozabil napisat za t-2 :) aha pol je ubistvu po default-u 3 in 4 port trunk in ne samo iptv. se pravi priklopim gor router in dobim zunanji ip (ce je se kak prost).

dcavni
Faca

Odgovor Napisal/-a dcavni » 8. Jun 2016 ob 23:33

mikrohard napisal/-a:Bridganje domače mreže s Telekomovo IPTV mrežo je "very bad idea". Kot sem rekel... če Tomato podpira multi VLAN WAN, si nastavi na WAN trunk port, na 3999 VLAN si nastavi statičen IP (IPTV WAN). In potem je treba udpxy dopovedati, da naj multicast pobira na IPTV WAN-u.
Ideja res ni najboljša, je pa bila edina funkcionalna pri Siolu. Mislim, da Tomato nima omenjene opcije.

Bayern1
Legenda

Odgovor Napisal/-a Bayern1 » 15. Jun 2016 ob 11:40

spet se javljam, spet neki problemi....namrec zadnji mesec dni se mi dogaja prekinitev interneta do 2x na dan in potem pomaga edino reboot asusa da dobim povezavo nazaj....sprva sem mislil da je nekaj narobe z telekomovim innboxom, tudi prisli so ga zamenjati, vendar tezava ni odpravljena....asus router je seveda glavni, innbox mi sluzi samo za prehod....sedaj sem se vceraj nekaj igral, da bi bil innbox glavni in asus naj bi sluzil samo za prenos vsega preko wi-fi....tukaj pa nastane problem, ker ne dobim udpxy iz zunanjega omrezja....dobim ga samo v lokalni mrezi....sedaj ne vem kaj kje spremeniti, da dobim dostop do udpxy tudi iz zunanjega omrezja....

Uporabniški avatar
atepej
Starešina
Paket: Oranžni Diamant HBO - FTTH
Kraj: Ravne na Koroškem
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a atepej » 15. Jun 2016 ob 12:34

Port dej na Trunk pa odpri VLAN 3999 pa ne rabiš več udpxy
Slika

Bayern1
Legenda

Odgovor Napisal/-a Bayern1 » 15. Jun 2016 ob 15:45

atepej napisal/-a:Port dej na Trunk pa odpri VLAN 3999 pa ne rabiš več udpxy
seveda rabim udpxy...kadar nisem doma gledam iz zunanjega IP....samo za gledanje v domacem omrezju mi zadeva deluje.....

mikrohard
Starešina

Odgovor Napisal/-a mikrohard » 15. Jun 2016 ob 15:51

Tvoj router ima nek interni IP (ta, preko katerega uporabljaš udpxy na interni mreži). Na Innboxu si naredi port forwarding za udpxy port na ta interni IP. Če imaš slučajno dvojni NAT, boš moral port forwarding narediti tudi na routerju.

Bayern1
Legenda

Odgovor Napisal/-a Bayern1 » 15. Jun 2016 ob 23:32

mikrohard napisal/-a:Tvoj router ima nek interni IP (ta, preko katerega uporabljaš udpxy na interni mreži). Na Innboxu si naredi port forwarding za udpxy port na ta interni IP. Če imaš slučajno dvojni NAT, boš moral port forwarding narediti tudi na routerju.
vse deluje lepo znotraj moje mreze...za dostop z drugega IP pa ne gre nikakor...govorim sedaj ce je innbox glavni, ce pa je asus glavni potem pa deluje udpxy tudi z IP-ji, katere jaz predhodno dolocim....ampak imam pa probleme, ker se mi net izgubi vsaj dvakrat na dan.....

Uporabniški avatar
atepej
Starešina
Paket: Oranžni Diamant HBO - FTTH
Kraj: Ravne na Koroškem
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a atepej » 16. Jun 2016 ob 09:36

Na innboxu odpri port, ki ga uporablja udpxy - poglej še pa na routreju
Slika