WIFI

Vse o T-2 internetu
Odgovori
VEDAM
Novinec
Prispevkov: 7
Pridružen: 11. Okt 2016 ob 07:32
T-2: Že imam
Paket: ORANŽNI DIAMANT

WIFI

Odgovor Napisal/-a VEDAM » 11. Okt 2016 ob 07:37

Pozdravljeni!

Imam paket oranžni diamant in usmerjevalnik WBR6012. Na prenosniku ali mobilnem telefonu pa imam hitrost vedno samo 54 Mbps. Usmerjevalnik omogoča do 300, kar vem da ne bom dosegel, moral pa bi več kot 54. Ali so to kakšne nastavitve ali kaj drugega?

Damjan

Skorc
Legenda
Prispevkov: 1291
Pridružen: 21. Jul 2006 ob 11:12
T-2: Že imam
Paket: Malo mešano
Kraj: Pince

Re: WIFI

Odgovor Napisal/-a Skorc » 11. Okt 2016 ob 08:22

Domnevam, da je problem v odjemalcu - WiFi modul premore le 54 Mbps (Mode g). Ni pa odveč preveriti nastavitve na samem usmerjevalniku (Wireless Mode; 11b/g/n Mixed mode) ter seveda frekvenco za "n" Mode.
Lep pozdrav,
Škorc

Slika

VEDAM
Novinec
Prispevkov: 7
Pridružen: 11. Okt 2016 ob 07:32
T-2: Že imam
Paket: ORANŽNI DIAMANT

Re: WIFI

Odgovor Napisal/-a VEDAM » 11. Okt 2016 ob 09:03

Ali je mogoče, da je tudi na mobilniku možno samo 54 Mbps? Če nastavim (wireless mode; 11 n only) omrežje vidim, ne morem pa se povezati z njim, ne s prenosnikom in tudi ne z mobilnikom. Kje pa se na prenosniku vidi, kateri WIFI MODUL je in koliko je zmogljiv?

Če pa se povežem z modemom INNBOX, pa mi na mobilniku prikazuje 65 Mbps.


Pa še eno vprašanje, kupil sem novega prenosnika in ne najde omrežja od modema INNBOX, vsa ostala razpoložljiva omrežja pa najde. Kaj bi bil vzrok?
Lep pozdrav,

Damjan

Uporabniški avatar
kitl
Administrator
Prispevkov: 7980
Pridružen: 17. Mar 2006 ob 16:20
T-2: Že imam
Paket: 300 Mbit/s - 40 Mbit/s 2x TV

Re: WIFI

Odgovor Napisal/-a kitl » 11. Okt 2016 ob 09:15

Ja slabe reciverje imaš tako v mobilniku kot v prenosniku. Sem sam tudi skoraj diplomiral s tem potem sem pa testiral z Galaxy s7 pa je šlo do 80 Mbps.
Slika


Lp, Kitl

Uporabniški avatar
atepej
Starešina
Prispevkov: 3562
Pridružen: 8. Jan 2013 ob 17:04
T-2: Že imam
Paket: Oranžni Diamant HBO - FTTH
Kraj: Ravne na Koroškem
Kontakt:

Re: WIFI

Odgovor Napisal/-a atepej » 11. Okt 2016 ob 09:26

tako je, jst dobim na innboxu zaradi tega 85/10
Slika

VEDAM
Novinec
Prispevkov: 7
Pridružen: 11. Okt 2016 ob 07:32
T-2: Že imam
Paket: ORANŽNI DIAMANT

Re: WIFI

Odgovor Napisal/-a VEDAM » 11. Okt 2016 ob 09:35

O.K., hvala, zakaj pa novi prenosnik ne bi videl omrežja od INNBOX-a?

Uporabniški avatar
atepej
Starešina
Prispevkov: 3562
Pridružen: 8. Jan 2013 ob 17:04
T-2: Že imam
Paket: Oranžni Diamant HBO - FTTH
Kraj: Ravne na Koroškem
Kontakt:

Re: WIFI

Odgovor Napisal/-a atepej » 11. Okt 2016 ob 09:50

Kako misliš, da ga ne vidi.
Slika

VEDAM
Novinec
Prispevkov: 7
Pridružen: 11. Okt 2016 ob 07:32
T-2: Že imam
Paket: ORANŽNI DIAMANT

Re: WIFI

Odgovor Napisal/-a VEDAM » 11. Okt 2016 ob 10:01

Najde vsa omrežja, ki so na voljo (DOSEGLJIVA) v bloku razen INNBOXA.
Vse ostale naprave pa ga najdejo.

Uporabniški avatar
atepej
Starešina
Prispevkov: 3562
Pridružen: 8. Jan 2013 ob 17:04
T-2: Že imam
Paket: Oranžni Diamant HBO - FTTH
Kraj: Ravne na Koroškem
Kontakt:

Re: WIFI

Odgovor Napisal/-a atepej » 11. Okt 2016 ob 10:05

Probaj si ga nastaviti takole (Ime omrežja in ključ si nastavi svoj, glej samo varnost in enkripcija) link do nastavitev innbox-a pa je https://horizont.t-2.net/nastavitve/wi-fi/
Priponke
innbox.PNG
innbox.PNG (11.59 KiB) Pogledano 8363 krat
Slika

VEDAM
Novinec
Prispevkov: 7
Pridružen: 11. Okt 2016 ob 07:32
T-2: Že imam
Paket: ORANŽNI DIAMANT

Re: WIFI

Odgovor Napisal/-a VEDAM » 11. Okt 2016 ob 11:30

Hvala, že imam takšne nastavitve.

Uporabniški avatar
atepej
Starešina
Prispevkov: 3562
Pridružen: 8. Jan 2013 ob 17:04
T-2: Že imam
Paket: Oranžni Diamant HBO - FTTH
Kraj: Ravne na Koroškem
Kontakt:

Re: WIFI

Odgovor Napisal/-a atepej » 11. Okt 2016 ob 11:52

posodobi gonilnik v upravitelju naprav.
Slika

VEDAM
Novinec
Prispevkov: 7
Pridružen: 11. Okt 2016 ob 07:32
T-2: Že imam
Paket: ORANŽNI DIAMANT

Re: WIFI

Odgovor Napisal/-a VEDAM » 4. Nov 2016 ob 15:40

Pozdravljeni!

Glede na zgornjo temo, ker mi mobilnik ne pokaže več kot 54 Mbps pri usmerjevalniku WBR6012, pri omrežju od INNBOXA, mi pa pokaže 80, pri telekomovem modemu pa mi pokaže 135. Po tem sklepam, da mobilnik je O.K. in da je nekaj narobe z usmerjevalnikom. Mnenja?
lp
Damjan

rossi
Navdušenec
Prispevkov: 707
Pridružen: 16. Dec 2007 ob 19:27
T-2: Že imam
Paket: Oranžni diamant HBO FTTH BRO
Kraj: Litija

Re: WIFI

Odgovor Napisal/-a rossi » 4. Nov 2016 ob 20:06

Lahko da imas na routerju nastavljen wifi mode 802.11g... ki je 54 max

VEDAM
Novinec
Prispevkov: 7
Pridružen: 11. Okt 2016 ob 07:32
T-2: Že imam
Paket: ORANŽNI DIAMANT

Re: WIFI

Odgovor Napisal/-a VEDAM » 5. Nov 2016 ob 10:55

Če nastavim 11 b/g/n mixed, imam 54, če nastavim samo 11n mi najde omrežje, povezati pa se ne morem z nobeno napravo (prenosnik, mobilnik, ...)

Odgovori