Dostop do Innobox modema od T-2

Vse o T-2 internetu
Odgovori
r1k1
Novinec
Prispevkov: 9
Pridružen: 8. Okt 2007 ob 21:12
T-2: Že imam
Paket: t4 mega na optiki 100/10

Dostop do Innobox modema od T-2

Odgovor Napisal/-a r1k1 » 29. Mar 2017 ob 15:30

Ta stran pravi drugače : http://setuprouter.com/router/iskratel/ ... /login.htm

Mogoče če hard resetiram ta crap od MODEMA in vam lepo odklopim WLAN kabel, bi se lahko mogoče z username/admin prijavil v to napravo?

Zdj da ma ta naprava nek custom firmware prvič slišm, firmware je lepo default od Iskratel-a, vse kar je custom je nalepka od T-2 na modemu. :blbl:



En dan ko nebom imel kaj počet bom ta modem resetiral, ter vam izklopil remote access preko TR-069. 8)



Še enkrat poudarjam, naloga operaterja je zagotavljanje WLAN povezave in ne nadziranje LAN omrežja določenega uporabnika. To je adijo pamet, če že delate to, mi dajte usaj router k bo sposoben prebavt 100mbit prometa čez wlan (glej kak mikrotik za 100eu), ne pa da mi date TP-Link za 20eu k meče povezavo vn tko da boh pumagi.

Uporabniški avatar
OmegaBlue
Navdušenec
Prispevkov: 613
Pridružen: 4. Sep 2009 ob 09:41
T-2: Še nimam
Paket: A1 Konkurenca ;)

Re: Dostop do Innobox

Odgovor Napisal/-a OmegaBlue » 29. Mar 2017 ob 15:35

Kolk si ti kul, a se te lahko dotaknem?

r1k1
Novinec
Prispevkov: 9
Pridružen: 8. Okt 2007 ob 21:12
T-2: Že imam
Paket: t4 mega na optiki 100/10

Re: Dostop do Innobox modema od T-2

Odgovor Napisal/-a r1k1 » 29. Mar 2017 ob 15:36

Salty much?

Uporabniški avatar
RobertM
Moderator
Prispevkov: 2238
Pridružen: 24. Dec 2006 ob 13:51
T-2: Že imam
Paket: Oranžni Diamant BRO FTTH
Kraj: Okolica Tolmina

Re: Dostop do Innobox modema od T-2

Odgovor Napisal/-a RobertM » 29. Mar 2017 ob 17:06

r1k1 napisal/-a:Ta stran pravi drugače : http://setuprouter.com/router/iskratel/ ... /login.htm
Zdj da ma ta naprava nek custom firmware prvič slišm, firmware je lepo default od Iskratel-a, vse kar je custom je nalepka od T-2 na modemu. :blbl:

En dan ko nebom imel kaj počet bom ta modem resetiral, ter vam izklopil remote access preko TR-069. 8)
Ti se kar zanašaj na tisto stran, ki daje zelo verodostojne navedbe :mrgreen:
Če začneva z IPjem - na eni sliki pravijo da je 192.168.1.1 in takoj ena nižje je 192.168.0.1 :owned:
Prilagajo screenshot Telekomovega vmesnika in navajajo, da je geslo user/admin. Za navadne uporabnike je v resnici user/user :owned:
Za tehnike na KC imajo poweruser/xxxxxx in za največji dostop imajo admin/yyyyyy.

Toliko o kredibilnosti tvoje strani :hudicek:

Še o firmware - Iskratel ga za vsakega naročnika, ki naroči večje število naprav prilagodi po naročnikovih željah.
Če želiš ga lahko tudi tebi - lahko se oglasiš kar v njihovi maloprodaji za začetek: http://data.iskratel.com/maloprodaja/katalog.pdf
L.P.Robert
Pred zagonom jezika vklopi možgane !

Slika
Slika

r1k1
Novinec
Prispevkov: 9
Pridružen: 8. Okt 2007 ob 21:12
T-2: Že imam
Paket: t4 mega na optiki 100/10

Re: Dostop do Innobox modema od T-2

Odgovor Napisal/-a r1k1 » 29. Mar 2017 ob 17:20

Ni treba bit znanstevnik, da najdeš gateway za modem -> Start + R -> cmd -> ipconfig

V mojem primeru je ip od modema : 192.168.1.64, ostalo pa sporočim ko bom naredil hard reset, skupaj s screenshooti. Ti si kar razlagaj stvari po svoje Robert :)


Sploh pa da ne navajam o kredibilnosti nekih strani in tvojih otročjih owned komentarjih :

1. ) stran ni moja ampak je od iskratela
2. ) razlaga o tvojih poweruser dostopih je brezpredmetna, ko se bo enkrat naprava zresetirala bo power user tisti, ki ima fizični dostop do modema
3. ) in tud če ima svoj firmware in se zadeve ne da resetirati, nevem kakšno zakonsko podlago ima T-2, da gleda mac naslove mojih naprav priključenih na ta modem
Zadnjič spremenil r1k1, dne 29. Mar 2017 ob 17:30, skupaj popravljeno 4 krat.

g33k
Legenda
Prispevkov: 1157
Pridružen: 8. Sep 2011 ob 12:32
T-2: Še nimam

Re: Dostop do Innobox modema od T-2

Odgovor Napisal/-a g33k » 29. Mar 2017 ob 17:24

Moje mnenje je, da je T-2 res zahebal, ko ni omogočil user dostopa do vmesnika z par osnovnimi nastavitvami, tako kot sta to storila Telekom in Telemach.
Ocenjena maksimalna hitrost je torej enaka oglaševani hitrosti, ki jo lahko naročnik doseže pri danem paketu vsaj enkrat na dan. :beri:

r1k1
Novinec
Prispevkov: 9
Pridružen: 8. Okt 2007 ob 21:12
T-2: Že imam
Paket: t4 mega na optiki 100/10

Re: Dostop do Innobox modema od T-2

Odgovor Napisal/-a r1k1 » 29. Mar 2017 ob 17:34

g33k : mislim da ne gre samo za neke osnovne nastavitve, če pobrskaš malo po netu in najdeš pdf brošuro od telemacha boš videl da ima sam uporabnik na razpolago celoten dostop brez omejitev, ali skoraj celoten dostop. Lahko dodajajo MAC naslove v DHCP, pozabu sem kako se temu reče, pač da neka naprava dobi vedno isti IP naslov od DHCP strežnika...

To pa da zračunavajo Wifi če nimaš celotnega paketa je adijo pamet. Pa kje vi živite, na luni? Več kot očitno je, da nekateri ljudje iz tega foruma niso zrasli skupaj z računalniki, glej prej na kakšnem travniku kjer so pasli krave.

Pa lep dan :)

g33k
Legenda
Prispevkov: 1157
Pridružen: 8. Sep 2011 ob 12:32
T-2: Še nimam

Re: Dostop do Innobox modema od T-2

Odgovor Napisal/-a g33k » 29. Mar 2017 ob 17:38

"DHCP Static IP Lease" je to kar ti misliš. :)
Ocenjena maksimalna hitrost je torej enaka oglaševani hitrosti, ki jo lahko naročnik doseže pri danem paketu vsaj enkrat na dan. :beri:

r1k1
Novinec
Prispevkov: 9
Pridružen: 8. Okt 2007 ob 21:12
T-2: Že imam
Paket: t4 mega na optiki 100/10

Re: Dostop do Innobox modema od T-2

Odgovor Napisal/-a r1k1 » 29. Mar 2017 ob 17:42

Maš prou. +1

r1k1
Novinec
Prispevkov: 9
Pridružen: 8. Okt 2007 ob 21:12
T-2: Že imam
Paket: t4 mega na optiki 100/10

Re: Dostop do Innobox modema od T-2

Odgovor Napisal/-a r1k1 » 29. Mar 2017 ob 17:42

g33k napisal/-a:"DHCP Static IP Lease" je to kar ti misliš. :)
Drži majstr. Maš prou.

mikrohard
Starešina
Prispevkov: 1715
Pridružen: 1. Feb 2014 ob 18:52
T-2: Še nimam

Re: Dostop do Innobox modema od T-2

Odgovor Napisal/-a mikrohard » 29. Mar 2017 ob 18:35

(Skoraj) vsak operater ima custom firmware, na katerem ima lastno admin geslo, lastno osnovno konfiguracijo, itd. Pri T-2 recimo sem not spada tudi blokada dostopa do Web GUI-ja. Vso srečo pri poskusu reseta in spremembe konfiguracije.

Uporabniški avatar
atepej
Starešina
Prispevkov: 3574
Pridružen: 8. Jan 2013 ob 17:04
T-2: Že imam
Paket: Oranžni Diamant HBO - FTTH
Kraj: Ravne na Koroškem
Kontakt:

Re: Dostop do Innobox modema od T-2

Odgovor Napisal/-a atepej » 29. Mar 2017 ob 18:38

r1k1 napisal/-a:Ni treba bit znanstevnik, da najdeš gateway za modem -> Start + R -> cmd -> ipconfig

V mojem primeru je ip od modema : 192.168.1.64, ostalo pa sporočim ko bom naredil hard reset, skupaj s screenshooti. Ti si kar razlagaj stvari po svoje Robert :)


Sploh pa da ne navajam o kredibilnosti nekih strani in tvojih otročjih owned komentarjih :

1. ) stran ni moja ampak je od iskratela
2. ) razlaga o tvojih poweruser dostopih je brezpredmetna, ko se bo enkrat naprava zresetirala bo power user tisti, ki ima fizični dostop do modema
3. ) in tud če ima svoj firmware in se zadeve ne da resetirati, nevem kakšno zakonsko podlago ima T-2, da gleda mac naslove mojih naprav priključenih na ta modem
Najprej tisto je 192.168.64.1 in ne 192.168.1.64

1. ) Ne more biti vsaka stran na kateri je omenjen IskraTEL avtomatsko njihova
2. ) Vmesnik je spremenjen toliko, da je dodan T-2 logo in odstranjen PPPoE in vstavljen DHCP sistem od T-2, glede poweruser ima RobertM prav
3. ) Lahko narediš samo ob tem se zavedaj, da boš plačal ceno namerno uničene opreme po odškodninskem ceniku: https://www.t-2.net/odskodninski-cenik-zasebni
Slika

r1k1
Novinec
Prispevkov: 9
Pridružen: 8. Okt 2007 ob 21:12
T-2: Že imam
Paket: t4 mega na optiki 100/10

Re: Dostop do Innobox modema od T-2

Odgovor Napisal/-a r1k1 » 29. Mar 2017 ob 19:20

To je vse res, in se oproščam za vse kar sem napisal prej. Problem je v tem, da je še vedno lokalna mreža dodeljena na tem modemu kjer uporabniki nimajo nobenega dostopa ali nadzora. Modema nebom resetiral, ker vem da druge poti kot da kupim drag router ni. Lp

Uporabniški avatar
RobertM
Moderator
Prispevkov: 2238
Pridružen: 24. Dec 2006 ob 13:51
T-2: Že imam
Paket: Oranžni Diamant BRO FTTH
Kraj: Okolica Tolmina

Re: Dostop do Innobox modema od T-2

Odgovor Napisal/-a RobertM » 29. Mar 2017 ob 19:52

r1k1 napisal/-a: Ti si kar razlagaj stvari po svoje Robert :)
Tudi ti si lahko razlagaš po svoje vendar ti moram zaupati, da sem bil na Iskri, ko se je odločalo katere modeme izbrati namesto Milinetov.
Pa enega od prvih desetih sem imel doma, ko se jih je še testiralo. To so bili Innbox V50U katere so kasneje zamenjale "šestdesetke",...
Doma imam priključenega Innboxa V45, ki sploh še ni imel serijske temveč samo MAC naslov ;-)

BDW: Morda ti bo v pomoč:
Dokler sem delal z Innboxi je bilo geslo dokaj zapleteno sestavljeno iz 13 znakov (male+velike črke in dve številki).
Dostop preko LAN porta je bil dovoljen samo iz točno določenega IP naslova (192.168.64.2-254).
Dostop preko WAN porta je bil dovoljen samo iz treh T-2jevih naslovov.

Skratka - tisti, ki se je odločil za tak dostop ga je zaklenil kot vatikanske arhive :evil:
Tako da ti priporočam, da se lotiš kakšne druge zanimivejše stvari, da ne boš kasneje razočaran nad neuspehom.
L.P.Robert
Pred zagonom jezika vklopi možgane !

Slika
Slika

Uporabniški avatar
atepej
Starešina
Prispevkov: 3574
Pridružen: 8. Jan 2013 ob 17:04
T-2: Že imam
Paket: Oranžni Diamant HBO - FTTH
Kraj: Ravne na Koroškem
Kontakt:

Re: Dostop do Innobox modema od T-2

Odgovor Napisal/-a atepej » 30. Mar 2017 ob 08:48

Robi a je geslo slučajno T-2jezakon64a :mrgreen:
Slika

Odgovori