Nov naročnik, nov priklop Vdsl, optika.... vprašanja in odg.

Splošni pogovori o T-2
Odgovori
Silencer
Znanec
Prispevkov: 53
Pridružen: 3. Mar 2015 ob 13:49
T-2: Že imam

Re: Nov naročnik, nov priklop Vdsl, optika.... vprašanja in

Odgovor Napisal/-a Silencer » 31. Jul 2017 ob 19:38

Aha, potem najboljše da pustim in počakam na telekom (za enkrat so nam naredili samo kanalčke do stanovanj, notri ni še nič). Torej ko bodo dajali v kanalčke kable morajo obvezno dozo postaviti v stanovanju in zraven oziroma bluzu vtičnice? Potem tako ali tako ni druge, kot da mi do dnevne sobe potegnejo ker je tam najbližja vtičnica.

Uporabniški avatar
atepej
Starešina
Prispevkov: 3468
Pridružen: 8. Jan 2013 ob 17:04
T-2: Že imam
Paket: Oranžni Diamant HBO - FTTH
Kraj: Ravne na Koroškem
Kontakt:

Re: Nov naročnik, nov priklop Vdsl, optika.... vprašanja in

Odgovor Napisal/-a atepej » 31. Jul 2017 ob 21:36

Zakaj pa to?
Slika

Uporabniški avatar
MrTwelveTrees
Moderator
Prispevkov: 7095
Pridružen: 1. Mar 2008 ob 22:14
T-2: Že imam
Paket: imam

Re: Nov naročnik, nov priklop Vdsl, optika.... vprašanja in

Odgovor Napisal/-a MrTwelveTrees » 1. Avg 2017 ob 14:16

Zdej ne vem kaj imaš stanovanje (blok) ali hišo?
Če je star blok in ni cevi (inštalacije) da bi potegnili optiko po ceveh v stanovanje, potem gredo nadometno z kanalčki, (če gredo po stopnišču) gredo v stanovanje in ti dozo zmontirajo nad vhdona vrata (takšna je praksa).
Lahko pa jih prosiš lepo, da ti dozo zmontira tam kjer bi ti rad imel modem.... samo če bo veliko prebojev in veliko dela, tega ne bodo delali.... probaš lahko. Pa jim daj dobro pijačo, ohlajeno, pa kakšen prigrizek pa bodo veseli.

Fantje (zunanji izvajalci za Telekom) so slabo plačani za to delo.
"you know what? you know what? you know what?"

comeback.exe not found

Uporabniški avatar
atepej
Starešina
Prispevkov: 3468
Pridružen: 8. Jan 2013 ob 17:04
T-2: Že imam
Paket: Oranžni Diamant HBO - FTTH
Kraj: Ravne na Koroškem
Kontakt:

Re: Nov naročnik, nov priklop Vdsl, optika.... vprašanja in

Odgovor Napisal/-a atepej » 1. Avg 2017 ob 14:33

Jst imam že urejeno ...

PS: kako gre to na gPON, a ne rabi OLT električno napajanje?
Slika

Uporabniški avatar
MrTwelveTrees
Moderator
Prispevkov: 7095
Pridružen: 1. Mar 2008 ob 22:14
T-2: Že imam
Paket: imam

Re: Nov naročnik, nov priklop Vdsl, optika.... vprašanja in

Odgovor Napisal/-a MrTwelveTrees » 1. Avg 2017 ob 15:38

Ja, sej ga modem tudi rabi. sej imaš lahko optično vrvico od TS doze tudi 20M pol pa iz OLT gre UTP v modem.
"you know what? you know what? you know what?"

comeback.exe not found

Uporabniški avatar
atepej
Starešina
Prispevkov: 3468
Pridružen: 8. Jan 2013 ob 17:04
T-2: Že imam
Paket: Oranžni Diamant HBO - FTTH
Kraj: Ravne na Koroškem
Kontakt:

Re: Nov naročnik, nov priklop Vdsl, optika.... vprašanja in

Odgovor Napisal/-a atepej » 1. Avg 2017 ob 15:40

Sam tisti OLT montira TS oz GVO - torej morajo delat tudi notranjo inštalacijo ...
Slika

Silencer
Znanec
Prispevkov: 53
Pridružen: 3. Mar 2015 ob 13:49
T-2: Že imam

Re: Nov naročnik, nov priklop Vdsl, optika.... vprašanja in

Odgovor Napisal/-a Silencer » 1. Avg 2017 ob 15:46

MrTwelveTrees napisal/-a:Zdej ne vem kaj imaš stanovanje (blok) ali hišo?
Stanovanje v bloku, kanalčki po hodnikih do vhodnih vrat vsakega stanovanja so že potegnjeni (za enkrat še prazni).
MrTwelveTrees napisal/-a:Če je star blok in ni cevi (inštalacije) da bi potegnili optiko po ceveh v stanovanje, potem gredo nadometno z kanalčki, (če gredo po stopnišču) gredo v stanovanje in ti dozo zmontirajo nad vhdona vrata (takšna je praksa).
Doza običajno pride nad vhodnimi vrati zunaj ali notri (da vem, če mi lahko to zmontirajo zunaj, ko me ne bo doma)? Pa predvidevam, da potem doza elektrike ne potrebuje (ker tako ali tako skoraj nihče tam nima elektrike na voljo)?
MrTwelveTrees napisal/-a:Lahko pa jih prosiš lepo, da ti dozo zmontira tam kjer bi ti rad imel modem.... samo če bo veliko prebojev in veliko dela, tega ne bodo delali....
V mojem primeru bi rad le toliko, da potegnejo par metrov kanalčkov po steni navzdol da pridejo do odprtine kjer je cev za telefonski kabel, ki vodi do modema v dnevni sobi in da bi spravili kabel po tej cevi (ker če bi moral dati kanalčke po celem stanovanju se za optični priklop verjetno ne bom odločil).

Uporabniški avatar
MrTwelveTrees
Moderator
Prispevkov: 7095
Pridružen: 1. Mar 2008 ob 22:14
T-2: Že imam
Paket: imam

Re: Nov naročnik, nov priklop Vdsl, optika.... vprašanja in

Odgovor Napisal/-a MrTwelveTrees » 1. Avg 2017 ob 16:02

Sama doza elektrine ne potrebuje, to se samo vtičnica nič drugega, montirajo jo nad vhodna vrata v stanovanju ali kje drugje v stanovanju po dogovoru.

ja to ti bodo naredili ni problema.
"you know what? you know what? you know what?"

comeback.exe not found

Uporabniški avatar
Krypto
Starešina
Prispevkov: 1642
Pridružen: 9. Sep 2006 ob 12:07
T-2: Že imam

Re: Nov naročnik, nov priklop Vdsl, optika.... vprašanja in

Odgovor Napisal/-a Krypto » 1. Avg 2017 ob 16:32

PRI GPONU ti ze zaradi OLTja (konverter z optike na baker) vlecemo do elektrike ker jo le ta potrebuje in nima veze pri katerem ponudniku si. Doza je seveda v stanovanju in ti moras biti doma (se najavimo).

Uporabniški avatar
MrTwelveTrees
Moderator
Prispevkov: 7095
Pridružen: 1. Mar 2008 ob 22:14
T-2: Že imam
Paket: imam

Re: Nov naročnik, nov priklop Vdsl, optika.... vprašanja in

Odgovor Napisal/-a MrTwelveTrees » 1. Avg 2017 ob 16:39

To se ve, sam kej če ti montirajo dozo nad vhodnimi vrati, tudi če je tam elektrika, jaz modema tam nebi imel. Pač ti operater, pri katerem imaš naročene storitve, potegne optično vrvico do tja kjer želiš imeti modem. recimo pri televiziji.
"you know what? you know what? you know what?"

comeback.exe not found

Uporabniški avatar
atepej
Starešina
Prispevkov: 3468
Pridružen: 8. Jan 2013 ob 17:04
T-2: Že imam
Paket: Oranžni Diamant HBO - FTTH
Kraj: Ravne na Koroškem
Kontakt:

Re: Nov naročnik, nov priklop Vdsl, optika.... vprašanja in

Odgovor Napisal/-a atepej » 1. Avg 2017 ob 16:52

Če imaš elektriko nad vhodnimi vrati ti bodo tja namestili OLT (huwaei) potem pa lahko povežeš z innbox-em z PLC
Slika

Uporabniški avatar
MrTwelveTrees
Moderator
Prispevkov: 7095
Pridružen: 1. Mar 2008 ob 22:14
T-2: Že imam
Paket: imam

Re: Nov naročnik, nov priklop Vdsl, optika.... vprašanja in

Odgovor Napisal/-a MrTwelveTrees » 1. Avg 2017 ob 17:08

Ni nujno, lahko je vse skupaj tudi drugje, če podaljšaš z optično vrvico. Kdo pa bo mel nekaj opreme tukaj nekaj pa tam.
"you know what? you know what? you know what?"

comeback.exe not found

Uporabniški avatar
Krypto
Starešina
Prispevkov: 1642
Pridružen: 9. Sep 2006 ob 12:07
T-2: Že imam

Re: Nov naročnik, nov priklop Vdsl, optika.... vprašanja in

Odgovor Napisal/-a Krypto » 1. Avg 2017 ob 18:19

Variant je itak miljon. Hocem povedati da ce se clovek normalno obnasa se da marsikaj urediti. Velja za obe strani.

Silencer
Znanec
Prispevkov: 53
Pridružen: 3. Mar 2015 ob 13:49
T-2: Že imam

Re: Nov naročnik, nov priklop Vdsl, optika.... vprašanja in

Odgovor Napisal/-a Silencer » 1. Avg 2017 ob 19:04

No super, potem se bo dalo kaj naredit (upam le, da bo šlo po tem kanalčku, kjer je telefonski kabel, da ni kje prevelik kot na vogalih).

Alex
Model
Prispevkov: 315
Pridružen: 21. Mar 2006 ob 18:03
T-2: Že imam
Paket: Diamant optika
Kraj: Videm Dobrepolje

Re: Nov naročnik, nov priklop Vdsl, optika.... vprašanja in

Odgovor Napisal/-a Alex » 7. Avg 2017 ob 15:54

KSZ.

Na vikendu sem nov naročnik na optiki. Danes gledam račun in vidim, da je na TV+TEL paketu TV odprt do fula, beri vklopljene so vse možne funkcije.

Vprašanje: ali moram to izključiti sam ali se bo zadeva sama izklopila po koncu promocijskega obdobja?

Odgovori