če imaš možnost iz Avstrije pa kupiš letošnji model XF9005, ki ima še Dolby Vision
https://geizhals.at/sony-kd-65xf9005-a1 ... ml?hloc=at
in si preskrbljen za 10 let
Če bi prej menjal kot v 5-ih letih potem daj raje manj kot 1000 in boš potem ukrepal sploh če se poveča kvaliteta vsebin... kot sem nekje na tem forumu že zapisal je moč celo SD vsebine v živo skonvertirat v HDR kar pomeni da bodo T-2 in ostali ponudniki lahko ponujali praktično vse kanale v HDRu…. ne glede na resolucijo slike... po mojih večletnih izkušnjah lahko zapišem, da naši ponudniki vsi ponujajo praktično nič od nič glede kvalitete ampak....ampak kaj?
Z malo truda za začetek bi lahko naredili takole:
resolucija 1280X720 50f/s in variabilna bitna max 5,7Mb/s.... to bi bilo za manj zahtevne
resolucija 1280X720 50f/s in variabilna bitna max 12Mb/s.... to bi bilo za bolj zahtevne
oboje sem praktično že sprobal in lahko zagotovim, da je kvaliteta odlična … finale SP v žogobrcu sem gledal prek BBC1 1280x720 50f/s 5,7Mb/s HDR... slika je bila z razdalje 3m in še nekaj odlična oz je zgledala bolje kot na TVSLO2 kjer je 1920X1080 25f/s in bitna 12Mb/s...
sčasoma bi lahko dodajali še HDR za najbolj zahtevne pa bi seveda čez čas naredili 4k HDR paket... za začetek bi lahko tedensko ponujali 1tekmo LP da folk vidi kaj je to …
A ti nujno rabiš 65inčni..s kakšne razdalje pa gledaš?