Najhitrejši diamant s hitrostjo do 500/100 Mbit/s!

Splošni pogovori o T-2
Odgovori
starfotr
Navdušenec
Prispevkov: 502
Pridružen: 7. Sep 2010 ob 14:28
T-2: Še nimam
Kraj: Vrhnika

Re: Najhitrejši diamant s hitrostjo do 500/100 Mbit/s!

Odgovor Napisal/-a starfotr » 27. Jul 2018 ob 19:06

Zakaj tehniki hodijo na te menjave? Zakaj se ne uvede menjava po pošti?
Če se ti zdijo moje trditve napačne ali meniš drugače, si vzemi čas in pod njimi napiši, kar se tebi zdi prav.

Uporabniški avatar
MrTwelveTrees
Moderator
Prispevkov: 7138
Pridružen: 1. Mar 2008 ob 22:14
T-2: Že imam
Paket: imam

Re: Najhitrejši diamant s hitrostjo do 500/100 Mbit/s!

Odgovor Napisal/-a MrTwelveTrees » 27. Jul 2018 ob 19:18

Zato ker sem jim gre za zadovoljstvo strank.

Je res da lahko vsaka malo bolj tehnična oseba to zamenja (ali nese v poslovalnico).
Je pa tudi res da je treba tehnika plačat da pride (bencin, čas, ....)

A1 (bivši Amis) to vse dela preko pošte, ampak če ljudje ne znajo še UTP kabla izklopit ... kaj boš pol za tako osebo (res da so navodila zraven, ali pokličeš na support da te vodi, pa vseeno)

T2 je začel pošiljati tudi daljince po pošti, ko bodo začeli gledati na stroške bodo začeli tudi ostalo pošiljati....
"you know what? you know what? you know what?"

comeback.exe not found

miha1
Novinec
Prispevkov: 6
Pridružen: 21. Nov 2018 ob 10:07
T-2: Že imam
Paket: Oranzni diamant

Re: Najhitrejši diamant s hitrostjo do 500/100 Mbit/s!

Odgovor Napisal/-a miha1 » 21. Nov 2018 ob 10:10

Je mozno da imam jaz po vsem tem casu se vedno 300/50 Mbit/s? Speed test namrec pokaze 290/50 Mbit, je pa res da sem za routerjem. Kabli so cat 5e in cat 6, kopiranje iz PCja na NAS gre priblizno 100 MB/s, kar pomeni da je interno vse ok. Moram poklicat T2?

Nikonja
Faca
Prispevkov: 112
Pridružen: 8. Apr 2008 ob 20:39
T-2: Že imam
Paket: 200/20

Re: Najhitrejši diamant s hitrostjo do 500/100 Mbit/s!

Odgovor Napisal/-a Nikonja » 21. Nov 2018 ob 10:18

Priklopi se direktno na t2 ruter in testiraj, če boš spet isto dobil pol pa telefon in težit.

Sent from my SM-G930F using Tapatalk

Uporabniški avatar
oyoy
Legenda
Prispevkov: 1341
Pridružen: 18. Mar 2006 ob 12:41
T-2: Že imam
Paket: Oranžni diamant
Kraj: sLOVEnija/portorož-lucija
Kontakt:

Re: Najhitrejši diamant s hitrostjo do 500/100 Mbit/s!

Odgovor Napisal/-a oyoy » 21. Nov 2018 ob 10:18

daj kakšno info o tvojem routerju.
Slika
Slika

miha1
Novinec
Prispevkov: 6
Pridružen: 21. Nov 2018 ob 10:07
T-2: Že imam
Paket: Oranzni diamant

Re: Najhitrejši diamant s hitrostjo do 500/100 Mbit/s!

Odgovor Napisal/-a miha1 » 21. Nov 2018 ob 10:37


Uporabniški avatar
oyoy
Legenda
Prispevkov: 1341
Pridružen: 18. Mar 2006 ob 12:41
T-2: Že imam
Paket: Oranžni diamant
Kraj: sLOVEnija/portorož-lucija
Kontakt:

Re: Najhitrejši diamant s hitrostjo do 500/100 Mbit/s!

Odgovor Napisal/-a oyoy » 21. Nov 2018 ob 11:03

naredi test, kot pravi @Nikonja, torej s priklopom direktno na innbox-a.
Slika
Slika

borutbolc
Znanec
Prispevkov: 72
Pridružen: 20. Okt 2018 ob 20:19
T-2: Že imam
Paket: Oranžni Optimum

Re: Najhitrejši diamant s hitrostjo do 500/100 Mbit/s!

Odgovor Napisal/-a borutbolc » 21. Nov 2018 ob 18:58

Možno je. Ni treba težit. Le pokliči in ti bodo spremenili nastavitev.

miha1
Novinec
Prispevkov: 6
Pridružen: 21. Nov 2018 ob 10:07
T-2: Že imam
Paket: Oranzni diamant

Re: Najhitrejši diamant s hitrostjo do 500/100 Mbit/s!

Odgovor Napisal/-a miha1 » 21. Nov 2018 ob 22:01

So preklopili, zdaj dela ok ce sem priklopljen direkt na Innbox (D: 500 mbit/s, U: 100 mbit/s). Ce pa grem na net preko svojega routerja (Archer C2 AC750), dobim pa na speedtestu samo D: 300 mbit/s, U: 100 mbit/s. PC je na router priklopljen s kablom. Sem poskusil se z drugim PC-jem, ista zgodba. Tako da sumim da je problem v routerju.

Uporabniški avatar
kitl
Administrator
Prispevkov: 7980
Pridružen: 17. Mar 2006 ob 16:20
T-2: Že imam
Paket: 300 Mbit/s - 40 Mbit/s 2x TV

Re: Najhitrejši diamant s hitrostjo do 500/100 Mbit/s!

Odgovor Napisal/-a kitl » 23. Nov 2018 ob 09:43

Težka analiza. Ja itak, da ti router počepne :D
Slika


Lp, Kitl

miha1
Novinec
Prispevkov: 6
Pridružen: 21. Nov 2018 ob 10:07
T-2: Že imam
Paket: Oranzni diamant

Re: Najhitrejši diamant s hitrostjo do 500/100 Mbit/s!

Odgovor Napisal/-a miha1 » 23. Nov 2018 ob 10:09

A pa je mozno da pocepne samo pri povezavi do ISPja? Ker interno namrec dela ok, kopiranje iz PC na NAS (oba povezana na router) leti z 100 MB/s.

Nikonja
Faca
Prispevkov: 112
Pridružen: 8. Apr 2008 ob 20:39
T-2: Že imam
Paket: 200/20

Re: Najhitrejši diamant s hitrostjo do 500/100 Mbit/s!

Odgovor Napisal/-a Nikonja » 23. Nov 2018 ob 10:59

Problem je Wan to lan promet ne znotraj mreže, tu su ponavadi navjecje razlike med poceni in dražjimi ruterji.
Jaz sem pri Netgear imel podoben problem ampak sm pol prebral na netu ce izklopiš qos da se nekaj kapacitet sprosti in zdj normalno potegne do 500, prej tudi ni šel čez 300

Sent from my SM-G930F using Tapatalk

Uporabniški avatar
oyoy
Legenda
Prispevkov: 1341
Pridružen: 18. Mar 2006 ob 12:41
T-2: Že imam
Paket: Oranžni diamant
Kraj: sLOVEnija/portorož-lucija
Kontakt:

Re: Najhitrejši diamant s hitrostjo do 500/100 Mbit/s!

Odgovor Napisal/-a oyoy » 23. Nov 2018 ob 12:02

če je verjeti videom na netu, naj bi tudi wan to lan šibal na polno na tem routerju. preveri kable, preveri nastavitve routerja, po potrebi ga ponastavi na tovarniške nastavitve.
jaz imam doma nekje v kotu en tp-link model tl-wr1043n in mu 500 mbit/s ne dela problemov (nameščen je openwrt, s stock fw-jem nisem testiral).
Slika
Slika

miha1
Novinec
Prispevkov: 6
Pridružen: 21. Nov 2018 ob 10:07
T-2: Že imam
Paket: Oranzni diamant

Re: Najhitrejši diamant s hitrostjo do 500/100 Mbit/s!

Odgovor Napisal/-a miha1 » 24. Nov 2018 ob 10:01

Router sem zdaj povrnil na tovarniske nastavitve, zdaj dela ok, dobim 500/100 na speedtestu. Je pa cudno, ker sem na routerju nazaj poklikal identicne nastavitve kot sem jih imel prej - s tem da je zdaj vecji speed. Svasta :) V glavnem, hvala vsem za pomoc!

miha1
Novinec
Prispevkov: 6
Pridružen: 21. Nov 2018 ob 10:07
T-2: Že imam
Paket: Oranzni diamant

Re: Najhitrejši diamant s hitrostjo do 500/100 Mbit/s!

Odgovor Napisal/-a miha1 » 24. Nov 2018 ob 10:20

Aha, sem nasel kje je bila tezava, Current Hardware NAT Status sem imel na disabled. To upocasni na 300 Mbit/s. Ce dam enabled, gre nazaj na 500 Mbit/s.

Odgovori