Innbox v60 (bridge mode)

Vse o T-2 internetu
Odgovori
dumble
Novinec
Prispevkov: 15
Pridružen: 6. Jan 2013 ob 20:30
T-2: Že imam
Paket: T4 King

Innbox v60 (bridge mode)

Odgovor Napisal/-a dumble » 23. Sep 2018 ob 09:38

Zivjo ekipa, malce pomoci bi rabil.
(Vprasanje, ali je Innbox v bridge nacinu)
Preurejam in dodajam uporabnike v mrezi, zelim pa da se vidijo vsi med seboj.

Imam sledeco situacijo...rad bi pravilno nastavil kompletno konfiguracijo:
Optika 300/50 (T4 tera): 4x HD Tv, ISDN vmesnik Patton

Za TV: Innbox V60 - Milan switch - Tv HD vmesniki 4x
Za internet: Innbox V60 - Asus RTac88u - unifi switch - synology NAS, kamere, PC-ji, nekaj senzorike,...
(Nekaj uporabnikov je na portih Asusa, nekaj na switchu)

Najbrz Innbox ni v bridge nacinu (!?), ker imam za dostop do Wan-a Asusa nastavljenega na (Wan connection) “Automatic IP”.
Ko bo Innbox v bridge nacinu, bo treba najbrz vzpostaviti PPPoe sejo ali kak drug nacin povezave?

Iz Innboxa torej uporabim en bridgan port za Asus router, se en port pa bi uporabil za sekundarni router za internet v spodnjem nadstropju hise.
Tadva se pac ne bosta videla med seboj.
Predvidevam, da sekundarni router enako nastavim za dostop do interneta (PPPoe), ko bom imel dva bridge-ana porta na Innboxu?

Uporabniški avatar
MrTwelveTrees
Moderator
Prispevkov: 7017
Pridružen: 1. Mar 2008 ob 22:14
T-2: Že imam
Paket: imam

Re: Innbox v60 (bridge mode)

Odgovor Napisal/-a MrTwelveTrees » 23. Sep 2018 ob 09:44

T2 je uporablja protokola PPPoe !, samodejno dobi IP - dhcp ali statični IP če ga naročiš.
"you know what? you know what? you know what?"

comeback.exe not found

dumble
Novinec
Prispevkov: 15
Pridružen: 6. Jan 2013 ob 20:30
T-2: Že imam
Paket: T4 King

Re: Innbox v60 (bridge mode)

Odgovor Napisal/-a dumble » 23. Sep 2018 ob 09:55

12dreves, nisem najbolje razumel.
Torej uporabim PPPoe, ko bo Innbox bidge-an?
Nisem preprican ali zdaj je ali ni v bridge-u glede na to kako dostopam do Wan-a z Asusom.

Uporabniški avatar
atepej
Starešina
Prispevkov: 3297
Pridružen: 8. Jan 2013 ob 17:04
T-2: Že imam
Paket: Oranžni diamant FTTH
Kraj: Ravne na Koroškem
Kontakt:

Re: Innbox v60 (bridge mode)

Odgovor Napisal/-a atepej » 23. Sep 2018 ob 09:57

Ne DHCP.
Slika

dumble
Novinec
Prispevkov: 15
Pridružen: 6. Jan 2013 ob 20:30
T-2: Že imam
Paket: T4 King

Re: Innbox v60 (bridge mode)

Odgovor Napisal/-a dumble » 23. Sep 2018 ob 10:17

Poklical T2 in so ze uredili bridge mode na dolocenih portih.
Nastavitev DHCP v Asusu:
Wan connection type=Automatic IP (to bo to?)

Hvala!

Skorc
Legenda
Prispevkov: 1275
Pridružen: 21. Jul 2006 ob 11:12
T-2: Že imam
Paket: Malo mešano
Kraj: Pince

Re: Innbox v60 (bridge mode)

Odgovor Napisal/-a Skorc » 23. Sep 2018 ob 10:17

dumble napisal/-a:12dreves, nisem najbolje razumel.
Torej uporabim PPPoe, ko bo Innbox bidge-an?
Nisem preprican ali zdaj je ali ni v bridge-u glede na to kako dostopam do Wan-a z Asusom.
MrTwelveTrees se je zatipkal, namesto "T2 je uporablja ...." je hotel zapisati "T2 ne uporablja ..."
Lep pozdrav,
Škorc

Slika

dumble
Novinec
Prispevkov: 15
Pridružen: 6. Jan 2013 ob 20:30
T-2: Že imam
Paket: T4 King

Re: Innbox v60 (bridge mode)

Odgovor Napisal/-a dumble » 23. Sep 2018 ob 10:21

Sem ugotovil, hvala -:)

Uporabniški avatar
MrTwelveTrees
Moderator
Prispevkov: 7017
Pridružen: 1. Mar 2008 ob 22:14
T-2: Že imam
Paket: imam

Re: Innbox v60 (bridge mode)

Odgovor Napisal/-a MrTwelveTrees » 23. Sep 2018 ob 11:13

res je, zatipkal sem se.
"you know what? you know what? you know what?"

comeback.exe not found

Odgovori