Izpadi

Splošni pogovori o T-2
Odgovori
Uporabniški avatar
hiberleaf
Faca
Prispevkov: 194
Pridružen: 24. Sep 2018 ob 22:51
T-2: Že imam
Paket: Oranžni diamant HBO
Kraj: Ljubljana

Re: Izpadi

Odgovor Napisal/-a hiberleaf » 24. Nov 2018 ob 13:24

Ti tvoj LAN dela še naprej brez težav? Se lahko povežeš na svoj router?

Uporabniški avatar
RejZoR
Nadebudnež
Prispevkov: 386
Pridružen: 30. Okt 2007 ob 00:13
T-2: Že imam
Paket: FTTH/BRO - Oranžni Optimum

Re: Izpadi

Odgovor Napisal/-a RejZoR » 24. Nov 2018 ob 13:33

Ja, router je normalno dostopen kadarkoli. Stvar je v tem, da se je to začelo dogajati šele danes ponoči. Do te točke je tedne in mesece delovalo vse BP z isto konfiguracijo vsega. Se pravi je verjetnost da je kriva oprema nekje okoli ničle ker se ni nič spreminjalo.

EDIT:
In spet. Kot bi on and off delal po ne vem, 10-15 minute, pol pa čist prekine vmes in spet dela. WTF. Kej tko bizarnega pa ne vem če sem imel. Ponavad je samo crknilo in tko ostalo dokler mi niso zrihtal. Tle pa še ne morem rečt "zdele ne dela" ker je kakor se zmisle...

Uporabniški avatar
RejZoR
Nadebudnež
Prispevkov: 386
Pridružen: 30. Okt 2007 ob 00:13
T-2: Že imam
Paket: FTTH/BRO - Oranžni Optimum

Re: Izpadi

Odgovor Napisal/-a RejZoR » 25. Nov 2018 ob 20:05

Pa dobr no, koji K je s to butasto linijo. Pol dneva delalo ok in zdej spet na random pada dol. Bil včer pol ure na liniji s tehnično, sicer ful prijazen ampak nismo rešili ničesar. 2 dni praktično neuporabna linija ker skoz na random povsem pada dol. WTF

Uporabniški avatar
MrTwelveTrees
Moderator
Prispevkov: 7145
Pridružen: 1. Mar 2008 ob 22:14
T-2: Že imam
Paket: imam

Re: Izpadi

Odgovor Napisal/-a MrTwelveTrees » 25. Nov 2018 ob 20:17

Resetiraj vsako stvar posebej in počakaj da se postavi nazaj, da vidiš kje je težava.
Začni z telekomovo škatlico ki pretvarja optiko v utp.

Če linijo prekinja bo to videl Telekom, a mora dati T2 nalog pa preverbo.
"you know what? you know what? you know what?"

comeback.exe not found

Uporabniški avatar
RejZoR
Nadebudnež
Prispevkov: 386
Pridružen: 30. Okt 2007 ob 00:13
T-2: Že imam
Paket: FTTH/BRO - Oranžni Optimum

Re: Izpadi

Odgovor Napisal/-a RejZoR » 25. Nov 2018 ob 21:35

Vse to sem že 100x naredil.

g33k
Legenda
Prispevkov: 1155
Pridružen: 8. Sep 2011 ob 12:32
T-2: Še nimam

Re: Izpadi

Odgovor Napisal/-a g33k » 25. Nov 2018 ob 22:07

Kaj pa če bi začasno priklopil Innboxa in opazoval, mogoče bodo tudi na supportu lahko lažje diagnosticirali problem.
Ocenjena maksimalna hitrost je torej enaka oglaševani hitrosti, ki jo lahko naročnik doseže pri danem paketu vsaj enkrat na dan. :beri:

Uporabniški avatar
RejZoR
Nadebudnež
Prispevkov: 386
Pridružen: 30. Okt 2007 ob 00:13
T-2: Že imam
Paket: FTTH/BRO - Oranžni Optimum

Re: Izpadi

Odgovor Napisal/-a RejZoR » 26. Nov 2018 ob 00:16

Tud to sem že naredil in sva s tehnično pomočjo spremljala zadevo ko sem bil še na vezi. Povezava je padala dol in Innbox se je ves čas resetiral ko se je to zgodilo.

Uporabniški avatar
RobertM
Moderator
Prispevkov: 2238
Pridružen: 24. Dec 2006 ob 13:51
T-2: Že imam
Paket: Oranžni Diamant BRO FTTH
Kraj: Okolica Tolmina

Re: Izpadi

Odgovor Napisal/-a RobertM » 26. Nov 2018 ob 20:44

Če se je stalno resetiral je morda kriv kakšen loop na lokalni mreži ali kakšen router (sploh TP-Link), ki mu vsiljuje IP.
Lahko pa je samo slab napajalnik ali slab tehnik na HD0, ki mu je 83x stisnil reboot :nevem:
L.P.Robert
Pred zagonom jezika vklopi možgane !

Slika
Slika

Uporabniški avatar
MrTwelveTrees
Moderator
Prispevkov: 7145
Pridružen: 1. Mar 2008 ob 22:14
T-2: Že imam
Paket: imam

Re: Izpadi

Odgovor Napisal/-a MrTwelveTrees » 26. Nov 2018 ob 21:11

Točno to, tehniki ki sisnejo "reboot" komande se shranijo, in ko je on priklopil Innboxa se je ta resetiral tolikokrat.
"you know what? you know what? you know what?"

comeback.exe not found

Uporabniški avatar
RejZoR
Nadebudnež
Prispevkov: 386
Pridružen: 30. Okt 2007 ob 00:13
T-2: Že imam
Paket: FTTH/BRO - Oranžni Optimum

Re: Izpadi

Odgovor Napisal/-a RejZoR » 27. Nov 2018 ob 17:39

RobertM napisal/-a:Če se je stalno resetiral je morda kriv kakšen loop na lokalni mreži ali kakšen router (sploh TP-Link), ki mu vsiljuje IP.
Lahko pa je samo slab napajalnik ali slab tehnik na HD0, ki mu je 83x stisnil reboot :nevem:
Ki se dobesedno čez noč odloči obešat na routerju, ki je v identični konfiguraciji delal BP po več mesecev? In ne, rebootal se ni zaradi queuea reboot komand, ker bi pol to skoz delal brez prekinitve, pa je nekaj časa delal pol pa škripnil.

Poleg tega nič od opisanega ne razloži zakaj povezava na isti način pada dol na routerju, ki ne sprejema teh komand.

Tud zadnjih par dni se mi dogaja, da mi v špilih kaže ping 40, špil pa se obnaša kot da imam 1500 pinga po večih serverjih, kar se mi prej nikoli ni dogajal v istem špilu niti na serverjih z dejansko slabim pingom.

blackmack
Navdušenec
Prispevkov: 630
Pridružen: 7. Okt 2008 ob 20:14
T-2: Že imam
Paket: Oranžni optimum 20/1 + app

Re: Izpadi

Odgovor Napisal/-a blackmack » 22. Jan 2019 ob 10:14

Nekaj štrajkajo mail serverji... Povezava je spodletela kar v webmailu.
Slika

Uporabniški avatar
MrTwelveTrees
Moderator
Prispevkov: 7145
Pridružen: 1. Mar 2008 ob 22:14
T-2: Že imam
Paket: imam

Re: Izpadi

Odgovor Napisal/-a MrTwelveTrees » 8. Mar 2019 ob 12:15

Spet neki dol pada...
"you know what? you know what? you know what?"

comeback.exe not found

blackmack
Navdušenec
Prispevkov: 630
Pridružen: 7. Okt 2008 ob 20:14
T-2: Že imam
Paket: Oranžni optimum 20/1 + app

Re: Izpadi

Odgovor Napisal/-a blackmack » 10. Maj 2019 ob 19:20

Kdaj bo odpravljena napaka v Sladkem Vrhu? Centrala je ze od 16.00 down.
Slika

Uporabniški avatar
THJ
Navdušenec
Prispevkov: 642
Pridružen: 26. Jun 2014 ob 09:56
T-2: Že imam

Re: Izpadi

Odgovor Napisal/-a THJ » 10. Maj 2019 ob 20:20

Težava na Telekomovem optičnem vlaknu. Se odpravlja kolikor vidim.

Evo še uradno iz spletne strani:

Nenapovedana prekinitev: od 10. 5. 2019 16:50 do 11. 5. 2019 20:17
Kraj: Sladki Vrh, Šentilj v Slov. goricah

Obveščamo Vas, da je prišlo do prekinitve medkrajevne optične povezave med Maribor in Šentiljem. Ekipa je že na terenu in si prizadeva, da bi se napaka odpravila čimprej vendar zaradi specifike lokacije napake ( železnica - Šentilj) bo po vsej verjetnosti napaka odpravljena tekom noči. Za vse morebitno nastale nevšečnosti se Vam vnaprej opravičujemo ter Vas prosimo za razumevanje.
Slika

Ledenko
Znanec
Prispevkov: 88
Pridružen: 28. Nov 2011 ob 13:11
T-2: Še nimam

Re: Izpadi

Odgovor Napisal/-a Ledenko » 13. Maj 2019 ob 11:24

Telekomovo mobilno omrežje padlo dol. Tisti, ki imate na mobilnikih nastavljeno omrežje na ročno Telekom, nastavite (vsaj začasno) na samodejno, da boste vsaj približno dosegljivi. ;)

Odgovori