Telekom me je odklopil

Splošni pogovori o T-2
no9
Novinec
Prispevkov: 21
Pridružen: 31. Jul 2010 ob 07:34
T-2: Že imam

Re: Telekom me je odklopil

Odgovor Napisal/-a no9 » 11. Feb 2019 ob 15:07

Res žalostno.

starfotr
Navdušenec
Prispevkov: 501
Pridružen: 7. Sep 2010 ob 14:28
T-2: Še nimam
Kraj: Vrhnika

Re: Telekom me je odklopil

Odgovor Napisal/-a starfotr » 11. Feb 2019 ob 21:09

Problem telekoma je, da sovraži konkurenco, povrhu vsega je še neučinkovita firma za znoret. Mobitel je bil mnogo bolj napredna firma, veliko manj kompliciranja in birokracije so imeli, kot v telekomu.

Tudi siol je bil isto, kot mobitel. Vendar mama telekom je vse uničila. Po drugi strani pa so gvo rešili, ko so delali fundamentalne zajebe pa njemački. Negativna selekcija.

Torej, da se vrnem nazaj, k sovraštvu. Elektro podjetja ne delajo razlik. Ne glede na to, kje si, oni skrbijo za omrežje. In te ne obravnavajo prednostno, če si njihov, pač pa je za vse isto.

Telekomu je treba vzeti omrežje. Oziroma razbiti firmo na omrežje in storitve. Kot so naredili z elektro distribucijami.

Isto t2, telemach.
Če se ti zdijo moje trditve napačne ali meniš drugače, si vzemi čas in pod njimi napiši, kar se tebi zdi prav.

Uporabniški avatar
madpanter
Starešina
Prispevkov: 3153
Pridružen: 5. Apr 2006 ob 10:02
T-2: Že imam
Paket: T4
Kraj: Ljubljana

Re: Telekom me je odklopil

Odgovor Napisal/-a madpanter » 11. Feb 2019 ob 22:03

Dej razloži mi kako so to po tvoje gvo rešili?

Poslano z mojega A0001 z uporabo Tapatalk
Slika
Prodam UMTS router WRT54G3G + anteno P54 + ustrezno Globetrotter kartico, info ZS

starfotr
Navdušenec
Prispevkov: 501
Pridružen: 7. Sep 2010 ob 14:28
T-2: Še nimam
Kraj: Vrhnika

Re: Telekom me je odklopil

Odgovor Napisal/-a starfotr » 11. Feb 2019 ob 23:29

Šalabajzerji so delali v tujini, naredili po balkansko, drži vodu dok majstri odu, potem so jih švabi pa malo privili, ker so naredili šalabajz. Plačala je mama telekom, gvo je pač hčerka. In še vedno imajo na strani reference :owned:
Če se ti zdijo moje trditve napačne ali meniš drugače, si vzemi čas in pod njimi napiši, kar se tebi zdi prav.

Uporabniški avatar
atepej
Starešina
Prispevkov: 3456
Pridružen: 8. Jan 2013 ob 17:04
T-2: Že imam
Paket: Oranžni Diamant HBO - FTTH
Kraj: Ravne na Koroškem
Kontakt:

Re: Telekom me je odklopil

Odgovor Napisal/-a atepej » 12. Feb 2019 ob 10:40

no9 upam da imaš sedaj že urejeno.
Slika

strom
Legenda
Prispevkov: 1141
Pridružen: 3. Avg 2007 ob 15:07
T-2: Še nimam
Paket: Šel drugam (doklet ni FTTH T2)

Re: Telekom me je odklopil

Odgovor Napisal/-a strom » 12. Feb 2019 ob 10:54

starfotr napisal/-a:Problem telekoma je, da sovraži konkurenco, povrhu vsega je še neučinkovita firma za znoret. Mobitel je bil mnogo bolj napredna firma, veliko manj kompliciranja in birokracije so imeli, kot v telekomu.

Tudi siol je bil isto, kot mobitel. Vendar mama telekom je vse uničila. Po drugi strani pa so gvo rešili, ko so delali fundamentalne zajebe pa njemački. Negativna selekcija.

Torej, da se vrnem nazaj, k sovraštvu. Elektro podjetja ne delajo razlik. Ne glede na to, kje si, oni skrbijo za omrežje. In te ne obravnavajo prednostno, če si njihov, pač pa je za vse isto.

Telekomu je treba vzeti omrežje. Oziroma razbiti firmo na omrežje in storitve. Kot so naredili z elektro distribucijami.

Isto t2, telemach.
Pri elektro je drugače, ker omrežje vzdržuje SODO in vsi odjemalci plačujemo vzdrževanje in nadgradnjo omrežja. Ti zamenjaš le ponudnika le za električno energijo, kar se pa tiče ostalih postavk ima SODO vse čez in se vse plačuje glede na priklopno moč.

Uporabniški avatar
MrTwelveTrees
Moderator
Prispevkov: 7088
Pridružen: 1. Mar 2008 ob 22:14
T-2: Že imam
Paket: imam

Re: Telekom me je odklopil

Odgovor Napisal/-a MrTwelveTrees » 12. Feb 2019 ob 12:20

Ja ampak, pri montaži, odpravi napak zaposleni (primer; od Elektro Ljubljana) nič ne govorijo stranki: "Zakaj pa nimate elektriko naročena pri nas? Če boste imeli pri nas elektriko bomo tudi prej odpravili napako"

Pri Telekomu pa ravno to počnejo zaposleni na GVO.
"you know what? you know what? you know what?"

comeback.exe not found

no9
Novinec
Prispevkov: 21
Pridružen: 31. Jul 2010 ob 07:34
T-2: Že imam

Re: Telekom me je odklopil

Odgovor Napisal/-a no9 » 12. Feb 2019 ob 12:36

atepej napisal/-a:no9 upam da imaš sedaj že urejeno.
Ne. Danes je 6 dan in še vedno nič.

Uporabniški avatar
atepej
Starešina
Prispevkov: 3456
Pridružen: 8. Jan 2013 ob 17:04
T-2: Že imam
Paket: Oranžni Diamant HBO - FTTH
Kraj: Ravne na Koroškem
Kontakt:

Re: Telekom me je odklopil

Odgovor Napisal/-a atepej » 12. Feb 2019 ob 12:49

Kaj pa pravijo na 064 064 064?
Slika

no9
Novinec
Prispevkov: 21
Pridružen: 31. Jul 2010 ob 07:34
T-2: Že imam

Re: Telekom me je odklopil

Odgovor Napisal/-a no9 » 12. Feb 2019 ob 13:10

Včeraj ob 10:00 zjutraj sem dobil SMS:

"Pozdravljeni, s strani Telekoma Slovenije še vedno niso uspeli odpraviti napake. Preverjamo vse možnosti, da napako čim prej odpravimo in vam zagotovimo nemoteno delovanje storitev. O uspešni odpravi napake vas obvestimo takoj, ko prejmemo dodatne informacije. Vaš T-2."

Uporabniški avatar
atepej
Starešina
Prispevkov: 3456
Pridružen: 8. Jan 2013 ob 17:04
T-2: Že imam
Paket: Oranžni Diamant HBO - FTTH
Kraj: Ravne na Koroškem
Kontakt:

Re: Telekom me je odklopil

Odgovor Napisal/-a atepej » 12. Feb 2019 ob 13:30

Potem je pa hujša napaka in te niso samo odklopili.
Slika

no9
Novinec
Prispevkov: 21
Pridružen: 31. Jul 2010 ob 07:34
T-2: Že imam

Re: Telekom me je odklopil

Odgovor Napisal/-a no9 » 12. Feb 2019 ob 13:32

To je zadnja informacija ki jo imam.
Nevem kakšna druga napaka bi lahko bila, živim v bloku cca 50m od centrale ... vsem ki so na T2 v bloku deluje BP samo meni ne.

Zanimivost ... sosed (tudi naročnik T2) se je ravno odselil. Stanovanje je sedaj prazno. Z 31.1.2019 je odjavil vse storitve pri T2.
Prva misel je bila, da so namesto njega odklopili mene.... čeprav nevem, kako odklop poteka v praksi.

Uporabniški avatar
atepej
Starešina
Prispevkov: 3456
Pridružen: 8. Jan 2013 ob 17:04
T-2: Že imam
Paket: Oranžni Diamant HBO - FTTH
Kraj: Ravne na Koroškem
Kontakt:

Re: Telekom me je odklopil

Odgovor Napisal/-a atepej » 12. Feb 2019 ob 13:36

Lahko je kje poškodovano vlakno ...
Slika

no9
Novinec
Prispevkov: 21
Pridružen: 31. Jul 2010 ob 07:34
T-2: Že imam

Re: Telekom me je odklopil

Odgovor Napisal/-a no9 » 12. Feb 2019 ob 13:50

Sklepam (čisti laik) ... če je T2 tehnik ugotovil, da je problem na Telekomu .... in če je iz centrale FTTH speljan v moj flet ... potem ni vlakno poškodovano med centralo in mojim stanovanjem.
Potem tukaj ne govorimo več o "samo mojem priključku" pač pa o neki skupni "žici"?

PS: sem klical na T2 .. od Telekoma še niso prejeli nobenega odgovora od prijave.

Uporabniški avatar
slow_slow
T-2jevec / Moderator
Prispevkov: 4912
Pridružen: 19. Jul 2007 ob 13:19
T-2: Že imam
Paket: Oranžni DIAMANT HBO
Kraj: Maribor T-2
Kontakt:

Re: Telekom me je odklopil

Odgovor Napisal/-a slow_slow » 12. Feb 2019 ob 13:53

Tudi samo en fiber je lahko poškodovan.
Mogoče kje v sami centrali ali pa samo konektor, lahko je tudi samo preveč upognjen...

Odgovori