bypass Innbox v60

Vse o T-2 internetu

Re: bypass Innbox v60

OdgovorNapisal/-a hiberleaf » 14. maj 2019 ob 22:04

@asgard Mogoče ti bo v pomoč tale guide (qos nastavitve za P2P): https://en.wikibooks.org/wiki/Tomato_Fi ... sage_notes
Uporabniški avatar
hiberleaf
Faca
 
Prispevkov: 131
Pridružen: 24. sep 2018 ob 22:51
Kraj: Ljubljana
T-2: Že imam
Paket: Oranžni diamant HBO

Re: bypass Innbox v60

OdgovorNapisal/-a asgard » 15. maj 2019 ob 15:07

Bom tud qos poštimal, medtem sem naročil s t-2 kluba : RB/4011IGS+RM . Mislim da bi moralo zadostvati tudi ko pride 500 linija okrog.
Uporabniški avatar
asgard
Model
 
Prispevkov: 323
Pridružen: 13. mar 2009 ob 15:23
Kraj: Idrija
T-2: Že imam
Paket: GPON ORAŽNI KAMEN

Re: bypass Innbox v60

OdgovorNapisal/-a asgard » 18. maj 2019 ob 20:36

Stroj od stroja nimam kaj rečt. Vse tekoče deluje, Na 100 mega download tud švicne ne. Me zanima kaj bi moral spustiti skoz da ga malo obremenim :hmm: :hmm:
Uporabniški avatar
asgard
Model
 
Prispevkov: 323
Pridružen: 13. mar 2009 ob 15:23
Kraj: Idrija
T-2: Že imam
Paket: GPON ORAŽNI KAMEN

Re: bypass Innbox v60

OdgovorNapisal/-a hiberleaf » 18. maj 2019 ob 21:53

Začni rudarit bitcoine :lol:
Si se tudi kaj s QoS igral? Ti še počepne pri prenosu torrent datotek? :hmm:
Uporabniški avatar
hiberleaf
Faca
 
Prispevkov: 131
Pridružen: 24. sep 2018 ob 22:51
Kraj: Ljubljana
T-2: Že imam
Paket: Oranžni diamant HBO

Re: bypass Innbox v60

OdgovorNapisal/-a slow_slow » 20. maj 2019 ob 08:58

asgard Napisal/-a:Stroj od stroja nimam kaj rečt. Vse tekoče deluje, Na 100 mega download tud švicne ne. Me zanima kaj bi moral spustiti skoz da ga malo obremenim :hmm: :hmm:

:D tole je drugače za poslovne uporabnike na linijah 1G :D pa švica tudi ne ravno kaj... razen če bi res ene par hudih strežnikov gor obesil :D
Uporabniški avatar
slow_slow
T-2jevec / Moderator
 
Prispevkov: 4862
Pridružen: 19. jul 2007 ob 13:19
Kraj: Maribor T-2
T-2: Že imam
Paket: Oranžni DIAMANT HBO

Re: bypass Innbox v60

OdgovorNapisal/-a asgard » 20. maj 2019 ob 10:50

Qos nisem zaenkrat poštimal, bom ko dobim od enega majstra scripto za Steam, ker to je edino kar mora res delat v nulo :grrpc:
Drugače pa sem včeraj nažgal linijo do konca s torrenti in še vse tv-je zraven na fullhd in je "revež" zašvical komaj na 2 procenta procesorja. Poleg tega sem se znebil vseh mikrotikov po stanovanju za EOIP-je in podobne zadeve. Lepo s ene naprave laufa sedaj.
Uporabniški avatar
asgard
Model
 
Prispevkov: 323
Pridružen: 13. mar 2009 ob 15:23
Kraj: Idrija
T-2: Že imam
Paket: GPON ORAŽNI KAMEN

Re: bypass Innbox v60

OdgovorNapisal/-a slow_slow » 20. maj 2019 ob 11:27

Jaz bo verjetno naslednje leto ob selitvi preklopil na RB4011iGS+5HacQ2HnD-IN
:)
Uporabniški avatar
slow_slow
T-2jevec / Moderator
 
Prispevkov: 4862
Pridružen: 19. jul 2007 ob 13:19
Kraj: Maribor T-2
T-2: Že imam
Paket: Oranžni DIAMANT HBO

Re: bypass Innbox v60

OdgovorNapisal/-a madpanter » 20. maj 2019 ob 14:47

@slow_slow: Tudi jaz razmišljam o tem mikrotiku pa da se losam dveh naprav. Level one lepo v škatlo pa na omaro asus rt 3200ac pa na bolho :mrgreen:
Slika
Prodam UMTS router WRT54G3G + anteno P54 + ustrezno Globetrotter kartico, info ZS
Uporabniški avatar
madpanter
Starešina
 
Prispevkov: 3076
Pridružen: 5. apr 2006 ob 10:02
Kraj: Ljubljana
T-2: Že imam
Paket: T4

Re: bypass Innbox v60

OdgovorNapisal/-a asgard » 20. maj 2019 ob 15:41

slow_slow Napisal/-a:Jaz bo verjetno naslednje leto ob selitvi preklopil na RB4011iGS+5HacQ2HnD-IN
:)


Tud tega sem gledal in testiral, vendar wifi še malo šepa. Morjo popravit driverje. V enem letu bodo verjetno poštimal. Sam za wifi uporabljam ( https://www.techtrade.si/brezzicna-dost ... ik-9108080 ). Lepo vgrajeno v steno, na svojem vlan-u in dela b.p.
Uporabniški avatar
asgard
Model
 
Prispevkov: 323
Pridružen: 13. mar 2009 ob 15:23
Kraj: Idrija
T-2: Že imam
Paket: GPON ORAŽNI KAMEN

Re: bypass Innbox v60

OdgovorNapisal/-a NoName » 20. maj 2019 ob 22:28

@asgard kako si pa wifi testiral? Jaz ga imam že nekje pol leta, pa dela fantastično.. tudi wifi...
I can see dumb people...They're all around us... Look, they're even on this forum!
Podpirajte avtorja - donirajte preko PayPala! Slika
Uporabniški avatar
NoName
Administrator
 
Prispevkov: 2013
Pridružen: 16. nov 2006 ob 21:26
Kraj: Šmarje pri Jelšah
T-2: Že imam
Paket: VDSL T4 KING + HDTV

Re: bypass Innbox v60

OdgovorNapisal/-a asgard » 21. maj 2019 ob 12:48

Samo vklopil sem ga pa mi je metalo ven, mogoče je bil prenosnik tudi malo kriv, vendar to se mi ni dogajalo do sedaj na mikrotiku. Mogoče je bila tudi stara verzija fw gor, nisem nič updajtal. Če pa laufa kot pravite potem pa samo v nakup. Je res super zadevca drugače.
Uporabniški avatar
asgard
Model
 
Prispevkov: 323
Pridružen: 13. mar 2009 ob 15:23
Kraj: Idrija
T-2: Že imam
Paket: GPON ORAŽNI KAMEN

Re: bypass Innbox v60

OdgovorNapisal/-a RobertM » 21. maj 2019 ob 19:09

slow_slow Napisal/-a:Jaz bo verjetno naslednje leto ob selitvi preklopil na RB4011iGS+5HacQ2HnD-IN
:)

Pa da boš dal Innboxa prej, ker če ne bo G.P. sitnaril, da ga ne more apgrejdat :namrec:

BDW: Ko je prišla ven "serija 2011" sem podal predlog, da bi jih dajali FTTH strankam brez telefonije namesto Innboxa.
Z "malce klofanja" bi lepo ločili Admina in Userja ter usposobili TR - zadeva bi mnogo lepše delovala in bila precej cenejša.
L.P.Robert
Pred zagonom jezika vklopi možgane !

Slika
Slika
Uporabniški avatar
RobertM
Moderator
 
Prispevkov: 2211
Pridružen: 24. dec 2006 ob 13:51
Kraj: Okolica Tolmina
T-2: Že imam
Paket: Oranžni Diamant BRO FTTH

Re: bypass Innbox v60

OdgovorNapisal/-a asgard » 22. maj 2019 ob 18:56

RobertM , Ko boš hodil kaj okrog bi ti vrnil un router s katerim si me okužil. Pa še enga za povrhu ti bom dodal. Da se ti malo odolžim. :D :blbl:
Uporabniški avatar
asgard
Model
 
Prispevkov: 323
Pridružen: 13. mar 2009 ob 15:23
Kraj: Idrija
T-2: Že imam
Paket: GPON ORAŽNI KAMEN

Re: bypass Innbox v60

OdgovorNapisal/-a raceboy » 23. maj 2019 ob 18:36

...ja 4011 ima se vedno probleme z 5ghz wifi..se baje kar sam sklopi. imam tudi jaz ogledega tega. je se mal za pocakat

Sent from my Moto G (5) Plus using Tapatalk
raceboy
Faca
 
Prispevkov: 131
Pridružen: 23. okt 2013 ob 18:43
T-2: Že imam
Paket: T3 Tera (Optika)

Re: bypass Innbox v60

OdgovorNapisal/-a hiberleaf » 26. maj 2019 ob 09:03

RobertM Napisal/-a:
slow_slow Napisal/-a:Jaz bo verjetno naslednje leto ob selitvi preklopil na RB4011iGS+5HacQ2HnD-IN
:)

Pa da boš dal Innboxa prej, ker če ne bo G.P. sitnaril, da ga ne more apgrejdat :namrec:

BDW: Ko je prišla ven "serija 2011" sem podal predlog, da bi jih dajali FTTH strankam brez telefonije namesto Innboxa.
Z "malce klofanja" bi lepo ločili Admina in Userja ter usposobili TR - zadeva bi mnogo lepše delovala in bila precej cenejša.


Pri TS sta na Innbox-u Admin in User lepo ločena (bp lahko na lokalni mreži spreminjaš wifi nastavitve, port config. ipd., pri T-2 je za vsako malenkost potrebna prijava na horizont ali pa celo klic :jao: ). Osebno mi je to pri TS bolj všeč :nevem:
Uporabniški avatar
hiberleaf
Faca
 
Prispevkov: 131
Pridružen: 24. sep 2018 ob 22:51
Kraj: Ljubljana
T-2: Že imam
Paket: Oranžni diamant HBO

PrejšnjiNaslednji

Vrni se na Internet

Kdo je online

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov registriranih in 1 gost