V podjetju smo se nekje junija '06 odločili, da bi s Telekoma, SiOLa in Ljubljanskega kabla vse skupaj prešaltali na T2 PRD. Takrat smo imeli v firmi Centrex z ene desetimi telefoni.
Junij 2006 - začetek epopeje. Se gremo menit na T2, vse izgleda kul, takrat je bil Centrex preko T2ja še ravno v povojih in smo bili eni izmed prvih, ki smo se za to zanimali. Telefonske cifre smo hoteli obdržat. Se vse zmenimo, nam je rečeno (če se prov spomnim), da dobimo pogodbe v firmo. Ok.
Čakamo kak teden, čakamo dva tedna. Se mi zdi, da čakamo dovolj in pokličem na T2. Prva zabava s strani Telekoma: ker so ravno par dni pred tem na T2ju prve stranke priklopli na Centrex, so šele kak dan prej od Telekoma izvedeli, da za Centrex Telekom še ne omogoča prenosa številk in so ravno dan prej zadevo prijavili na APEK. Nam povejo, da zna to trajati kak mesec, preden se bo kej spremenilo. God damn, ampak ok, nimamo druge in na T2 pozabimo za nekaj časa. Kličem čez par tednov in se izkaže, da so stvar porihtali in da lahko nadaljujemo. Spet čakamo kak teden na pogodbe, jih spet ne dobimo. Kličem še enkrat in jih potem končno dobimo v par dneh. Mi za nekaj časa pozabimo na pogodbe in jih končno na T2 pošljemo tam nekje konec julija.
Če se ne motim, potem kmalu dobimo obrazce za prenos cifer na T2. Mene medtem dober mesec ni v podjetju, ker sem bluzil po Ameriki in se medtem vse ustavi (razen tega, da so me T2jevci kot kontakto osebo sredi noči klicali v New York

Tretja zabava s strani Telekoma: T2 vztrajno pošilja poizvedbe, vse pridejo nazaj zavrnjene. Vključimo vse veze in poznanstva na obeh koncih in v parih dneh izvemo, da na naši centrali (Cankarjev dom) očitno sploh ni možen PRD, ker ima Telekom prostore samo v najemu in zaradi tega nekaj serjejo. Aaaaaaaaa.

In spet vse od začetka - se odločimo, da bomo obdržali telefonijo preko Telekoma (a s Centrexa šaltali na 2x ISDN) in ostalo kot prej uzamemo na T2. Pošljemo nove pogodbe, konec novembra. V roku enega tedna kliče T2, da vse štima in da nam pridejo zadevo zmontirati 28.12.06. Juhu! No, ne. Sredi decembra nas kličejo s Telekoma (četrta zabava), da ker imamo s T2jem že sklenjeno pogodbo, nas oni ne morejo odklopit s Centrexa (?!#$!?). Kličemo na T2 naj skenslajo vse pogodbe, da moramo najprej odklopit Centrex, preden bomo šaltali na T2. 28. decembra, čeprav je bilo vse odpovedano, kliče nek monter, da nam pride zrihtat zadeve za T2 in da on nič ne ve o odpovedi - da ima svoj nalog in da bo to naredu.

En dan klicarimo naokrog, da ugotovimo, da pri njih nihče ni preklical odpovedi SiOLa (po besedah SiOLovcev spet po Telekomovi krivdi). Ker je petek, valda nihče ne more nič več zrihtat, da bi nas magar priklopili nazaj za par dni. Ponucamo vse možne veze, da vsaj T2 še isti dan pošlje naprej poizvedbo na Telekom. Medtem mine vikend brez interneta, pride današnji ponedeljek brez interneta, spet ponucamo veze, da na Telekomu poizvedbo spravijo skozi - vsaj po njihovih besedah, ker jo na T2ju še ob štirih popoldne niso dobili.
Ura je pol sedmih zvečer in upam, da bo jutri mogoče poizvedba na T2ju, da bo pisalo, da je na centrali že preklopljeno na T2 (ker nimam pojma, kaj je tisti stric decembra res naredil), ker bomo drugače na Telekomove monterje čakali še par tednov. Brez interneta.
Bi kdo posnel film o tem?

[kakšni detajli, datumi in vrstni red znajo biti pomešani .. malo dolgo se že vse skupaj vleče]