[Naročil sem] 10/4

Splošni pogovori o T-2
Odgovori
Uporabniški avatar
Anduril
Novinec
T-2: Že imam
Paket: T4 Mega 100/10
Kraj: Ljubljana

[Naročil sem] 10/4

Odgovor Napisal/-a Anduril » 5. Feb 2007 ob 18:35

Ok, tale bo malce daljša.

V podjetju smo se nekje junija '06 odločili, da bi s Telekoma, SiOLa in Ljubljanskega kabla vse skupaj prešaltali na T2 PRD. Takrat smo imeli v firmi Centrex z ene desetimi telefoni.

Junij 2006 - začetek epopeje. Se gremo menit na T2, vse izgleda kul, takrat je bil Centrex preko T2ja še ravno v povojih in smo bili eni izmed prvih, ki smo se za to zanimali. Telefonske cifre smo hoteli obdržat. Se vse zmenimo, nam je rečeno (če se prov spomnim), da dobimo pogodbe v firmo. Ok.

Čakamo kak teden, čakamo dva tedna. Se mi zdi, da čakamo dovolj in pokličem na T2. Prva zabava s strani Telekoma: ker so ravno par dni pred tem na T2ju prve stranke priklopli na Centrex, so šele kak dan prej od Telekoma izvedeli, da za Centrex Telekom še ne omogoča prenosa številk in so ravno dan prej zadevo prijavili na APEK. Nam povejo, da zna to trajati kak mesec, preden se bo kej spremenilo. God damn, ampak ok, nimamo druge in na T2 pozabimo za nekaj časa. Kličem čez par tednov in se izkaže, da so stvar porihtali in da lahko nadaljujemo. Spet čakamo kak teden na pogodbe, jih spet ne dobimo. Kličem še enkrat in jih potem končno dobimo v par dneh. Mi za nekaj časa pozabimo na pogodbe in jih končno na T2 pošljemo tam nekje konec julija.

Če se ne motim, potem kmalu dobimo obrazce za prenos cifer na T2. Mene medtem dober mesec ni v podjetju, ker sem bluzil po Ameriki in se medtem vse ustavi (razen tega, da so me T2jevci kot kontakto osebo sredi noči klicali v New York :D). Ko pridem nazaj, še traja, preden se spet spomnimo na T2 in začnemo nekje konec septembra spet urejati stvari, kjer pride do druge zabave s strani Telekoma: nacionalne številke na Telekomovih računih so čisto drugačne, kot jih imamo mi dejansko v uporabi (ker smo imeli nekoč več cifer in kasneje samo nekatere odpovedali, Telekom pa je na računu pustil narobne). Začnemo klicarit gor in dol na Telekom in T2, če bo kakšno sranje zaradi tega in se to vleče par dni. Nekako spet pozabimo na stvari in konec koncev obrazce pošljemo na T2 šele konec v drugi polovici oktobra.

Tretja zabava s strani Telekoma: T2 vztrajno pošilja poizvedbe, vse pridejo nazaj zavrnjene. Vključimo vse veze in poznanstva na obeh koncih in v parih dneh izvemo, da na naši centrali (Cankarjev dom) očitno sploh ni možen PRD, ker ima Telekom prostore samo v najemu in zaradi tega nekaj serjejo. Aaaaaaaaa. :|

In spet vse od začetka - se odločimo, da bomo obdržali telefonijo preko Telekoma (a s Centrexa šaltali na 2x ISDN) in ostalo kot prej uzamemo na T2. Pošljemo nove pogodbe, konec novembra. V roku enega tedna kliče T2, da vse štima in da nam pridejo zadevo zmontirati 28.12.06. Juhu! No, ne. Sredi decembra nas kličejo s Telekoma (četrta zabava), da ker imamo s T2jem že sklenjeno pogodbo, nas oni ne morejo odklopit s Centrexa (?!#$!?). Kličemo na T2 naj skenslajo vse pogodbe, da moramo najprej odklopit Centrex, preden bomo šaltali na T2. 28. decembra, čeprav je bilo vse odpovedano, kliče nek monter, da nam pride zrihtat zadeve za T2 in da on nič ne ve o odpovedi - da ima svoj nalog in da bo to naredu. :shock: Pride k nam, priklopi splitter kr nekam in pove, da je na centrali prešaltal na T2. Čudežno, net preko SiOLa še vedno dela. Sredi januarja končno pride Telekom in odklopi Centrex, dobimo 2x ISDN. Zatežimo na T2 za nove pogodbe (tretje po vrsti!), jih dobimo in pošljemo nazaj, se mi zdi, 30. januarja. Naslednji dan nam neha delat SiOL - ta račun je blokiran. Dafak?

En dan klicarimo naokrog, da ugotovimo, da pri njih nihče ni preklical odpovedi SiOLa (po besedah SiOLovcev spet po Telekomovi krivdi). Ker je petek, valda nihče ne more nič več zrihtat, da bi nas magar priklopili nazaj za par dni. Ponucamo vse možne veze, da vsaj T2 še isti dan pošlje naprej poizvedbo na Telekom. Medtem mine vikend brez interneta, pride današnji ponedeljek brez interneta, spet ponucamo veze, da na Telekomu poizvedbo spravijo skozi - vsaj po njihovih besedah, ker jo na T2ju še ob štirih popoldne niso dobili.

Ura je pol sedmih zvečer in upam, da bo jutri mogoče poizvedba na T2ju, da bo pisalo, da je na centrali že preklopljeno na T2 (ker nimam pojma, kaj je tisti stric decembra res naredil), ker bomo drugače na Telekomove monterje čakali še par tednov. Brez interneta.

Bi kdo posnel film o tem? :|

[kakšni detajli, datumi in vrstni red znajo biti pomešani .. malo dolgo se že vse skupaj vleče]

T2_Delavec
Starešina
Paket: Optika 100/10

Odgovor Napisal/-a T2_Delavec » 5. Feb 2007 ob 18:42

Jao! Jao! Jao! Kot ponavadi nič krivi nasankajo! Slika
Napiši mi številko priključka na Zasebna sporočila, pa preverim če lahko kej pomagam pospešit tlele!

POZOR: PRD je možen nas VSEH centralah T-2, če le uporabnik tako želi. NE SE PUSTIT ZAYEBAVAT!
Zadnjič spremenil T2_Delavec, dne 5. Feb 2007 ob 19:09, skupaj popravljeno 1 krat.
Optika 100/10

Uporabniški avatar
Cobane
Nergač
Paket: Tadrazga

Odgovor Napisal/-a Cobane » 5. Feb 2007 ob 18:46

Kot je razvidno iz tvojega prispevka, Telekom za**bava in zavira do konca. Najmanj 20 let je žrl na vaš in naš račun, ko se ga pa hočeš dokončno rešit, bo pa naredil vse, da ti bo onemogočil odhod... če si pa preveč vztrajen, te pa na silo odklopi, pol se pa j3bi in ostani brez interneta in telefona.
Čist po mačehovsko... ko mu nehaš denar nosit, si pi*kin dim za njega. Mene Telekom in Siol ne bosta več videla... grem raje k dražjemu operaterju.
Vse čestitke T-2ju. Nosečnica, ki bi imela toliko poporodnih težav, bi bila že zdavnaj pokojna! :rtmT2:

Uporabniški avatar
Jerry
Legenda
Paket: VDSL:10/2+IPTV
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Jerry » 5. Feb 2007 ob 19:53

You tell them Andy :lol:
SpaceInvader!
Slika

poiuztrewq

Odgovor Napisal/-a poiuztrewq » 6. Feb 2007 ob 10:50

Kaj je to PRD? Google ne vrne nič pametnega.

Tnx,
D.

Uporabniški avatar
Anduril
Novinec

Odgovor Napisal/-a Anduril » 6. Feb 2007 ob 10:54

Polno razvezan dostop ...

Uporabniški avatar
Anduril
Novinec

Odgovor Napisal/-a Anduril » 7. Feb 2007 ob 16:36

Po več mesecih težav in komplikacij je danes zjutraj presenetil Telekom, s katerimi (no, preko njihovih višje pozicioniranih zaposlenih) se je danes zjutraj naš šefe uspel domenit, da so namesto predvidenega datuma za montažo, 21. februarja, Telekomovi monterji na centrali vse preklopili že danes zjutraj (!). Mi smo samo še šibali na T2 po vso opremo in kakšno urco kasneje je vse že laufalo tako, kot mora. No, zaenkrat z malce nižjimi down/up speedi, kot naj bi jih morali dosegati, a ne dvomim, da se bo to v kratkem tudi porihtalo. 8)

Hvala NN in Jerry za vso pomoč! Slika

Odgovori