IPTV ne deluje preko novega routerja

Vse o T-2 IP televiziji
Uporabniški avatar
RejZoR
Nadebudnež
Prispevkov: 402
Pridružen: 30. Okt 2007 ob 00:13
T-2: Že imam
Paket: FTTH/BRO - Oranžni Optimum

IPTV ne deluje preko novega routerja

Odgovor Napisal/-a RejZoR » 25. Mar 2020 ob 09:01

Do zdej sem imel ASUS RT-AC87U kjer sem imel nastavljen LAN4 port za IPTV in je lepo routalo televizijo preko routerja (Innbox ne uporabljam sploh ker je crap). Sedaj sem kupil ASUS RT-AX58U ampak s povsem enakimi nastavitvami ne uspem usposobit zadeve in na TV-ju dobim samo 3 pike, ki se premikajo kot da nekaj loada. Sicer mi RT-AX58U javlja, da ne podpira IGMP Proxy Mutlicastinga ampak kakor mi je bilo takrat razloženo BRO povezava itaq nima IPTV preko Multicast ampak nek drug tip TV streama. Prav tako RT-AC87U fura televizijo tud če ročno izklopim IGMP Proxy (Enable multicast routing (IGMP Proxy)) funkcijo tako da očitno sploh nima veze tud če jo nov ne podpira ker itaq ne igra nobene vloge.

Pa še ena stvar je, ko sem uporabil nov router sem moral uporabit MAC naslov od starega za WAN, drugače sploh nič ni delalo. MAC se spoofa na WAN segmentu routerja, IPTV pa je na LAN segmentu routerja (vsaj kar se nastavitev tiče in IPTV načeloma ignorira skoraj vse, mogoče vključno s spoofanim MAC-om?). A je možno, da spoofanje MAC naslova ne deluje za LAN ker ga IPTV funkcija ignorira iz WAN nastavitev in posledično IPTV noče delat, ker mi v LAN delu zaznava drug MAC, ki ga T-2 nima registriranega oz dovoljenega za IPTV in posledično noče delat?

Uporabniški avatar
slow_slow
T-2jevec / Moderator
Prispevkov: 5037
Pridružen: 19. Jul 2007 ob 13:19
T-2: Že imam
Paket: Oranžni DIAMANT HBO
Kraj: Maribor T-2
Kontakt:

Re: IPTV ne deluje preko novega routerja

Odgovor Napisal/-a slow_slow » 25. Mar 2020 ob 09:39

Obstaja tudi BRO z multicastom... verjetno imaš torej težavo z multicast ;)
Na bro je nastavljen ip direkt na mac... tako da moraš imet mac ali javljen na T-2 da ga spremenijo ali pa ga kopiraš...
Če je multicast na bro mora biti stb direkt priklopljen torej poskusi bridge port.

mikrohard
Starešina
Prispevkov: 1897
Pridružen: 1. Feb 2014 ob 18:52
T-2: Še nimam

Re: IPTV ne deluje preko novega routerja

Odgovor Napisal/-a mikrohard » 25. Mar 2020 ob 09:39

Tri pikice pomeni, da STB ne pride do IPTV portala... tukaj multicast ne igra nobene vloge. IGMP proxy tako ali tako nima nobenega efekta. Če si na multicastu, mora biti STB bridgan na IPTV mrežo (da ne dobi notranjega IP-ja)... če imaš pa HLS box, potrebuje pa samo internet. Zakaj pri tebi ne deluje, lahko pa samo ugibam (DNS problemi, DHCP problemi, NAT problemi,...). Preveri najprej, če je box sploh dobil IP od routerja (poglej DHCP lease)... potem ga pa probaj pingat, itd.

mikrohard
Starešina
Prispevkov: 1897
Pridružen: 1. Feb 2014 ob 18:52
T-2: Še nimam

Re: IPTV ne deluje preko novega routerja

Odgovor Napisal/-a mikrohard » 25. Mar 2020 ob 09:42

slow_slow napisal/-a:
25. Mar 2020 ob 09:39
Če je multicast na bro mora biti stb direkt priklopljen torej poskusi bridge port.
Direkt ne bo delovalo... na BRO se uporablja nek VLAN (sem že pozabil, kater).

Uporabniški avatar
RejZoR
Nadebudnež
Prispevkov: 402
Pridružen: 30. Okt 2007 ob 00:13
T-2: Že imam
Paket: FTTH/BRO - Oranžni Optimum

Re: IPTV ne deluje preko novega routerja

Odgovor Napisal/-a RejZoR » 25. Mar 2020 ob 10:19

LAN4 imam nastavljen na VID 2000, da deluje na starem routerju. Čudno mi je ker sem nastavil povsem enako, na sumu imam edino spoofan MAC, ki je možno da ga router ignorira za IPTV. Sam nočem pa že updejtat MAC pri T-2 ker če vseeno ne bo delal bom ostal brez TV-ja dokler se ne spremeni nazaj, da lahko uporabim star router, kar bo bedno.

Bom preveril DHCP lease...

Uporabniški avatar
atepej
Starešina
Prispevkov: 3739
Pridružen: 8. Jan 2013 ob 17:04
T-2: Že imam
Paket: Oranžni Diamant HBO - FTTH
Kraj: Ravne na Koroškem
Kontakt:

Re: IPTV ne deluje preko novega routerja

Odgovor Napisal/-a atepej » 25. Mar 2020 ob 14:15

A FW si probal dat na: (ASUS RT-AX58U Firmware version) 3.0.0.4.384.8563

PS: IGMP proxy je udpxy - iptv preko lokalne mreže - beri: za kodi in njegove klone.
Slika

Uporabniški avatar
RejZoR
Nadebudnež
Prispevkov: 402
Pridružen: 30. Okt 2007 ob 00:13
T-2: Že imam
Paket: FTTH/BRO - Oranžni Optimum

Re: IPTV ne deluje preko novega routerja

Odgovor Napisal/-a RejZoR » 26. Mar 2020 ob 09:03

OK, sem se neki igral z zadevo in sem ugotovil, da IPTV deluje samo če router resetiram na povsem tovarniške nastavitve ampak potem crkne praktično iz neznanega razloga ko spreminjam nadaljnje nastavitve, ki jih rabim, recimo Ai Protection in QoS. Problem je ker nimam nobenega dostopa do IPTV dela, da bi videl kaj hudiča se dogaja da zadeva neha delat. Kaj točno je dejavnik, ki prekine IPTV delovanje. Če pravte da tri pikice pomeni, da neko povezavo dobiva čez ampak ne vse, sam ugotovit ne morem kaj točno.

Prvotno sem mislil, da je razlog samo Ai Protection funkcija, ampak mi je kasneje IPTV padel dol čeprav tega nisem vklopil. Pa sem mislil, da je QoS funkcija, pa je kasneje padlo dol tud ko se tega nisem dotaknil.

Da težava ni iz strani T-2 mi je nekako jasno ampak ni mi pa jasno zakaj se dogaja in kako iz moje strani ugotovit zakaj točno se dogaja. Včer zvečer sem usposobil zadevo, moram zdele sprobat če še deluje al je spet na random crknilo...

Uporabniški avatar
atepej
Starešina
Prispevkov: 3739
Pridružen: 8. Jan 2013 ob 17:04
T-2: Že imam
Paket: Oranžni Diamant HBO - FTTH
Kraj: Ravne na Koroškem
Kontakt:

Re: IPTV ne deluje preko novega routerja

Odgovor Napisal/-a atepej » 26. Mar 2020 ob 10:43

Slika

damirj79
Uporabnik
Prispevkov: 43
Pridružen: 22. Feb 2019 ob 22:52
T-2: Še nimam

Re: IPTV ne deluje preko novega routerja

Odgovor Napisal/-a damirj79 » 26. Mar 2020 ob 10:45

Zanima me, če imam kabel in IPTV na multicast, in imam en port na T-2 modemu v bridge zato ker imam svoj router, a potem VLAN2000 dobim tudi na tem bridganem portu? Mi zgleda bolj da ne, ker mi ne deluje.

Uporabniški avatar
ciril88
T-2jevec
Prispevkov: 827
Pridružen: 16. Apr 2009 ob 16:31
T-2: Še nimam
Paket: Telemach trojček 50/40
Kraj: Republika prlekija

Re: IPTV ne deluje preko novega routerja

Odgovor Napisal/-a ciril88 » 26. Mar 2020 ob 11:04

ne na tem bridganem portu ne dobiš 2000
You Can Call Me Santa Claus
Slika

Uporabniški avatar
RejZoR
Nadebudnež
Prispevkov: 402
Pridružen: 30. Okt 2007 ob 00:13
T-2: Že imam
Paket: FTTH/BRO - Oranžni Optimum

Re: IPTV ne deluje preko novega routerja

Odgovor Napisal/-a RejZoR » 26. Mar 2020 ob 12:21

Sem probal uradnega od ASUS in trenutno zadnjo verzijo Merlin FW-ja in imata oba enak problem. IPTV kr crkne in nimam pojma zakaj. Zaenkrat mi je znano, da QoS in AI Protect ubijeta IPTV funkcijo "just because". Nikjer nobenega loga od Ai Protect, da bi kaj blokiral in ne vem zakaj bi QoS na karkoli vplival, ko gre IPTV stream povsem mimo in QoS na routerju naj ne bi imel vpliva nanj.

Tud danes zjutraj, ko sem probal je Arris rabil nenormalno dolgo, da se je spravil pokonci, potem je kar obviselo na T-2 oranžnem logotipu, pol Arrisa nisem mogu ugasnit in ko sem mu vzel štrom in dal nazaj se je končno zagnal. Weird.

Uporabniški avatar
atepej
Starešina
Prispevkov: 3739
Pridružen: 8. Jan 2013 ob 17:04
T-2: Že imam
Paket: Oranžni Diamant HBO - FTTH
Kraj: Ravne na Koroškem
Kontakt:

Re: IPTV ne deluje preko novega routerja

Odgovor Napisal/-a atepej » 26. Mar 2020 ob 15:00

Če imaš Smart TV (Android TV ali Samsung Tizen) si naloži gor app, če pa nimaš pa naroči Amazon Fire TV stick - tistih 0,99€ te pa ne bo ubilo.
Slika

Uporabniški avatar
RejZoR
Nadebudnež
Prispevkov: 402
Pridružen: 30. Okt 2007 ob 00:13
T-2: Že imam
Paket: FTTH/BRO - Oranžni Optimum

Re: IPTV ne deluje preko novega routerja

Odgovor Napisal/-a RejZoR » 26. Mar 2020 ob 15:09

TV je smart ampak ne Android. Očitno bom mogu laufat brez AiProtect in QoS dokler ASUS ne zrihra in jim bom mogu težit, da pregledajo kaj se dogaja...

Uporabniški avatar
atepej
Starešina
Prispevkov: 3739
Pridružen: 8. Jan 2013 ob 17:04
T-2: Že imam
Paket: Oranžni Diamant HBO - FTTH
Kraj: Ravne na Koroškem
Kontakt:

Re: IPTV ne deluje preko novega routerja

Odgovor Napisal/-a atepej » 26. Mar 2020 ob 15:19

Poglej za Amazon Fire TV stick ali pa za Mi Box S.

PS: tvoj modej tvja pa je?
Slika

damirj79
Uporabnik
Prispevkov: 43
Pridružen: 22. Feb 2019 ob 22:52
T-2: Še nimam

Re: IPTV ne deluje preko novega routerja

Odgovor Napisal/-a damirj79 » 28. Mar 2020 ob 08:52

ciril88 napisal/-a:
26. Mar 2020 ob 11:04
ne na tem bridganem portu ne dobiš 2000
Hvala, saj to sem predvideval, ker ni prometa s tem vid. Pa se da uredit, da bi bil tudi na tem portu ali je kaksna omejitev da se ne da?

Odgovori