Nedelovanje in motnje določenega programa
- Buda
- Znanec
- T-2: Že imam
- Paket: T2 optika, T4 Giga
- Kraj: Nova Gorica
Re: Nedelovanje in motnje določenega programa
Ne deluje zvok na BBC First. Preiskusil sem tudi vklopt/izklopt hdmi pretok zvoka, a ni učinka, vse je mute. Imam pa vmesnik Xiaomi M8 box 3. Na drugih kanalih se sliši vse ok 

T-2 je milina za oči... 

BBC First ima dva zvočna zapisa... en je surround, drug pa stereo. Poskusi še to zamenjat (v meniju "Predvaja se").

- Buda
- Znanec
- Paket: T2 optika, T4 Giga
- Kraj: Nova Gorica
- Surfer
- Navdušenec
- Paket: all in one :)
Travelxp HD ima napačen EPG in časovno zamaknjene podnapise. App.

- Surfer
- Navdušenec
Arcadia TV HD ima bele podnapise brez obrobe. Težko berljivi.

- 
				shon
- Uporabnik
- Paket: Oranžni diamant hbo
Cinemax 2 že 2 dni kocka.

- 
				Mango
- Uporabnik
- Paket: Internet (8/1) + TV
- Kraj: Trebnje
Mogoče indijansko vprašanje, pa vendar ... upam na odgovor (manj indijanski od postavljenega vprašanja  )
 ) 
Nov televizor, UHD, 4K, STB Motorola VIP1003 s HDMI ... pa vendar precej programov v shemi, ki so označeni kot "HD" (in sploh vsi, ki so v shemi označeni kot 4K) prikaže v črnini s pripisom "Na tej napravi ogled programa ni mogoč" (npr. Eurosport 1 in 2 v HD) Preko T-2 daljinca sem v "Nastavitve > Nastavitve naprave > Kakovost slike - izbral 1080p ... ampak to je pa vse.
 (npr. Eurosport 1 in 2 v HD) Preko T-2 daljinca sem v "Nastavitve > Nastavitve naprave > Kakovost slike - izbral 1080p ... ampak to je pa vse. 
- ker se ne spoznam najbolj na vse tehnikalije, me zanima, ali je zmožnost predvajanja programov v Full HD/4K tehnologiji odvisen tudi od hitrosti internetne linije, ki jo imam trenutno zakupljeno pri T-2? Nimam optike, še vedno sem zbiratelj bakra, linija 10/2 mb

)
 ) Nov televizor, UHD, 4K, STB Motorola VIP1003 s HDMI ... pa vendar precej programov v shemi, ki so označeni kot "HD" (in sploh vsi, ki so v shemi označeni kot 4K) prikaže v črnini s pripisom "Na tej napravi ogled programa ni mogoč"
 (npr. Eurosport 1 in 2 v HD) Preko T-2 daljinca sem v "Nastavitve > Nastavitve naprave > Kakovost slike - izbral 1080p ... ampak to je pa vse.
 (npr. Eurosport 1 in 2 v HD) Preko T-2 daljinca sem v "Nastavitve > Nastavitve naprave > Kakovost slike - izbral 1080p ... ampak to je pa vse. - ker se ne spoznam najbolj na vse tehnikalije, me zanima, ali je zmožnost predvajanja programov v Full HD/4K tehnologiji odvisen tudi od hitrosti internetne linije, ki jo imam trenutno zakupljeno pri T-2? Nimam optike, še vedno sem zbiratelj bakra, linija 10/2 mb

T-2 lahko na daljavo določi, kakšno kvaliteto naj tvoj STB predvaja. 4K na 1003 tehnično ni možen, HD imaš pa verjetno izklopljen zaradi linije (čeprav je 10mbit/s dovolj za 720p). Če imaš samo en TV, jih pokliči in zahtevaj, da ti omogočijo gledanje HD-ja. Če imaš dva TV-ja, zna biti pa že problem. 4K na tvoji liniji je pa nemogoč.

- 
				Mango
- Uporabnik
- Paket: Internet (8/1) + TV
- Kraj: Trebnje
imam samo en TV. No, bom poklical pa vidim, v čem je stvarmikrohard napisal/-a: ↑23. Maj 2020 ob 21:47T-2 lahko na daljavo določi, kakšno kvaliteto naj tvoj STB predvaja. 4K na 1003 tehnično ni možen, HD imaš pa verjetno izklopljen zaradi linije (čeprav je 10mbit/s dovolj za 720p). Če imaš samo en TV, jih pokliči in zahtevaj, da ti omogočijo gledanje HD-ja. Če imaš dva TV-ja, zna biti pa že problem. 4K na tvoji liniji je pa nemogoč.
 Da bo linija malo prešibka za 4k, sem sklepal že sam, ampak HVALA ti za potrditev tega suma
 Da bo linija malo prešibka za 4k, sem sklepal že sam, ampak HVALA ti za potrditev tega suma  
- Surfer
- Navdušenec
T-2 app : nastavitev "Razmerje slike" ne deluje prav.
Nastavitev "Nespremenjeno" bi morala vedno pokazat sliko v pravilnem razmerju, s črnimi robovi ob strani pri 4:3.
Nastavitev "Celoten zaslon" v veliki večini primerov kaže pravilno. Razen pri določenih oddajah, ki so 4:3, te pa napačno raztegne na 16:9. (Trenutno npr. Maščevalec na Planet TV HD)

Nastavitev "Nespremenjeno" bi morala vedno pokazat sliko v pravilnem razmerju, s črnimi robovi ob strani pri 4:3.
Nastavitev "Celoten zaslon" v veliki večini primerov kaže pravilno. Razen pri določenih oddajah, ki so 4:3, te pa napačno raztegne na 16:9. (Trenutno npr. Maščevalec na Planet TV HD)

Planet TV sam od sebe raztegne sliko, nikoli ne oddajajo v 4:3.

Celoten zaslon vedno raztegne sliko čez cel zaslon (naredi iz 4:3 popačen 16:9)... tako da je to pričakovano. Nespremenjeno bi morala pa pokazat vsebino vedno v originalnem razmerju s črnimi robovi levo/desno ali spodaj/zgoraj. Nisi pa napisal, kaj točno je narobe pri originalnem razmerju.
PS: treba se je zavedat, da nekateri že oddajajo popačeno sliko. Potem imaš pa še določene naprave (starejši philips tv-ji in kakšni čudni kitajci, ki ne upoštevajo nastavitev).

PS: treba se je zavedat, da nekateri že oddajajo popačeno sliko. Potem imaš pa še določene naprave (starejši philips tv-ji in kakšni čudni kitajci, ki ne upoštevajo nastavitev).
- Surfer
- Navdušenec
Ok, ampak nastavitev je napačno poimenovana. 
Enaka težava: trenutno na Planet Plus HD, serija "Sijaj" je zopet raztegnjena iz 4:3 na 16:9.

Enaka težava: trenutno na Planet Plus HD, serija "Sijaj" je zopet raztegnjena iz 4:3 na 16:9.

Kako bi pa ti poimenoval?
Planet sam razteguje... tukaj ti nastavitve v aplikaciji ne pomagajo.

Planet sam razteguje... tukaj ti nastavitve v aplikaciji ne pomagajo.