snemanje tv na video recorderju

Vse o T-2 IP televiziji
Odgovori
stary
Uporabnik
Prispevkov: 38
Pridružen: 10. Apr 2006 ob 21:39
T-2: Že imam
Paket: 10/10
Kraj: Kr

snemanje tv na video recorderju

Odgovor Napisal/-a stary » 25. Apr 2006 ob 21:55

Za snemanje nekega programa na video recorderju mi je približno jasno, da medtem ko snemam ne smem niti malo pogledat po drugih programih, če imam samo eno škatlo od T-2.
Torej rabim imet DVE tv škatli od T-2-ja, da lahko na televiziji gledam eno stvar, medtem pa na video recorderju snemam nekaj drugega (torej me prehod iz dosedanjega kabelskega sistema stane najmanj 25.000, da ohranim priblizno isto funkcionalnost, na katero smo navajeni vsi v familji).

Ok, to bi še nekako preživel. Ampak da bom imel pa zdaj še DVA nova daljinca, pri katerih moram pazit, kadar kaj snemam, da se ne zmotim, ko šaltam, ker s tem lahko prešaltam ravno na tistem, kjer se kaj snema. Zdaj bom imel poleg daljinca za stolp, dvd player, video recorder in televizijo še dva za IP škatle. 6 daljincev!

In tisto, kar me totalno odvrača, da bi vzel IP televizijo. Kako naj nastavim, da naj mi video medtem, ko me ne bo doma, posname en film? Na dosedanjem sistemu - no problem. Video se sam prižge ob zahtevanem času in posname željeni kanal, nato pa se spet vgasne.

A zdaj bom moral pa še tapravo škatlo prižgat in jo pustit prižgano na tapravem kanalu, da bo video to posnel?

In najhuje: kako naj nastavim, da mi video posname ob osmih recimo en film na POPu, potem pa ob 24h še enega na A-kanalu? Medtem seveda, ko me ni doma. Pri dosedanjem sistemu - tamala malca, pri novem - nikakor?

A je to pri vsej tej tehniki korak naprej ali nazaj?

gulikoza
Starešina
Prispevkov: 1646
Pridružen: 17. Mar 2006 ob 15:33
T-2: Že imam
Paket: 50/50 FTTH

Odgovor Napisal/-a gulikoza » 25. Apr 2006 ob 22:33

Vsekakor je glavna prednost IPTV znebitev videorekorderja in vseh problemov povezanih z njim :D. Zaenkrat sicer samostojni boxi še niso tako razširjeni, lahko pa snemanje brez težav opravljaš z računalom. Timerje lahko štimaš po želji, različne programe, obremenitev računala med snemanjem (recimo moj lastni program 8) ) je zanemarljiva (<1%) tako da lahko medtem delaš kar te je želja. Ni izključeno niti hkratno snemanje večih programov naekrat (ako imaš bandwidth na voljo). Posnet materijal pa lahko praktično brez obdelave posnameš v DVD formatu, ki lahko nato cela družina uživa ob gledanju na dvd predvajalniku skupaj z zobanjem kokic in srebranjem piva (soka) :D

IPTV je razlog da VCR pošlješ tja kamor spada - na smetišče zgodovine :D

(btw: pomoje boš imel daljinc samo eden ker dvomim da imajo enote med sabo unikatne daljince...torej boš prej moral pazit kam ciljaš kot kater daljinc uporabiš ;))
Slika Optika od 30.5.2008

Uporabniški avatar
Bljex
Novinec
Prispevkov: 12
Pridružen: 14. Sep 2006 ob 22:32
T-2: Že imam
Paket: 1/1 + TV + tel.pretv.
Kraj: Kranj

Odgovor Napisal/-a Bljex » 30. Maj 2007 ob 23:07

Mogoče je rešitev snemanja programov na različnih kanalih tudi v g-linku?
Sem odprl kar novo temo: http://t-2.rula.net/viewtopic.php?p=39076#39076, pa si jo oglejte, če vas zanima.
SlikaSlika

petarda
Novinec
Prispevkov: 6
Pridružen: 11. Avg 2007 ob 21:27
T-2: Že imam
Paket: tv,tel., internet

Re: snemanje tv na video recorderju

Odgovor Napisal/-a petarda » 11. Avg 2007 ob 22:27

Pozdravljeni, ker je tema ki me zanima že odprta, ni pa ponudila odgovora na moje vprašanje, bi kar tu dodala svoje vprašanje in prosila za pomoč. Ker sem do sedaj ko sem imela na voljo kabelski sistem tudi sama veselo uporabljala videorekorder, si ga sedaj ko imam t2 sploh ne znam priklopit. Sem pa sedaj tukaj prebrala da se lahko snema direktno preko računalnika? Kako to naredim?? Imam komplet paket telefon, tv in net. Ker se sama na to ne spoznam, bi prosila vse, ki se spoznate na to in veste kako se stvari streže, da mi vsaj malo in približno razložite, kako torej lahko snemam recimo film s tvja direktno z računalnikom???
V naprej hvala vsem ki boste sodelovali in pomagali rešit moj problem.

Uporabniški avatar
Cobane
Nergač
Prispevkov: 3959
Pridružen: 27. Sep 2006 ob 07:39
T-2: Že imam
Paket: Tadrazga

Re: snemanje tv na video recorderju

Odgovor Napisal/-a Cobane » 14. Avg 2007 ob 06:21

Ta tema je bila prestavljena v arhiv: http://t-2.rula.net/viewtopic.php?f=9&t=6. Je malo glomazna, vendar bi moralo biti že na prvih straneh opisano vse, kako nastaviti zadevo.
Vse čestitke T-2ju. Nosečnica, ki bi imela toliko poporodnih težav, bi bila že zdavnaj pokojna! :rtmT2:

Odgovori