Telemach

Telekom in SiOL, Amis, Telemach, Tuš,...
Odgovori
Uporabniški avatar
MrTwelveTrees
Moderator
Prispevkov: 7961
Pridružen: 1. Mar 2008 ob 21:14
T-2: Že imam
Paket: imam

Re: Telemach

Odgovor Napisal/-a MrTwelveTrees » 7. Avg 2020 ob 15:31

Zaradi par razlogov, da se mi splača, ko pa bodo tudi te (ugodnosti) ukinili pa ne bom več, brez skrbi bom šel na cenejšega ;)
***
Večletne izkušnje pri xDSL priključkih - priklopi in odprava napak, napeljava in priklopi optičnih kablov, brezžične rešitve wifi, Izkušnje tudi na vzdrževanju in servisu računalniške opreme. :wink:

mm1
Novinec
Prispevkov: 22
Pridružen: 13. Jun 2014 ob 00:43
T-2: Še nimam

Re: Telemach

Odgovor Napisal/-a mm1 » 7. Avg 2020 ob 15:36

Sumy napisal/-a:
7. Avg 2020 ob 13:24
Edino ljubljana je brez gostovanja že lep cajt. Drugod je še..
Ne na pamet. Tudi v Ljubljani je omogočeno gostovanje.

mikrohard
Starešina
Prispevkov: 2376
Pridružen: 1. Feb 2014 ob 17:52
T-2: Še nimam

Re: Telemach

Odgovor Napisal/-a mikrohard » 7. Avg 2020 ob 18:00

MrTwelveTrees napisal/-a:
7. Avg 2020 ob 15:05
Jaz sem imel možnost sporbat Telemachov tv vmesnik na Telekom optiki in zadeva ime odlično sliko, preklapljanje se mi je zdelo še hitreje kot ga ima T2 multicast.
Previdno s Telemachom preko IPTV-ja...
https://slo-tech.com/forum/t739792#crta

Uporabniški avatar
MrTwelveTrees
Moderator
Prispevkov: 7961
Pridružen: 1. Mar 2008 ob 21:14
T-2: Že imam
Paket: imam

Re: Telemach

Odgovor Napisal/-a MrTwelveTrees » 7. Avg 2020 ob 18:17

Previdno ?
Datum od lika je iz februarja
drugi del teme je pa v letu 2020 sneg ... isto je imel t2 oz še lahko ima to se da rešit.


Pa sej ne zagovarja Telemach, A1 je cenejši pa tudi tega ne zagovarjam :)
***
Večletne izkušnje pri xDSL priključkih - priklopi in odprava napak, napeljava in priklopi optičnih kablov, brezžične rešitve wifi, Izkušnje tudi na vzdrževanju in servisu računalniške opreme. :wink:

Sumy
Model
Prispevkov: 291
Pridružen: 26. Sep 2007 ob 08:26
T-2: Še nimam
Paket: Int: 350/100+TV+telefon
Kraj: Postojna

Re: Telemach

Odgovor Napisal/-a Sumy » 7. Avg 2020 ob 18:28

mm1 napisal/-a:
7. Avg 2020 ob 15:36
Sumy napisal/-a:
7. Avg 2020 ob 13:24
Edino ljubljana je brez gostovanja že lep cajt. Drugod je še..
Ne na pamet. Tudi v Ljubljani je omogočeno gostovanje.

En čas je bilo ukinjeno.. Kdaj so dali nazaj nevem.. Sam to pove da sami ne zaupajo svojem omrežju če rabio gostovanje :mrgreen:

mikrohard
Starešina
Prispevkov: 2376
Pridružen: 1. Feb 2014 ob 17:52
T-2: Še nimam

Re: Telemach

Odgovor Napisal/-a mikrohard » 7. Avg 2020 ob 18:30

Poglej zadnje sporočilo. Dejstvo je, da ima Telemach večkrat probleme s streamingom. Sestra in njen tip sta na Telemachu (kabelska), kjer sta z Eon boxom zadovoljna (ker je DVB-C zanesljiv)... z aplikacijo imata pa stalno težave. In EON box preko Telekom omrežja uporablja enak streaming kot EON aplikacija. In če se ne motim, imajo IPTV streaming direktno iz Srbije... če je to res, se ne čudim, da občasno prihaja do težav (ker so mednarodne linije dražje, posledično z nižjimi kapacitetami in se hitreje zafilajo... poleg tega je pa na daljši razdalji več potencialnih točk za težave).

Uporabniški avatar
OmegaBlue
Navdušenec
Prispevkov: 619
Pridružen: 4. Sep 2009 ob 09:41
T-2: Še nimam
Paket: A1 Konkurenca ;)

Re: Telemach

Odgovor Napisal/-a OmegaBlue » 7. Avg 2020 ob 19:51

No ja, ni čist res. Lokacije za streaming so tudi v ljubljani in failover na srbijo če je to potrebno. Povezava med LJ - BG gre po namenskem vlaknu, ne gre čez mednarodne povezave - beri javni internet in exchange.

Na telamach preko telekom omrežja so bili problemi zaradi samih kapacitet do TK centrale. Enako kot (je) malo kolcal T2 preko BRO, je res da iz drugih razlogov ampak jedro problema je več ali manj isto.

Presenetljivo je recmo manj problemov na drugih ponudnikih z EON kot preko telemach na TK optiki, pri meni na A1 preko telekom optike deluje EON brez problema.

mm1
Novinec
Prispevkov: 22
Pridružen: 13. Jun 2014 ob 00:43
T-2: Še nimam

Re: Telemach

Odgovor Napisal/-a mm1 » 7. Avg 2020 ob 20:00

Sumy napisal/-a:
7. Avg 2020 ob 18:28
mm1 napisal/-a:
7. Avg 2020 ob 15:36

Ne na pamet. Tudi v Ljubljani je omogočeno gostovanje.

En čas je bilo ukinjeno.. Kdaj so dali nazaj nevem.. Sam to pove da sami ne zaupajo svojem omrežju če rabio gostovanje :mrgreen:
Nikoli ni bilo ukinjeno.

Sumy
Model
Prispevkov: 291
Pridružen: 26. Sep 2007 ob 08:26
T-2: Še nimam
Paket: Int: 350/100+TV+telefon
Kraj: Postojna

Re: Telemach

Odgovor Napisal/-a Sumy » 8. Avg 2020 ob 12:17

mm1 napisal/-a:
7. Avg 2020 ob 20:00
Sumy napisal/-a:
7. Avg 2020 ob 18:28



En čas je bilo ukinjeno.. Kdaj so dali nazaj nevem.. Sam to pove da sami ne zaupajo svojem omrežju če rabio gostovanje :mrgreen:
Nikoli ni bilo ukinjeno.
Da ni bilo nikoli ne drži... malo preveri.. Še tukaj na forumu ste o tem pisali... Tisti ki so naročniki še iz časov Tušmobila vejo da je bilo.

Še link do teme: viewtopic.php?t=4296&p=106971

webmaher
Starešina
Prispevkov: 2277
Pridružen: 8. Okt 2009 ob 10:30
T-2: Še nimam
Paket: Telesmeh
Kontakt:

Re: Telemach

Odgovor Napisal/-a webmaher » 9. Avg 2020 ob 13:25

Telesmeh je danes zatemnil Gajserja na Eurosportu 2... po logiki povsem neupravičeno in zrelo za kako mastno tožbo... kako je na T 2, Telekomu in A 1 je tam tudi zatemnjeno :-)
Druga vožnja je ob 15 uri... glejte če morete :mrgreen:
Sony 65XE9005 s CONAX kartico, EON box, HTPC 4k HDR
Kodi s HBOgo+Plex+Seren

mikrohard
Starešina
Prispevkov: 2376
Pridružen: 1. Feb 2014 ob 17:52
T-2: Še nimam

Re: Telemach

Odgovor Napisal/-a mikrohard » 9. Avg 2020 ob 14:01

Na T-2 ni bilo zatemnjeno.

webmaher
Starešina
Prispevkov: 2277
Pridružen: 8. Okt 2009 ob 10:30
T-2: Še nimam
Paket: Telesmeh
Kontakt:

Re: Telemach

Odgovor Napisal/-a webmaher » 9. Avg 2020 ob 14:21

tako je tudi prav :-)
Imamo kakega Ajevca in Telekomaša :-)
Verjetno bo zatemnjeno že od 14 ure dalje, ko je dirka MX2 pa vse do 16 ure...
Sony 65XE9005 s CONAX kartico, EON box, HTPC 4k HDR
Kodi s HBOgo+Plex+Seren

bender33
Model
Prispevkov: 219
Pridružen: 23. Feb 2009 ob 20:21
T-2: Še nimam
Paket: EON Light

Re: Telemach

Odgovor Napisal/-a bender33 » 10. Avg 2020 ob 11:54

TM je verjetno svetovni prvak v zatemnjevanju. tolk ko oni zatemnjujejo to jim sigurno nobeden ne pride blizu. :grrpc:

če zatemnjevanje športa še nekak razumem pa zatemnjevanje turških žajfnic in filmov na obskurnih kanal kot so Pink Extra in Pink Soap niti pod razno ne razumem.

me zanima če oni res dobijo obvestila da morajo vse to zatemnit. ker pol bi tudi vsi ostali morali zatemnit. pa to počnejo ?

in če ne zatemnijo dobijo pol kakšno kazen ?

webmaher
Starešina
Prispevkov: 2277
Pridružen: 8. Okt 2009 ob 10:30
T-2: Še nimam
Paket: Telesmeh
Kontakt:

Re: Telemach

Odgovor Napisal/-a webmaher » 10. Avg 2020 ob 17:33

telenovele ja, Telesmeh v vsem svojem sijaju pa Europska Unija tudi :mrgreen:
Če bi imeli kaj zdrave kmečke pameti bi .... pa jo itak nimajo :mrgreen:
Po oglasih, ki se znajo zavleči vam povem kaj več...čakam uradne informacije in to trajaaaaaaa ... ferogusto :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

P.S. Ups, čakam klic iz Srbije, kjer je menda štab Eurosporta :mrgreen:
Sony 65XE9005 s CONAX kartico, EON box, HTPC 4k HDR
Kodi s HBOgo+Plex+Seren

webmaher
Starešina
Prispevkov: 2277
Pridružen: 8. Okt 2009 ob 10:30
T-2: Še nimam
Paket: Telesmeh
Kontakt:

Re: Telemach

Odgovor Napisal/-a webmaher » 12. Avg 2020 ob 12:36

moj Telesmeh je danes kljub opozorilom s5 zatemnil prenos motokrosa... naredil sem eno pikčr in jo slao direkt za Beograd i gle desilo se čudo neviđeno....u 12 sati eto ti Tima Gajserja na Eurosport 2 kanalu :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Da vidmo kaj bo v nedeljo :mrgreen:
Sony 65XE9005 s CONAX kartico, EON box, HTPC 4k HDR
Kodi s HBOgo+Plex+Seren

Odgovori