slimper napisal/-a: ↑17. Okt 2020 ob 19:41
Jaz sem hotel k A1 na internet + tv M paket, kjer za 35€ obljubljajo 200/40.
Pa bom ostal na T2. A1 namreč pravi, da imam zaradi tehničnih omejitev lahko največ 100/40, pa še to je v praksi bližje 80/32.
Tudi telekom ima neke omejitve hitrosti (nisem 100%, bilo pa je tako).
Na T2 pa komot 500/100, zakaj?
No da še malo pojasnim.
Optika je GPON, gradila se je 8 let nazaj ko so s pomočjo evropskih sredstev povezovali te sive(?) lise. Konkretno govorimo o občini Sežana (bile so še druge seveda). Kar se tiče gradnje mislim da sta bila zraven FMC in GVO. Če se ne motim je imel takrat prste vmes tudi Amis, saj se spomnim da smo vsi takrat podpisali z Amisom, ker je bil baje edini možen plus da je bilo potem nekaj pri napeljavi optike do same hiše zastonj. Žal se slabo spomnim, vem samo da smo morali plačati ~70€ za končno inštalacijo v prostoru do modema.
No kar se tiče še mojih izkušenj z operaterji (pa se bom omejil samo na hitrost interneta). Amis je bil 100/10 ali pa mogoče 100/20. Tak je bil paket takrat, ne vem če so ponujali kaj več.
Po 3h letih sem šel na Telekom kjer se spomnim da je bila "v reklami" hitrost 100/20. V praksi pa je bilo 50/10-20 in za hitrost 100/20 je bilo potrebno doplačilo 4€ na mesec, nekaj za uporabo tujega omrežja, nekaj v tem smislu. Saj pravim, slab spomin
No po treh letih telekoma pa na T2 (od junija 2018 dalje), kjer je paket dejansko tak kot je bil oglaševan, nikoli nobenih omejitev hitrosti.
Zaenkrat ostajam na T2, tudi ostali člani družine zadovoljni s TV funkcijami (v primerjavi s telekomom), vse dela super.
Manjka mi le malo večje fleksibilnosti pri izbiri/sestavi paketa.