Ne, zagotovo so krivi Win!
Preberi tole, sem na vezi tudi s THJ-jem, ki mi je predlagal naj poskusim preko virtualke, pa se težava ne ponovi. Prav tako mi lepo deluje na drugem PCju na istem routerju ... Skratka, preberi moj povzetek, da ne pišem še enkrat:
Na vezi sem tudi z Urošem (
https://uross-digital-tools.appspot.com), pa tudi (trenutno) nima več idej.
Vsekakor je dejstvo, da TK ni kriv, na drugi mašini dela bp, z enako konfugiracijo, celo enako mrežno in VLANi.
Na tej, kjer ne dela, sem pogruntal, da mi VLAN (ali pa tudi če ga nimam in je mrežna uporabljena izključno za IPTV) za IPTV spusti skozi max nekje 8Mbitov. Medtem ko inet/mreža deluje z normalno/pričakovano hitrostjo. Izgleda, kot da bi se blokirali samo paketi na UDP.
Testiral z drugo mrežno, testiral z drugim kablom, testiral na drugem portu routerja (posebej routerja nimam, korisitm kar TK Innobox), slučajno sem 2 dni nazaj, ravno za to mašino dobil tudi novo os. ploščo + CPU - se pravi HD praktično komplet menjan - ne dela.
KOt rečeno, na drugi mašini deluje bp, prav tako deluje na (starem) boxu. Zdaj, če seveda nisem česa spregledal, ostane samo še problem v OSu. Winsi so ostali enaki, tudi po menjavi plate in CPUjua.
WIn FW je off, Av sem izklopil ... Potem pa mi zmanjka idej in znanja.