Izbira ISP - T-2 ostal za casom?

Splošni pogovori o T-2
Odgovori
Uporabniški avatar
MrTwelveTrees
Moderator
Prispevkov: 8008
Pridružen: 1. Mar 2008 ob 21:14
T-2: Že imam
Paket: imam

Re: Izbira ISP - T-2 ostal za casom?

Odgovor Napisal/-a MrTwelveTrees » 7. Dec 2020 ob 17:44

Sem odprl novo temo kjer bo govora izključno od nadgradnji hitrosti: viewtopic.php?f=1&t=9821
***
Večletne izkušnje pri xDSL priključkih - priklopi in odprava napak, napeljava in priklopi optičnih kablov, brezžične rešitve wifi, Izkušnje tudi na vzdrževanju in servisu računalniške opreme. :wink:

Uporabniški avatar
_Aleksander_
T-2jevec
Prispevkov: 26
Pridružen: 9. Nov 2014 ob 12:53
T-2: Že imam
Paket: Oranžni Diamant HBO
Kraj: Ljubljana
Kontakt:

Re: Izbira ISP - T-2 ostal za casom?

Odgovor Napisal/-a _Aleksander_ » 7. Dec 2020 ob 19:05

Telemach da ima več optike od T-2ja? Malo morgen. Telemach nima niti približno toliko optike kot T-2. Največ je ima Telekom (ker pobira tudi EU sredstva za razne lise), potem je T-2, tretji pa najbrž Telemach. In oni lahko oglašujejo kolikor hočejo svojo "optiko", ampak HIBRIDNA optika NI optika kakršno ima Telekom in T-2 (FTTH/GPON). Hibridna optika že samo ime pomeni da je v kombinaciji s koaksialnim kablom do končnega naročnika. Pri TS in T-2 pa optično vlakno v celoti pride do modema, razen če ni kaka ekstra varianta s FTTB narejena, česar pa je zelo zelo malo.

Kar pa se samih hitrosti tiče pa je za domačo uporabo za 99% ljudi internet več od 100/10 preveč. Gre za eno samo merjenje ega med operaterji, kateri bo v imenu paketa imel največjo številko. Lahko imaš 10gigabitni link, pa ti nič ne koristi, ker boš 99,99% časa imel linijo IDLE in na minimumu, ostalih 0,01% pa boš pač stankal s polno hitrostjo, kakorkoli že, na koncu linija spet stoji (pa pustite tisti promil geekov, ki non stop nekaj ULja in DLja) :)
“Programming today is a race between software engineers striving to build bigger and better idiot-proof programs, and the Universe trying to produce bigger and better idiots. So far, the Universe is winning.”

Uporabniški avatar
MrTwelveTrees
Moderator
Prispevkov: 8008
Pridružen: 1. Mar 2008 ob 21:14
T-2: Že imam
Paket: imam

Re: Izbira ISP - T-2 ostal za casom?

Odgovor Napisal/-a MrTwelveTrees » 7. Dec 2020 ob 19:46

Ja sej kaj pa lahko operater naredi da pritegne več strank in ga najmanj stane ? Dvigne hitrost.
***
Večletne izkušnje pri xDSL priključkih - priklopi in odprava napak, napeljava in priklopi optičnih kablov, brezžične rešitve wifi, Izkušnje tudi na vzdrževanju in servisu računalniške opreme. :wink:

CrazyX
Novinec
Prispevkov: 24
Pridružen: 16. Avg 2019 ob 19:03
T-2: Že imam

Re: Izbira ISP - T-2 ostal za casom?

Odgovor Napisal/-a CrazyX » 7. Dec 2020 ob 21:30

_Aleksander_ napisal/-a:
7. Dec 2020 ob 19:05
Telemach da ima več optike od T-2ja? Malo morgen. Telemach nima niti približno toliko optike kot T-2. Največ je ima Telekom (ker pobira tudi EU sredstva za razne lise), potem je T-2, tretji pa najbrž Telemach.
Mozno da je tak vrstni red, nisem preprican in ne najdem vec clanka, ki je imel tocne deleze napisane... Pac bil sem zelo presenecen, da je imel Telemach tako visok delez (ker sploh nisem vedel da ima kaj svojega), samo ne vem na katerem mestu je (1. 2. ali 3.).

_Aleksander_ napisal/-a:
7. Dec 2020 ob 19:05
Kar pa se samih hitrosti tiče pa je za domačo uporabo za 99% ljudi internet več od 100/10 preveč.
Se strinjam, samo ce konkurenca ponuja 5x hitrejsi internet za nizjo ceno potem vseeno nekaj ni ok. Sploh na optiki, paketne ponudbe s tako hitrostjo kot je na VDSL - cemu potem sploh postavljat opticno omrezje z veliko zmogljivostjo, ce ti potem ponujajo na njej tako nizko hitrost...

strom
Legenda
Prispevkov: 1189
Pridružen: 3. Avg 2007 ob 15:07
T-2: Še nimam
Paket: Šel drugam (doklet ni FTTH T2)

Re: Izbira ISP - T-2 ostal za casom?

Odgovor Napisal/-a strom » 7. Dec 2020 ob 21:53

_Aleksander_ napisal/-a:
7. Dec 2020 ob 19:05
Telemach da ima več optike od T-2ja? Malo morgen. Telemach nima niti približno toliko optike kot T-2. Največ je ima Telekom (ker pobira tudi EU sredstva za razne lise), potem je T-2, tretji pa najbrž Telemach. In oni lahko oglašujejo kolikor hočejo svojo "optiko", ampak HIBRIDNA optika NI optika kakršno ima Telekom in T-2 (FTTH/GPON). Hibridna optika že samo ime pomeni da je v kombinaciji s koaksialnim kablom do končnega naročnika. Pri TS in T-2 pa optično vlakno v celoti pride do modema, razen če ni kaka ekstra varianta s FTTB narejena, česar pa je zelo zelo malo.

Kar pa se samih hitrosti tiče pa je za domačo uporabo za 99% ljudi internet več od 100/10 preveč. Gre za eno samo merjenje ega med operaterji, kateri bo v imenu paketa imel največjo številko. Lahko imaš 10gigabitni link, pa ti nič ne koristi, ker boš 99,99% časa imel linijo IDLE in na minimumu, ostalih 0,01% pa boš pač stankal s polno hitrostjo, kakorkoli že, na koncu linija spet stoji (pa pustite tisti promil geekov, ki non stop nekaj ULja in DLja) :)
No jaz imam Telemachovo optiko, nič hibridno. Do doma mi prideta dve optični vlakni in potem je na steni ena škatlica iz katere gre rumena vrvica v Inbox modem. Na modemu pa je tudi izhod CATV na katerega je priklopljena TV. Internet je pa na izhodu LAN in gre v lasni usmerjevalnik ali pa direktno v mrežno kartico v računalniku (odvisno od stranke). torej tudi Telemach gradi svoje lastno optično omrežje. No na svojem naslovu imam tako optiko od T-2, kakor od Telemacha (imam izbiro).

CrazyX
Novinec
Prispevkov: 24
Pridružen: 16. Avg 2019 ob 19:03
T-2: Že imam

Re: Izbira ISP - T-2 ostal za casom?

Odgovor Napisal/-a CrazyX » 7. Dec 2020 ob 22:06

Kako ti pa kaj dela optika od Telemacha? So kaksni problemi?

strom
Legenda
Prispevkov: 1189
Pridružen: 3. Avg 2007 ob 15:07
T-2: Še nimam
Paket: Šel drugam (doklet ni FTTH T2)

Re: Izbira ISP - T-2 ostal za casom?

Odgovor Napisal/-a strom » 8. Dec 2020 ob 09:55

CrazyX napisal/-a:
7. Dec 2020 ob 22:06
Kako ti pa kaj dela optika od Telemacha? So kaksni problemi?
Nobeni vedno dobim obljubljeno hitrost (neglede na uro). Sam ima še star paket Gold extra trojka optika (zaradi uploada) in imam v paketu 200/150 mbps, po speedtestu pa imam vedno 208 / 174 mbps neglede na čas in vklopljene 3 HDTV. Višje hitrosti sam ne potrebujem. Zame osebno je to res vse kar potrebujem in da je ping od 0-1ms, in vse deluje tekoče in hitro. Sem pa na Telemachovi optiki in ne preko Telekomove.

Uporabniški avatar
slow_slow
T-2jevec / Moderator
Prispevkov: 5233
Pridružen: 19. Jul 2007 ob 13:19
T-2: Že imam
Paket: Oranžni DIAMANT HBO
Kraj: Maribor T-2
Kontakt:

Re: Izbira ISP - T-2 ostal za casom?

Odgovor Napisal/-a slow_slow » 8. Dec 2020 ob 09:57

@storm
Jaz osebno pri Telemachu nisem imel težav pri doseganju hitrosti in stabilnosti interneta... sicer preko COAX kabla in je pač bil upload manjši.
Vse kar je bla težava je vse ostalo kar ni bilo z internetom povezano(TV,telefon,mobilna, support, poskus podpisa nove pogodbe ker preko podpisa o dostavljeni pošiljki,...).

Uporabniški avatar
Hevidi
T-2jevec
Prispevkov: 1059
Pridružen: 5. Jul 2007 ob 14:16
T-2: Že imam
Paket: Oranžni diamant +3x mobile B-)

Re: Izbira ISP - T-2 ostal za casom?

Odgovor Napisal/-a Hevidi » 8. Dec 2020 ob 11:11

g33k napisal/-a:
7. Dec 2020 ob 16:55
Hevidi napisal/-a:
7. Dec 2020 ob 12:35


Kako pa to narediš na najetem omrežju, ki ga regulira operater v državni lasti? ;)
Misliš ta operater, kateri svojim naročnikom na enakem omrežju odpre 5% več od naročene? Smo že leta nazaj ugotovili, da je krivec izključno T2, ker je očitno takšen problem nastavit takšne vrednosti, da speedtest dejansko pokaže to kar imaš naročeno. Saj je f*cking fiber, al bo takšen overload omrežja za tistih par Mbit več. :roll:
Poglej, na istem fizičnem mediju je možnih n-načinov dostopanja, niso vsi mogoči povsod...
Poleg tega pa, kaj ti bo 5% več od naročene, če ima konkurent na istem omrežju 3x več že v izhodišču in potem tega 3x več dosežeš 95% ;)
:rtmT2:

Uporabniški avatar
Hevidi
T-2jevec
Prispevkov: 1059
Pridružen: 5. Jul 2007 ob 14:16
T-2: Že imam
Paket: Oranžni diamant +3x mobile B-)

Re: Izbira ISP - T-2 ostal za casom?

Odgovor Napisal/-a Hevidi » 8. Dec 2020 ob 11:13

CrazyX napisal/-a:
7. Dec 2020 ob 21:30
Se strinjam, samo ce konkurenca ponuja 5x hitrejsi internet za nizjo ceno potem vseeno nekaj ni ok. Sploh na optiki, paketne ponudbe s tako hitrostjo kot je na VDSL - cemu potem sploh postavljat opticno omrezje z veliko zmogljivostjo, ce ti potem ponujajo na njej tako nizko hitrost...
Prosim specificiraj, kje ti vidiš 5x več interneta pri konkurenci? T-2 ima v decembru spet največ interneta v paketu :D O zrazmerjih pri uploadu pa sploh ne bi začeli :)

:rtmT2: :pivo: 750/150 :pivo: :rtmT2:
:rtmT2:

Uporabniški avatar
Hevidi
T-2jevec
Prispevkov: 1059
Pridružen: 5. Jul 2007 ob 14:16
T-2: Že imam
Paket: Oranžni diamant +3x mobile B-)

Re: Izbira ISP - T-2 ostal za casom?

Odgovor Napisal/-a Hevidi » 8. Dec 2020 ob 11:13

:rtmT2:

Uporabniški avatar
Tosho
Navdušenec
Prispevkov: 727
Pridružen: 12. Jan 2007 ob 15:58
T-2: Že imam
Paket: Optično oranžen
Kraj: Idrija

Re: Izbira ISP - T-2 ostal za casom?

Odgovor Napisal/-a Tosho » 8. Dec 2020 ob 12:04

Speed.png
Speed.png (19.18 KiB) Pogledano 864 krat
:pivo: :plosk:
Slika

Uporabniški avatar
Slavc
Novinec
Prispevkov: 23
Pridružen: 2. Jun 2008 ob 09:55
T-2: Že imam
Paket: AranžnOptimum

Re: Izbira ISP - T-2 ostal za casom?

Odgovor Napisal/-a Slavc » 8. Dec 2020 ob 12:33

Evo, tud jaz naročil višjo hitrost, moram rečt, da sem kar malo šokiran ( v pozitivnem smislu, seveda). Še mobilne pakete bi bilo treba malo prevetriti pa bomo spet "THE BEST" :car: :car: :car: :pivo: :pivo: :pivo:

Uporabniški avatar
Tosho
Navdušenec
Prispevkov: 727
Pridružen: 12. Jan 2007 ob 15:58
T-2: Že imam
Paket: Optično oranžen
Kraj: Idrija

Re: Izbira ISP - T-2 ostal za casom?

Odgovor Napisal/-a Tosho » 8. Dec 2020 ob 12:58

Če bi še upload vsaj malo dvignili, ne bi bilo tudi nič narobe... :)
Slika

Uporabniški avatar
Hevidi
T-2jevec
Prispevkov: 1059
Pridružen: 5. Jul 2007 ob 14:16
T-2: Že imam
Paket: Oranžni diamant +3x mobile B-)

Re: Izbira ISP - T-2 ostal za casom?

Odgovor Napisal/-a Hevidi » 8. Dec 2020 ob 13:11

Tosho napisal/-a:
8. Dec 2020 ob 12:58
Če bi še upload vsaj malo dvignili, ne bi bilo tudi nič narobe... :)
sj smo ga, nekje tut 5x ;)

pride še v Klubu, za točke še višji upload...
:rtmT2:

Odgovori