Uporaba UDM-Pro namesto T-2 modema + IPTV delovanje

Vse o T-2 internetu
Sine64
Začetnik
Prispevkov: 2
Pridružen: 18. Dec 2023 ob 14:23
T-2: Še nimam
Paket: Oranžni diamant

Uporaba UDM-Pro namesto T-2 modema + IPTV delovanje

Odgovor Napisal/-a Sine64 » 19. Dec 2023 ob 17:58

Pozdravljeni!

Trenutno čakam na priklop T-2 storitev na OŠO optiki. V lasti imam že nekaj časa Ubiquitijev UDM Pro z SFP adapterjem, ki sem ga do sedaj imel priklopljenega namesto Telekomovega modema in seveda v bridge mode.

Zanima me ali je možno to narediti tudi pri T-2?

Ima T-2 modem tudi SFP adapter priložen, saj bom moral starega vrniti skupaj z Telekomovim modemom?

Kako je z IPTV vmesnikom? je potrebno kaj konfigurirati na UDMu za njihov IPTV vmesnik? Ker pri Telekomu je potrebno vpisati določene konfiguracijske nastavitve da spusti multicast do IPTV vmesnika....ne vem pa kako je to pri T-2....

Ferič
Znanec
Prispevkov: 54
Pridružen: 2. Jul 2019 ob 16:30
T-2: Že imam
Paket: ORANŽNI DIAMANT

Re: Uporaba UDM-Pro namesto T-2 modema + IPTV delovanje

Odgovor Napisal/-a Ferič » 21. Dec 2023 ob 20:25

Sine64 napisal/-a:
19. Dec 2023 ob 17:58
Ima T-2 modem tudi SFP adapter priložen, saj bom moral starega vrniti skupaj z Telekomovim modemom?
Kolikor vem ima, vendar, odvisno kdo je skrbnik OŠO omrežja, saj se od lokacije do lokacije spreminja, GVO tudi zdaj že montira ONTje na OŠO omrežjih.

Uporabniški avatar
madpanter
Starešina
Prispevkov: 3506
Pridružen: 5. Apr 2006 ob 10:02
T-2: Že imam
Paket: T4
Kraj: Ljubljana

Re: Uporaba UDM-Pro namesto T-2 modema + IPTV delovanje

Odgovor Napisal/-a madpanter » 22. Dec 2023 ob 09:20

Seveda, da jih montira, saj zmanjkuje vlaken in rinejo GPON tam, kjer so delali F2.

l.p.
Slika
Prodam UMTS router WRT54G3G + anteno P54 + ustrezno Globetrotter kartico, info ZS

badb0y
Novinec
Prispevkov: 5
Pridružen: 23. Maj 2024 ob 18:27
T-2: Že imam

Re: Uporaba UDM-Pro namesto T-2 modema + IPTV delovanje

Odgovor Napisal/-a badb0y » 23. Maj 2024 ob 20:22

Ali si resil da ti tv dela preko udm-a?

Sine64
Začetnik
Prispevkov: 2
Pridružen: 18. Dec 2023 ob 14:23
T-2: Še nimam
Paket: Oranžni diamant

Re: Uporaba UDM-Pro namesto T-2 modema + IPTV delovanje

Odgovor Napisal/-a Sine64 » 24. Maj 2024 ob 01:46

Da….dodelili so mi statični IP in moj UDM vnesli v svojo bazo da je lahko deloval v T2 omrezju

badb0y
Novinec
Prispevkov: 5
Pridružen: 23. Maj 2024 ob 18:27
T-2: Že imam

Re: Uporaba UDM-Pro namesto T-2 modema + IPTV delovanje

Odgovor Napisal/-a badb0y » 24. Maj 2024 ob 07:20

Ja jaz če direktno priklopim optiko v udmpro mi internet deluje normalno, samo iptvja mi nikakor ne uspe usposobiti.

mikrohard
Starešina
Prispevkov: 3188
Pridružen: 1. Feb 2014 ob 17:52
T-2: Še nimam

Re: Uporaba UDM-Pro namesto T-2 modema + IPTV delovanje

Odgovor Napisal/-a mikrohard » 24. Maj 2024 ob 08:09

Odvisno je tudi od tega, kakšen tip priključka imaš in na čigavi optiki si.

Kaj od IPTV ti pa ne dela? Se box prižge ali ne? Časovni zamik dela?

Če ti ne dela samo multicast (slika v živo), si nastavi VLAN 2000 in skonfiguriraj igmpproxy, kjer je upstream vlan2000, downstream pa tvoja lokalna mreža, na katero je priklopljen box.

badb0y
Novinec
Prispevkov: 5
Pridružen: 23. Maj 2024 ob 18:27
T-2: Že imam

Re: Uporaba UDM-Pro namesto T-2 modema + IPTV delovanje

Odgovor Napisal/-a badb0y » 25. Maj 2024 ob 08:11

Optika je od t2. Nic mi od tv-ja ne dela :( box se prizge samo pol pise da naj eth kabl priključnim. Torej sploh ni povezave. Nastavil sem vlan 2000 za ta port kaj je box prikljucen proxy vse....

mikrohard
Starešina
Prispevkov: 3188
Pridružen: 1. Feb 2014 ob 17:52
T-2: Še nimam

Re: Uporaba UDM-Pro namesto T-2 modema + IPTV delovanje

Odgovor Napisal/-a mikrohard » 25. Maj 2024 ob 08:14

Če je T-2 optika, potem moraš za boxe samo skonfigurirat bridge porte (bridge na WAN port).

Uporabniški avatar
atepej
Starešina
Prispevkov: 4705
Pridružen: 8. Jan 2013 ob 16:04
T-2: Že imam
Paket: Oranžni Diamant HBO - FTTH
Kraj: Ravne na Koroškem
Kontakt:

Re: Uporaba UDM-Pro namesto T-2 modema + IPTV delovanje

Odgovor Napisal/-a atepej » 25. Maj 2024 ob 20:09

Pri meni ima sedaj STB lokalni IP naslov - TS LLU optika.
Slika

mikrohard
Starešina
Prispevkov: 3188
Pridružen: 1. Feb 2014 ob 17:52
T-2: Še nimam

Re: Uporaba UDM-Pro namesto T-2 modema + IPTV delovanje

Odgovor Napisal/-a mikrohard » 25. Maj 2024 ob 20:12

Če mu nič ne dela, potem njega še niso prestavili.

Snzh
Novinec
Prispevkov: 12
Pridružen: 28. Feb 2024 ob 10:04
T-2: Že imam
Paket: Optimum

Re: Uporaba UDM-Pro namesto T-2 modema + IPTV delovanje

Odgovor Napisal/-a Snzh » 12. Jul 2024 ob 12:03

A je za to vpostavit potrebno kaj doplacati?

Sem poskusal na live chat priti do te informacije ampak so mi trdili, da optike sploh ne mores direktno vezat.

Imam pa T2 FTTH, modem Innbox F60 SPF AC, ce to kej pomaga.

Uporabniški avatar
MrTwelveTrees
Moderator
Prispevkov: 9255
Pridružen: 1. Mar 2008 ob 21:14
T-2: Že imam
Paket: imam

Re: Uporaba UDM-Pro namesto T-2 modema + IPTV delovanje

Odgovor Napisal/-a MrTwelveTrees » 12. Jul 2024 ob 12:35

Če imaš T2 optiko potem rabiš samo pravi SPF modul in svoj switch ali router ki ima SPF kletko.

T2 uradno tega ne bo odobril.

karantanija
Faca
Prispevkov: 132
Pridružen: 31. Maj 2022 ob 19:41
T-2: Že imam

Re: Uporaba UDM-Pro namesto T-2 modema + IPTV delovanje

Odgovor Napisal/-a karantanija » 12. Jul 2024 ob 19:21

Zakaj pa ne?

Uporabniški avatar
MrTwelveTrees
Moderator
Prispevkov: 9255
Pridružen: 1. Mar 2008 ob 21:14
T-2: Že imam
Paket: imam

Re: Uporaba UDM-Pro namesto T-2 modema + IPTV delovanje

Odgovor Napisal/-a MrTwelveTrees » 12. Jul 2024 ob 19:37

Če bi rekli ja, bi potem morali tehniki hoditi k tebi in iskati problem na tvoji opremi (ki bi bila možnost za napako)
prav tako bi moral biti support na telefonu glede tega. Kje boš ti študenta še to učil pa imel zasedeno linijo tehnika zato ker si je naročnik umislil svojo opremo.

Lahko probaš na lastno pest če ti dela, vendar v primeru okvare moraš priklopiti nazaj opremo od t2 da vidiš kje je težava.

Odgovori