Novi Android TV vmesnik Arris VIP 7300

Vse o T-2 IP televiziji
Odgovori
SL4FKO
Uporabnik
Prispevkov: 32
Pridružen: 15. Dec 2019 ob 16:57
T-2: Že imam
Paket: Mam.

Re: Novi Android TV vmesnik Arris VIP 7300

Odgovor Napisal/-a SL4FKO » 18. Maj 2024 ob 22:30

Mene pa zanima, če je možno kak vklopiti WIFI na teh zaklenjenih STBjih... Baje se da nekak naložiti drug launcher in je potem tam možnost wifija....
ISP: T-2 Slovenia
Main: GT-AX6000 (HW Ver. A1) | amtm | Diversion | Skynet | Transmission |
Node: RT-AC68U (HW Ver. E1) | in AiMesh, ethernet backhaul

mikrohard
Starešina
Prispevkov: 3186
Pridružen: 1. Feb 2014 ob 17:52
T-2: Še nimam

Re: Novi Android TV vmesnik Arris VIP 7300

Odgovor Napisal/-a mikrohard » 18. Maj 2024 ob 23:04

O čem ti to? Saj na 7300 ni nič zaklenjeno... greš v nastavitve in nastaviš WiFi.

SL4FKO
Uporabnik
Prispevkov: 32
Pridružen: 15. Dec 2019 ob 16:57
T-2: Že imam
Paket: Mam.

Re: Novi Android TV vmesnik Arris VIP 7300

Odgovor Napisal/-a SL4FKO » 19. Maj 2024 ob 20:18

Zanimivo... Očitno je pri novejših potem odklenjen. Doma imam VIP5202 model in je wifi opcija posivela (ne morem je spreminjati...).
ISP: T-2 Slovenia
Main: GT-AX6000 (HW Ver. A1) | amtm | Diversion | Skynet | Transmission |
Node: RT-AC68U (HW Ver. E1) | in AiMesh, ethernet backhaul

mikrohard
Starešina
Prispevkov: 3186
Pridružen: 1. Feb 2014 ob 17:52
T-2: Še nimam

Re: Novi Android TV vmesnik Arris VIP 7300

Odgovor Napisal/-a mikrohard » 19. Maj 2024 ob 20:29

VIP5202 ni android box... tam imaš wifi onemogočen, ker T-2 boxi nimajo WiFi modula.

blpol
Začetnik
Prispevkov: 4
Pridružen: 21. Maj 2024 ob 14:51
T-2: Že imam
Paket: T4

Re: Novi Android TV vmesnik Arris VIP 7300

Odgovor Napisal/-a blpol » 22. Maj 2024 ob 07:23

Se že kaj ve kje in kdaj bodo na zalogi? Meni so rekli v Kranju da jih nimajo.

JM123
Znanec
Prispevkov: 86
Pridružen: 1. Feb 2021 ob 10:08
T-2: Še nimam

Re: Novi Android TV vmesnik Arris VIP 7300

Odgovor Napisal/-a JM123 » 22. Maj 2024 ob 08:21

SL4FKO napisal/-a:
18. Maj 2024 ob 22:30
Mene pa zanima, če je možno kak vklopiti WIFI na teh zaklenjenih STBjih... Baje se da nekak naložiti drug launcher in je potem tam možnost wifija....
To je možno na Telemachovem android EON Boxu CHOTT0102 (nima DVB-C tunerja)

tco009
Začetnik
Prispevkov: 1
Pridružen: 26. Maj 2024 ob 17:10
T-2: Še nimam

Re: Novi Android TV vmesnik Arris VIP 7300

Odgovor Napisal/-a tco009 » 26. Maj 2024 ob 18:35

mikrohard napisal/-a:
1. Mar 2024 ob 21:03
Razlika je to, da ima en Android TV, drug pa ne. In ja... na Android TV lahko naložiš vse (razen Netflixa trenutno).
Ali je že možno naložiti Netflix? Oz. zakaj blokada sploh obstaja?

mikrohard
Starešina
Prispevkov: 3186
Pridružen: 1. Feb 2014 ob 17:52
T-2: Še nimam

Re: Novi Android TV vmesnik Arris VIP 7300

Odgovor Napisal/-a mikrohard » 26. Maj 2024 ob 19:42

To je pa vprašanje za Netflix... mislijo, da smo še vedno v letu 2010, ter da nimajo konkurence. Netflix more box "požegnat" za uporabo njihove aplikacije... to pa za sabo potegne določena pravila, ki jih vsilijo (med drugim Netflix gumb na daljincu)... pa še čakat jih je treba, da se te usmilijo. S takim obnašanjem se jaz osebno niti ne bi ukvarjal z njimi... T-2 pa (kolikor jaz razumem) poskuša dobiti Netflix certifikacijo (kar pa zna trajati).

Uporabniški avatar
kitl
Administrator
Prispevkov: 8554
Pridružen: 17. Mar 2006 ob 15:20
T-2: Že imam
Paket: 600/100 Mbit/s 2x TV

Re: Novi Android TV vmesnik Arris VIP 7300

Odgovor Napisal/-a kitl » 26. Maj 2024 ob 19:46

Jaz imam na vseh Samsung TV-jih prednaloženo Netflix aplikacijo pa nimam na nobenem daljincu gumba Netflix :lol:
Slika


Lp, Kitl

mikrohard
Starešina
Prispevkov: 3186
Pridružen: 1. Feb 2014 ob 17:52
T-2: Še nimam

Re: Novi Android TV vmesnik Arris VIP 7300

Odgovor Napisal/-a mikrohard » 26. Maj 2024 ob 20:28

Sicer že zelo dolgo nisem videl novega TV-ja brez vsaj štirih gumbov za aplikacije... ampak tudi, če bi Samsung res izdajal nove TV-je brez Netflix gumba... a misliš, da za Samsung in T-2 veljajo enaka pravila? Se ne bi čudil, če Netflix TV proizvajalcem plačuje za gumb.

Uporabniški avatar
MrTwelveTrees
Moderator
Prispevkov: 9244
Pridružen: 1. Mar 2008 ob 21:14
T-2: Že imam
Paket: imam

Re: Novi Android TV vmesnik Arris VIP 7300

Odgovor Napisal/-a MrTwelveTrees » 26. Maj 2024 ob 20:36

Seveda plačujejo za gumbe, proizvajalci dobivajo denar za te zadeve.

mikrohard
Starešina
Prispevkov: 3186
Pridružen: 1. Feb 2014 ob 17:52
T-2: Še nimam

Re: Novi Android TV vmesnik Arris VIP 7300

Odgovor Napisal/-a mikrohard » 26. Maj 2024 ob 20:52

Skratka... pri majhnih ribah je situacija obrnjena.

mapa
Novinec
Prispevkov: 9
Pridružen: 21. Okt 2008 ob 10:39
T-2: Že imam
Paket: T4 optika

Re: Novi Android TV vmesnik Arris VIP 7300

Odgovor Napisal/-a mapa » 12. Jun 2024 ob 17:14

Tudi jaz pred kratkim postal lastnik tega TV vmesnika. Pri njem opažam to težavo in sicer v katerikoli aplikaciji ( Youtube, T-2, Mxplayer ) da zvok in slika nista sinhrona ( zvok zaostaja ) Še komu 🤔🤔 Kakšen nasvet oz. rešitev 🤔🤔
Slika

Uporabniški avatar
MrTwelveTrees
Moderator
Prispevkov: 9244
Pridružen: 1. Mar 2008 ob 21:14
T-2: Že imam
Paket: imam

Re: Novi Android TV vmesnik Arris VIP 7300

Odgovor Napisal/-a MrTwelveTrees » 12. Jun 2024 ob 17:30

Imaš zunanje zvočnike ? Ali zvok na tvju preko hdmi ?

blpol
Začetnik
Prispevkov: 4
Pridružen: 21. Maj 2024 ob 14:51
T-2: Že imam
Paket: T4

Re: Novi Android TV vmesnik Arris VIP 7300

Odgovor Napisal/-a blpol » 12. Jun 2024 ob 19:46

Sem tudi jaz pred kratkim menjal. Meni tudi zvok zaostaja in imam zunanje zvočnike preko HDMI iz TV na zvočnike. Sem izklopil CEC v celoti in vse možnosti pa je vseeno nagajalo. Sem probal čez svoj router in direktno v T2 router in je enako. IP vmesnika je interni (192.168.0.103)

Imam Panasonic TV in zvočnike. Na starem vmesniku tega nisem opazil.

Sem sedaj opazil, da je bolje, ko sem na TV na zvoku na HDMI audio Format prestavil iz PCM na auto in restartal vmesnik.

Odgovori