Telemach namerava kupiti T2

Splošni pogovori o T-2
Odgovori
karantanija
Faca
Prispevkov: 128
Pridružen: 31. Maj 2022 ob 19:41
T-2: Že imam

Re: T2 bo kupil Telemach

Odgovor Napisal/-a karantanija » 19. Jun 2024 ob 09:43

Jaka napisal/-a:
18. Jun 2024 ob 23:38
atepej napisal/-a:
18. Jun 2024 ob 23:23
Mercator tudi ni smel prevzeti TUŠ-a.
Čaka se na odločitev evropske komisije.
Torej je še upanje, da prevzame kdo od dejanske potencialne konkurence, Rewe ipd.?

karantanija
Faca
Prispevkov: 128
Pridružen: 31. Maj 2022 ob 19:41
T-2: Že imam

Re: T2 bo kupil Telemach

Odgovor Napisal/-a karantanija » 19. Jun 2024 ob 09:45

MrTwelveTrees napisal/-a:
18. Jun 2024 ob 22:50
Tole mi sploh ni všeč.

Raje bi videl da bi A1 kupil T2 (ker ima odlično mobilno omrežje).

Neznanke pa so, ali po T2 posloval ločeno, ali bo šel pod Telemach.

Ampak do tega je še dolgo. Po moje vsaj 1 leto preden bo karkoli sprememb.
Po moje bi se znalo izcimiti iz tega kaj dobrega edino pod pogojem, da regulator v primeru odobritve nakupa zahteva tudi razvezavo lokalne zanke današnjega T2 optičnega omrežja. Torej da bi imeli po prevzemu tudi na T2 optiki možnost uporabe kateregakoli operaterja.

Uporabniški avatar
MrTwelveTrees
Moderator
Prispevkov: 9242
Pridružen: 1. Mar 2008 ob 21:14
T-2: Že imam
Paket: imam

Re: T2 bo kupil Telemach

Odgovor Napisal/-a MrTwelveTrees » 19. Jun 2024 ob 09:49

Ja, da bi na T2 optiki tudi drugi operaterji ? Če bi do tega prišlo bi 100% bile omejitve, tako kot jih ima Telekom na BRO portu za druge operaterje (več plačaš več imaš)

Jaka
Starešina
Prispevkov: 2792
Pridružen: 21. Jul 2006 ob 13:41
T-2: Že imam
Paket: Oranžni King 2.5/2.5
Kraj: Ljubljana

Re: T2 bo kupil Telemach

Odgovor Napisal/-a Jaka » 19. Jun 2024 ob 09:53

karantanija napisal/-a:
19. Jun 2024 ob 09:43
Jaka napisal/-a:
18. Jun 2024 ob 23:38


Čaka se na odločitev evropske komisije.
Torej je še upanje, da prevzame kdo od dejanske potencialne konkurence, Rewe ipd.?
Da.

Uporabniški avatar
kitl
Administrator
Prispevkov: 8554
Pridružen: 17. Mar 2006 ob 15:20
T-2: Že imam
Paket: 600/100 Mbit/s 2x TV

Re: T2 bo kupil Telemach

Odgovor Napisal/-a kitl » 19. Jun 2024 ob 10:54

@ MrTwelveTrees naslov je malo dvoumen :lol: Prebereš ga lahko v obe smeri :beri: Kot da T2 kupuje Telemach in ne obratno :mrgreen:
Slika


Lp, Kitl

Uporabniški avatar
MrTwelveTrees
Moderator
Prispevkov: 9242
Pridružen: 1. Mar 2008 ob 21:14
T-2: Že imam
Paket: imam

Re: Telemach namerava kupiti T2

Odgovor Napisal/-a MrTwelveTrees » 19. Jun 2024 ob 11:01

Popravljeno :)

Uporabniški avatar
kitl
Administrator
Prispevkov: 8554
Pridružen: 17. Mar 2006 ob 15:20
T-2: Že imam
Paket: 600/100 Mbit/s 2x TV

Re: Telemach namerava kupiti T2

Odgovor Napisal/-a kitl » 19. Jun 2024 ob 11:33

Jaz sem bil zjutraj že vesel :D
Slika


Lp, Kitl

Uporabniški avatar
atepej
Starešina
Prispevkov: 4704
Pridružen: 8. Jan 2013 ob 16:04
T-2: Že imam
Paket: Oranžni Diamant HBO - FTTH
Kraj: Ravne na Koroškem
Kontakt:

Re: T2 bo kupil Telemach

Odgovor Napisal/-a atepej » 19. Jun 2024 ob 12:18

Ferič napisal/-a:
19. Jun 2024 ob 09:27
atepej napisal/-a:
19. Jun 2024 ob 08:57
Se pravi nas bodo prestavili na vmesnik, ki po izgledu deluje kot bi ga delale skupaj osebe z posebnimi potrebami.
Naredu ga je čoban iz srbije za 600€ :)
Po mojem vse kar ma Telesmeh je naredu čoban iz srbije za 600€
Slika

Uporabniški avatar
kitl
Administrator
Prispevkov: 8554
Pridružen: 17. Mar 2006 ob 15:20
T-2: Že imam
Paket: 600/100 Mbit/s 2x TV

Re: Telemach namerava kupiti T2

Odgovor Napisal/-a kitl » 19. Jun 2024 ob 12:25

Po moje bodo njih prestavili na naš vmesnik.
Slika


Lp, Kitl

mitja_i
Starešina
Prispevkov: 1524
Pridružen: 18. Mar 2006 ob 13:16
T-2: Že imam
Paket: Brezčasni VDSL, paket TV+tel
Kraj: Ljubljana
Kontakt:

Re: Telemach namerava kupiti T2

Odgovor Napisal/-a mitja_i » 19. Jun 2024 ob 13:23

Žalostno. Zgodba se torej končuje...
Slika (doma)
Slika (mobilno)
Slika (2. priključek)

karantanija
Faca
Prispevkov: 128
Pridružen: 31. Maj 2022 ob 19:41
T-2: Že imam

Re: Telemach namerava kupiti T2

Odgovor Napisal/-a karantanija » 19. Jun 2024 ob 13:53

Če obujam spomine iz časov tik pred T2, ko je še obstajal Ljubljanski kabel, ki je imel kar solidno ponudbo za tiste čase, ko je Telekom forsiral drag ADSL (verjetno še s pogojem ISDN)... se je zgodba Kabla nehala, ko jih je prevzel Telegmah. Ponudba slednjega je bila podn napram LK (plus še višje cene). Vsaj takrat.
Mogoče bo sedaj boljše. Navsezadnje nudijo 100 GB mobilni internet za 2 EUR na mesec. :D

Uporabniški avatar
MrTwelveTrees
Moderator
Prispevkov: 9242
Pridružen: 1. Mar 2008 ob 21:14
T-2: Že imam
Paket: imam

Re: Telemach namerava kupiti T2

Odgovor Napisal/-a MrTwelveTrees » 19. Jun 2024 ob 14:27

Kam hitite..... preden bo prevzem odobrem bo pomoje najmanj pol leta mimo.

Skorc
Legenda
Prispevkov: 1499
Pridružen: 21. Jul 2006 ob 11:12
T-2: Že imam
Paket: Malo mešano
Kraj: Pince

Re: Telemach namerava kupiti T2

Odgovor Napisal/-a Skorc » 19. Jun 2024 ob 14:31

Ja, tako ... in če bo spoh dobil zeleno luč. Do takrat pa lahko le špekuliramo :) Strokovnjaki in jasnovidci smo pa itak (večinoma) vsi po vrsti ;)
Lep pozdrav,
Škorc

Slika

Uporabniški avatar
MrTwelveTrees
Moderator
Prispevkov: 9242
Pridružen: 1. Mar 2008 ob 21:14
T-2: Že imam
Paket: imam

Re: Telemach namerava kupiti T2

Odgovor Napisal/-a MrTwelveTrees » 19. Jun 2024 ob 14:33

Da bo odobren, je po moje 50:50

Uporabniški avatar
madpanter
Starešina
Prispevkov: 3506
Pridružen: 5. Apr 2006 ob 10:02
T-2: Že imam
Paket: T4
Kraj: Ljubljana

Re: Telemach namerava kupiti T2

Odgovor Napisal/-a madpanter » 19. Jun 2024 ob 14:56

Pustmo času čas. Dejansko bi bilo bolje skoraj, da jih A1 prevzame, ker tako bi imeli neko 3 približno enako velike igralce na trgu telekomunikacij. A1 bi imel korist s pridobitvijo res velike bazo fiksnih uporabnikov in zgrajenega lastnega omrežja, tehnično podkovanega kadra tudi ne manjka na T-2, med tem, ko integracija T-2 uporabnikov v A1 pomeni končno dostop do normalnega mobilnega omrežja. Mislim jaz bi takoj aktiviral nazaj v uporabo simke, ki so v T4 paketu.
Slika
Prodam UMTS router WRT54G3G + anteno P54 + ustrezno Globetrotter kartico, info ZS

Odgovori