Telemach kupuje T2
- atepej
- Starešina
- T-2: Že imam
- Paket: Oranžni Diamant HBO - FTTH
- Kraj: Ravne na Koroškem
- Kontakt:
Re: Telemach namerava kupiti T2
Vučić ....
-
- Starešina
- Paket: Malo mešano
- Kraj: Pince
Domnevam, da je ta "zanesljivi vir" informacij Požarreport ... ta pa nikakor ni zaupanja vreden vir.
- atepej
- Starešina
- Kontakt:
Vse je možno.
- madpanter
- Starešina
- Paket: T4
- Kraj: Ljubljana
In v čem je problem, tudi če je srbski oziroma ruski? Kapital je kapital, denar je denar ne glede, od koga je. Če bo novi lastnik prispeval k razvoju podjetja in infrastrukture je čisto vseeno, tudi če ga židje kupijo.
- kitl
- Administrator
- Paket: 600/100 Mbit/s 2x TV
Enim to ni jasno Tako kot Mercator k so ga hrvatje kupil bog vari samo oni ne pa zdaj dela 5x boljše kot je delal v slovenskih rokah. Pri nas je enostavno preveč lopovov, ki so izšolani za izčrpavanje podjetij.
- atepej
- Starešina
- Kontakt:
SIJ je tudi večinsko v ruski lasti, so what?
- lukap1
- Novinec
- Paket: Oranžni diamant
- Kraj: Ivančna Gorica
Sicer ni čisto vseeno, od kod je lastnik, ampak se v osnovi strinjam, kapital je kapital.
Edina dobra rešitev bi bil delavski in uporabniški odkup. Torej zaposleni in naročniki zberemo keš, dobimo kredit in odkupimo T2. Seveda z omejitvijo največjega deleža, da ne dobimo novega Krča. Ker pa se to ne bo zgodilo, se je treba pogovarjati o ostalih verjetnih scenarijih. Jaz bi tako mnogo raje od vaših scenarijev videl, da podjetje kupi Telekom.
Edina dobra rešitev bi bil delavski in uporabniški odkup. Torej zaposleni in naročniki zberemo keš, dobimo kredit in odkupimo T2. Seveda z omejitvijo največjega deleža, da ne dobimo novega Krča. Ker pa se to ne bo zgodilo, se je treba pogovarjati o ostalih verjetnih scenarijih. Jaz bi tako mnogo raje od vaših scenarijev videl, da podjetje kupi Telekom.
-
- Nergač
- T-2: Še nimam
- Paket: 700/60
- Kraj: Ind. cona Celje Vzhod
Točno tako. Sem že več kot 10 let istega mnenja. Če slovenci niso sposobni vodit podjetja, ga pa naj tujci. Žalostno ampak resnično.
Kar se pa tiče Telemacha. Jaz sem lahko hvaležen Telemachu. Brez njih bi do leta 2022 bil na 100x "skurjeni" parici, ki ni zmogla niti 10 MBtiov pri ADSLu.
Leta 2022 sem od Telemacha dočakal optiko. Ponudnik je prišel do mene, brez da bi krajani z pomočjo krajevne skupnosti lobirali. Takoj, ko je Telemach ponudil optiko, se je hitro prislinil tudi Telekom. Ravno pred tedni pa se je še Rune začel slinit. Eden je pač moral začeti in pri tistem vsaj jaz ostajam. Jaz imam coax in optiko od Telemacha in sem zadovoljen. Pri Telemachu je edino mobilna telefonija katastrofa. Pri Telemachu me moti samo to, da ne uvedejo IPv6 . Pri poslovnem paketu je možnost IPv6, vendar je pri njih še vse skupaj v povojih in ni za neko resno uporabo.
http://WWW.power-server.si ( v izdelavi)
Če že Srbi prevzemajo T2, bi bilo bolje, da bi to bil mts, saj imajo oni v lasti Arena Sport. Če bo Telemach prevzel T2, se lahko poslovimo od Arene Sport, saj nam bodo namesto Arene Sport vturili Sportklub.
- kitl
- Administrator
Bo pa T2 prvi in edini operater, ki bo v istem letu v vseh omrežjih v svojem v Telekomovem v A1 in Telemachovem Svojevrsten in edinstven rekord pa bo
- MrTwelveTrees
- Moderator
- Paket: imam
Če bo slučajno do prevzema prišlo, sem prepričan da bosta firmi delovali ločeno, na T2 optiki bo lahko tudi Telemach in obratno.
Samo tudi za kaj takega - tehničnega je potreben čas 1 leto da se to realizira po celi SLO.
Kar se pa mobilnega tiče, pa bo T2 ostal na A1 do konca pogodbe, moje mnenje.
Ampak pustimo času čas, do potrditve prevzema bo še kar nekaj mesecev.
Samo tudi za kaj takega - tehničnega je potreben čas 1 leto da se to realizira po celi SLO.
Kar se pa mobilnega tiče, pa bo T2 ostal na A1 do konca pogodbe, moje mnenje.
Ampak pustimo času čas, do potrditve prevzema bo še kar nekaj mesecev.
- kitl
- Administrator
Super bi bilo ja, da bi navidezno delovali ločeno in bi lahko te ki smo na T2 dobili dostop do EON aplikacije tisit na Telemachu pa dostop T2TV aplikacije s tem bi pokril res ves spekter športnih in ostalih programov.
Bodo hitr skenslal Areno, ter fural samo svoj SK
-
- Faca
- Paket: 4 Mbps / 1 Mbps
- Kraj: Villa Del Nervoso
Vučič je imel v SLO velik domet samo za časa Generala Admirala Jajota. Takrat so lahko na njegov poziv delali škife razno razni represivno posesivni organi.
Dejstvo pa po mojem je, da je Telemach vzkočil noter kot zadnja rešilna bilka. Torej, ko je bilo 5 sekund pred polnočjo jasno, da so akterji okrog T2 pač zajebali situacijo in bo samo še stečaj. Imeli so izposojeno desetletje, pa so še vseeno zajebali.
Kaj se bo odvilo iz vidika varstva konkurence, je druga, vzporedna špura.
Jasno je, da je prej navedeni Š, pač skočil noter kot zadnja rešilna bilka in da niti niso opravljali pregleda poslovanja firme, aka due dilligence. Nekdo je rabil hitro uslugo, da se firma reši in to se je naredilo. Posledice se bo reševalo kasneje, glede na to, kaj bodo razno-razni državni in EU organi pač rekli. Čas vmes je pa kupljen.