Danes ponoči imajo neko nadgadnjo sistema mobilne telefonije.
T-2 odslej z nacionalnim mobilnim gostovanjem pri A1
Re: T-2 odslej z nacionalnim mobilnim gostovanjem pri A1
Ja je v planu volte in vowifi.
- atepej
- Starešina
- T-2: Že imam
- Paket: Oranžni Diamant HBO - FTTH
- Kraj: Ravne na Koroškem
- Kontakt:
Po mojem bodo zagnali sočasno z svojim omrežjem.
-
- Model
- T-2: Še nimam
- Paket: Int: 1000/100+TV+telefon TS
- Kraj: Postojna
700 in 3600 mhz je 5G (trenutno sam te dve frekvenci) .. 4G pa večinoma 800 , 1800 in 2100 mhz
- MrTwelveTrees
- Moderator
- Paket: imam
A to je tudi odvisno od bazne ? sprašujem za 4G
-
- Model
- T-2: Še nimam
- Paket: Int: 1000/100+TV+telefon TS
- Kraj: Postojna
Ja je odvisno od bazne na kere frekvence je nadgrajena.. Kot sem reku večinoma so tiste frekvence za 4G ki sem jih zgoraj navedel.
Danes so zagnali A1 5G.
- MrTwelveTrees
- Moderator
- Paket: imam
Samo.... če imaš T2 oddajnik bilzu nimaš ne 5G ne voLTE
To tudi mene zanima kdaj bo volte na a1.
Eno vprašanje. Starša sta naročnika T2 mobilnega paketa. V prejšnjem tednu sta dobila tisti SMS, da je sedaj T2 na A1 in, da je potrebno prestaviti najprej ročno na A1 omrežje in nato nazaj na samodejno (oziroma nekaj takega). To sem naredil in zadeva je delovala. Tudi mobilni internet je deloval celo 5G je kazalo.
Sedaj sta šla na dopust na Hrvaško, pa internet ne deluje več. Ali bi bilo potrebno še kaj spremeniti? Do sedaj je pri meni pri vseh operaterjih deloval internet normalno tudi v tujini. Tudi na T2 v prejšnjih letih nista imela težave, letos pa ne deluje. Sedaj tako ne morem narediti ničesar dokler se ne vrneta, toda za naslednjič bi pa bilo vredu, da bi zadevo uredil.
Sedaj sta šla na dopust na Hrvaško, pa internet ne deluje več. Ali bi bilo potrebno še kaj spremeniti? Do sedaj je pri meni pri vseh operaterjih deloval internet normalno tudi v tujini. Tudi na T2 v prejšnjih letih nista imela težave, letos pa ne deluje. Sedaj tako ne morem narediti ničesar dokler se ne vrneta, toda za naslednjič bi pa bilo vredu, da bi zadevo uredil.
Zelo podobna težava, vrnil sem se iz morja kakšen teden nazaj. Vklopi jima gostovanje pa bo internet (mobilni podatki) deloval.vmat napisal/-a: ↑20. Jul 2024 ob 11:47Eno vprašanje. Starša sta naročnika T2 mobilnega paketa. V prejšnjem tednu sta dobila tisti SMS, da je sedaj T2 na A1 in, da je potrebno prestaviti najprej ročno na A1 omrežje in nato nazaj na samodejno (oziroma nekaj takega). To sem naredil in zadeva je delovala. Tudi mobilni internet je deloval celo 5G je kazalo.
Dodajam še screenshot kje se to nastavi. Je pa zelo nadležno, saj se poraba podatkov šteje pod "nacionalno gostovanje" kjer imam bistveno manj prenosa podatkov.
Pozdravljeni. Upam da mi lahko kdo pomaga pri težaveh, katere imam pri menjavi mobilnega omrežja na A1.
Pred menjavo, ko se je uporabljalo telekomovo omrežje, mi je mobilni internet normalno deloval na G4, ko se je pa bilo treba prestaviti na A1 se mi noče več povezati na G4 ampak deluje samo na G2. Ko sem klical na T2 so mi svetovali naj grem do najbližje štacune T2 da mi bodo zamenjali sim kartico, kar sem tudi sotoril. Ko so mi zamenjali kartico, ni bilo nič boljše, še vedno samo G2. Po tem sem šel na dopust na hrvaško, kjer mi je na njihovem omrežju G4 normalno delal, doma v Slo pa spet samo G2. Ko sem spet klical na T2 so rekli da imam najbrž prestar telefon, kar pa ne bi smel po moje biti problem, če je prej na telekomovem omrežju normalno delal G4. Uporabljam telefon Samsung A71. Star je cca 3 leta.
Ali je še kdo imel podobne težave pri prehodu omrežij?
Hvala vnaprej za kakšen dober nasvet.
LP
Pred menjavo, ko se je uporabljalo telekomovo omrežje, mi je mobilni internet normalno deloval na G4, ko se je pa bilo treba prestaviti na A1 se mi noče več povezati na G4 ampak deluje samo na G2. Ko sem klical na T2 so mi svetovali naj grem do najbližje štacune T2 da mi bodo zamenjali sim kartico, kar sem tudi sotoril. Ko so mi zamenjali kartico, ni bilo nič boljše, še vedno samo G2. Po tem sem šel na dopust na hrvaško, kjer mi je na njihovem omrežju G4 normalno delal, doma v Slo pa spet samo G2. Ko sem spet klical na T2 so rekli da imam najbrž prestar telefon, kar pa ne bi smel po moje biti problem, če je prej na telekomovem omrežju normalno delal G4. Uporabljam telefon Samsung A71. Star je cca 3 leta.
Ali je še kdo imel podobne težave pri prehodu omrežij?
Hvala vnaprej za kakšen dober nasvet.
LP
Sem prebral to temo, Prilagam nastavitve ki jih imam v telefonu, mislim da so pravilne. Živim v mestu, tako da vprašanje signala ne bi smel biti problem.
Prva slika kaže katera omrežja so mi razpoložljiva (A1 2G in A1 G4). Če se hočem ročno priklopiti na 4G mi javi da se ni mogoče povezati. Če dam na samodejno se poveže na 2G.
Prva slika kaže katera omrežja so mi razpoložljiva (A1 2G in A1 G4). Če se hočem ročno priklopiti na 4G mi javi da se ni mogoče povezati. Če dam na samodejno se poveže na 2G.