Uporaba UDM-Pro namesto T-2 modema + IPTV delovanje
Uporaba UDM-Pro namesto T-2 modema + IPTV delovanje
Pozdravljeni!
Trenutno čakam na priklop T-2 storitev na OŠO optiki. V lasti imam že nekaj časa Ubiquitijev UDM Pro z SFP adapterjem, ki sem ga do sedaj imel priklopljenega namesto Telekomovega modema in seveda v bridge mode.
Zanima me ali je možno to narediti tudi pri T-2?
Ima T-2 modem tudi SFP adapter priložen, saj bom moral starega vrniti skupaj z Telekomovim modemom?
Kako je z IPTV vmesnikom? je potrebno kaj konfigurirati na UDMu za njihov IPTV vmesnik? Ker pri Telekomu je potrebno vpisati določene konfiguracijske nastavitve da spusti multicast do IPTV vmesnika....ne vem pa kako je to pri T-2....
Trenutno čakam na priklop T-2 storitev na OŠO optiki. V lasti imam že nekaj časa Ubiquitijev UDM Pro z SFP adapterjem, ki sem ga do sedaj imel priklopljenega namesto Telekomovega modema in seveda v bridge mode.
Zanima me ali je možno to narediti tudi pri T-2?
Ima T-2 modem tudi SFP adapter priložen, saj bom moral starega vrniti skupaj z Telekomovim modemom?
Kako je z IPTV vmesnikom? je potrebno kaj konfigurirati na UDMu za njihov IPTV vmesnik? Ker pri Telekomu je potrebno vpisati določene konfiguracijske nastavitve da spusti multicast do IPTV vmesnika....ne vem pa kako je to pri T-2....
- madpanter
- Starešina
- T-2: Že imam
- Paket: T4
- Kraj: Ljubljana
Re: Uporaba UDM-Pro namesto T-2 modema + IPTV delovanje
Seveda, da jih montira, saj zmanjkuje vlaken in rinejo GPON tam, kjer so delali F2.
l.p.
l.p.
Ali si resil da ti tv dela preko udm-a?
Da….dodelili so mi statični IP in moj UDM vnesli v svojo bazo da je lahko deloval v T2 omrezju
Ja jaz če direktno priklopim optiko v udmpro mi internet deluje normalno, samo iptvja mi nikakor ne uspe usposobiti.
Odvisno je tudi od tega, kakšen tip priključka imaš in na čigavi optiki si.
Kaj od IPTV ti pa ne dela? Se box prižge ali ne? Časovni zamik dela?
Če ti ne dela samo multicast (slika v živo), si nastavi VLAN 2000 in skonfiguriraj igmpproxy, kjer je upstream vlan2000, downstream pa tvoja lokalna mreža, na katero je priklopljen box.
Kaj od IPTV ti pa ne dela? Se box prižge ali ne? Časovni zamik dela?
Če ti ne dela samo multicast (slika v živo), si nastavi VLAN 2000 in skonfiguriraj igmpproxy, kjer je upstream vlan2000, downstream pa tvoja lokalna mreža, na katero je priklopljen box.
Optika je od t2. Nic mi od tv-ja ne dela box se prizge samo pol pise da naj eth kabl priključnim. Torej sploh ni povezave. Nastavil sem vlan 2000 za ta port kaj je box prikljucen proxy vse....
Če je T-2 optika, potem moraš za boxe samo skonfigurirat bridge porte (bridge na WAN port).
- atepej
- Starešina
- Paket: Oranžni Diamant HBO - FTTH
- Kraj: Ravne na Koroškem
- Kontakt:
Pri meni ima sedaj STB lokalni IP naslov - TS LLU optika.
Če mu nič ne dela, potem njega še niso prestavili.
A je za to vpostavit potrebno kaj doplacati?
Sem poskusal na live chat priti do te informacije ampak so mi trdili, da optike sploh ne mores direktno vezat.
Imam pa T2 FTTH, modem Innbox F60 SPF AC, ce to kej pomaga.
Sem poskusal na live chat priti do te informacije ampak so mi trdili, da optike sploh ne mores direktno vezat.
Imam pa T2 FTTH, modem Innbox F60 SPF AC, ce to kej pomaga.
- MrTwelveTrees
- Moderator
- Paket: imam
Če imaš T2 optiko potem rabiš samo pravi SPF modul in svoj switch ali router ki ima SPF kletko.
T2 uradno tega ne bo odobril.
T2 uradno tega ne bo odobril.
-
- Faca
- MrTwelveTrees
- Moderator
- Paket: imam
Če bi rekli ja, bi potem morali tehniki hoditi k tebi in iskati problem na tvoji opremi (ki bi bila možnost za napako)
prav tako bi moral biti support na telefonu glede tega. Kje boš ti študenta še to učil pa imel zasedeno linijo tehnika zato ker si je naročnik umislil svojo opremo.
Lahko probaš na lastno pest če ti dela, vendar v primeru okvare moraš priklopiti nazaj opremo od t2 da vidiš kje je težava.
prav tako bi moral biti support na telefonu glede tega. Kje boš ti študenta še to učil pa imel zasedeno linijo tehnika zato ker si je naročnik umislil svojo opremo.
Lahko probaš na lastno pest če ti dela, vendar v primeru okvare moraš priklopiti nazaj opremo od t2 da vidiš kje je težava.