Uporaba UDM-Pro namesto T-2 modema + IPTV delovanje
-
- Faca
- T-2: Že imam
Re: Uporaba UDM-Pro namesto T-2 modema + IPTV delovanje
To se da enostavno rešiti (a ni že tako nekje napisano) - od določene točke naprej je odgovornost in reševanje na strani uporabnika. Sedaj je to izhod Innboxa oz. vse, kar je naprej od tega, v tistem primeru bi bil pa vtič optičnega kabla oz. karkoli je od tega naprej.
Torej, SPF sm prikopil direktno v UDM in internet deluje BP, televizija pa ne deluje (samo spinner se vrti).
Kaj točno moram nastavit, da omogočim delovanje televizije? In kaj za stacionarni telefon (v kolikor se da)?
Če bi mi lahko kdo razložil/pomagal kaj moram nastavit, bi bil zelo hvaležen.
Hvala
P.S.
Kot sem že prej omenil, sem na FTTH T2 Optiki.
Kaj točno moram nastavit, da omogočim delovanje televizije? In kaj za stacionarni telefon (v kolikor se da)?
Če bi mi lahko kdo razložil/pomagal kaj moram nastavit, bi bil zelo hvaležen.
Hvala
P.S.
Kot sem že prej omenil, sem na FTTH T2 Optiki.
- MrTwelveTrees
- Moderator
- T-2: Že imam
- Paket: imam
Router moraš nastaviti da je en LAN port v "bridge" .... probaj nastavitve porta IP TV
Sem zrihtal. Ce bo kdo delal kaj podobnega; za TV se v nastavitvah WANa vklopi IGMP Proxy in nastavi na tisti VLAN, kjer bodo boxi.
Kot zanimivost, imam novega Arrisa VIP 7300 in Amino Kamai 7x. Amino sedaj deluje pocasneje (spinner do 2sec na menjavo kanala) in ce prehitro menjam med dvema kanaloma (klik naprej (pocakam load), klik nazaj), se ocitno zacikla in vrti spinner, dokler ponovno ne premaknem kanala.
Kot zanimivost, imam novega Arrisa VIP 7300 in Amino Kamai 7x. Amino sedaj deluje pocasneje (spinner do 2sec na menjavo kanala) in ce prehitro menjam med dvema kanaloma (klik naprej (pocakam load), klik nazaj), se ocitno zacikla in vrti spinner, dokler ponovno ne premaknem kanala.
Kateri vlan id pa si nastavil?