Kateri paket mi priporočate (T3, T4, Oranžni, tv shema...mobilni)

Splošni pogovori o T-2
Odgovori
bender33
Model
T-2: Še nimam

Re: Kateri paket mi priporočate (T3, T4, Oranžni, tv shema...mobilni)

Odgovor Napisal/-a bender33 » 21. Avg 2024 ob 00:54

sej pri T3 in T4 je isto :namrec:

42 oz 43 ojrov da lahko poslušaš radio in gledaš spored :pivo:

in paket TV+TEL sploh ni naveden na https://www.t-2.net/paketi :nevem:

Uporabniški avatar
MrTwelveTrees
Moderator
T-2: Že imam
Paket: imam

Odgovor Napisal/-a MrTwelveTrees » 21. Avg 2024 ob 08:23

Paket NET+TV pa ima S programsko shemo za 40 eur
WOW :beer:

skylon
Uporabnik

Odgovor Napisal/-a skylon » 21. Avg 2024 ob 15:05

bender33 napisal/-a:
21. Avg 2024 ob 00:54
...in paket TV+TEL sploh ni naveden na https://www.t-2.net/paketi :nevem:
Na ceniku pa nimajo paketa T3: :D
https://www.t-2.net/sites/www.t2.si/fil ... 082024.pdf

Me res zanima, kateri paketi se lahko trenutno naročijo...

JM123
Znanec

Odgovor Napisal/-a JM123 » 27. Jan 2025 ob 12:02

Telemach in A1 zaračunavata priključnino 12€, če prestopiš od drugega operaterja, kaj pa T2 ?

Uporabniški avatar
DustWolf
T-2jevec
Paket: 50/20
Kraj: Zagradec
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a DustWolf » 29. Jan 2025 ob 12:12

skylon napisal/-a:
21. Avg 2024 ob 15:05
bender33 napisal/-a:
21. Avg 2024 ob 00:54
...in paket TV+TEL sploh ni naveden na https://www.t-2.net/paketi :nevem:
Na ceniku pa nimajo paketa T3: :D
https://www.t-2.net/sites/www.t2.si/fil ... 082024.pdf

Me res zanima, kateri paketi se lahko trenutno naročijo...
Sem malo preveril kako je s tem.

Torej, TV+TEL paket je naveden na spletni strani https://www.t-2.net/paketi samo moraš na vrhu kliknit "Prilagodljivi paketi".

Spletna stran https://www.t-2.net/paketi je merodajna glede tega kaj je trenutno možno naročiti. Paketa T3 in podobnih ni, ker ga kot nov uporabnik ne moreš več dobit. To ali paket ostaja obstoječim uporabnikom ali se ukinja tudi njim je čisto ločena zgodba.

Mogoče je tu pa tam še kaka stara novica na spletni strani ki omenja kak paket ki ga več ni. Lahko mi pošljete kak link ki vas bega na zasebno sporočilo pa ga pošljem našim da uredijo.

Kar je v Horizontu ignorirajte ker se ukinja in ne bo več dolgo. Namesto tega uporabljajte https://moj.t-2.net .

Kar se tiče cen pa... :) Ne vem če je to smiselno komentirat. Seveda bi bilo fajn da bi bilo vse brezplačno ampak ne more biti ker mora tudi firma od česa živet. V splošnem pa je tako da tiste ponudbe ki so bolj popularne imajo lahko več popusta ker imamo tudi mi z njimi manj dela, če pa si izmišljuješ pa plačaš dodatno.

LP,
Jure
--
Most problems are man-made.

Uporabniški avatar
MrTwelveTrees
Moderator

Odgovor Napisal/-a MrTwelveTrees » 29. Jan 2025 ob 12:18

Pišeš tako, kod da obstajajo drage in poceni storitve, nekaj vmes pa ne obstaja ?
T2 bi moral že pred leti prodati svojo mobilno omrežje in iti na 100% gostovanje in se posvetiti drugim svojim kakovostnim zadevam.

Uporabniški avatar
DustWolf
T-2jevec
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a DustWolf » 29. Jan 2025 ob 12:29

MrTwelveTrees napisal/-a:
29. Jan 2025 ob 12:18
Pišeš tako, kod da obstajajo drage in poceni storitve, nekaj vmes pa ne obstaja ?
Mislim da imajo vse zadeve razumne cene, obstajajo pa paketi ki grejo v ekstreme z cenami pač zaradi konkurenčnosti.

Je pa res da jaz nisem prodajnik. Če imaš kak upravičen argument... recimo primer kake samostojne storitve ki je pri drugemu ponudniku bistveno cenejša (ne v paketu / vezavi); napiši pa grem z njim do prodajnikov.
MrTwelveTrees napisal/-a:
29. Jan 2025 ob 12:18
T2 bi moral že pred leti prodati svojo mobilno omrežje in iti na 100% gostovanje in se posvetiti drugim svojim kakovostnim zadevam.
Boš oprostil našim telefonistom da ne bodo vsi dali odpovedi pa šli, zato ker si ti takega mnenja.

Kot razumem gre T-2 z razvojem naprej na vseh področjih. Tisto kar ne prinaša denarja se je že zaprlo in zaključilo, mobilna telefonija pa je zaenkrat še precej v igri. Načeloma kolikor smo imeli nazadnje debato z vodstvom, so zavezani investicijam v razvoj kar pomeni da mentaliteta "delati samo tisto kar znamo najboljše" pri nas ne pije vode. Pač T-2 ni tovarna žebljev, ki bo propadla ko pride prvi kitajec, ki zna to kar mi delamo, narediti ceneje.

LP,
Jure
--

Uporabniški avatar
MrTwelveTrees
Moderator

Odgovor Napisal/-a MrTwelveTrees » 29. Jan 2025 ob 12:34

let's agree to disagree

mikrohard
Starešina

Odgovor Napisal/-a mikrohard » 29. Jan 2025 ob 12:41

Mobilna telefonija zagotovo pri T-2 ni več precej v igri, če niso plačali 5G frekvenc in so jim bile posledično odvzete. Argument T-2-ja je bil, da jih ne potrebujejo.

Uporabniški avatar
madpanter
Starešina
Paket: T4
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a madpanter » 29. Jan 2025 ob 12:45

Sej zaradi take mentalitete pa je T-2 v takem položaju kot je. Pustimo na strani finančno krizo, ki je zatresla osnovne lastnike Zvon1 in Zvon2. Od takrat so se zadeve bistveno spremenile. Leta 2018 se je T-2 poravnala s Telekomom za 50 mio€ s čimer bi načeloma lahko delno poravnali dolg do SDH in umirili določene apetite. Z morebitno odprodajo mobilne telefonije (torej baznih postaj, frekvenc), ki samo zažira v prihodke bi tudi še nekaj denarja nabrali in bi si lahko še bolje izboljšali finančni položaj. Sam očitno pač noben nima jajc, da reče ja s tem smo pa zajebal kapitalno. 4 operaterji z lastnim omrežjem za trg 2 mio. prebivalcev in v tako razgibani terenski konfiguraciji kot je v Sloveniji je pa na žalost premajhen če se mene vpraša, nekje v kaki ravninski državi ni panike sam pri nas pa ... Bi bilo potrebno naredit eno dobro CBA študijo, da se upraviči nadaljnja vlaganja v mobilno telefonijo.

Tako da ja kot je rekel MrTwelveTrees let's agree to disagree.

@mikrohard: To pa nisem vedel, da jih niso plačali, ker če se ne motim kandidirali so na razpisu :hmm: :hmm: :lol:
Slika
Prodam UMTS router WRT54G3G + anteno P54 + ustrezno Globetrotter kartico, info ZS

Uporabniški avatar
DustWolf
T-2jevec
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a DustWolf » 29. Jan 2025 ob 13:11

mikrohard napisal/-a:
29. Jan 2025 ob 12:41
Mobilna telefonija zagotovo pri T-2 ni več precej v igri, če niso plačali 5G frekvenc in so jim bile posledično odvzete. Argument T-2-ja je bil, da jih ne potrebujejo.
Sem vprašal sodelavca kako je z tem.

Torej razpis ki ga omenjaš za 5G frekvence je bil za dodatno pasovno širino po občinah, T-2 pa ima že od prej pasovno širino za 5G na nivoju cele Slovenije. Plan je do konca leta razširiti 5G omrežje na celo Slovenijo. Trenutno je samo v Kranju. Plan se meni zdi, kolikor mi je razložil kaj je potrebno še naredit, povsem izvedljiv.

Lahko bi rekel da se dodatna pasovna širina vseeno potrebuje če bodo sedaj vsi na 5G, ampak je v teku plan da se stvari malo prerazporedijo interno, da bo na voljo več pasovne širine za 5G v obstoječih okvirjih. Bodo dejansko pooptimizirali tako da bo 4G in 5G bolje pokrivalo (4G pokritost se povečuje za 2x), ker pač G1-3 ni več toliko relevantnen dandanes za tipičnega uporabnika.

Torej na kratko... 5G frekvenc "ne rabimo" ne zato ker ne bo 5G, ampak zato ker jih že imamo...

LP,
Jure
--

mikrohard
Starešina

Odgovor Napisal/-a mikrohard » 29. Jan 2025 ob 13:20

Če se poteguješ za dodatne frekvence, jih dobiš in se potem premisliš, je jasno povezano s tem, da je na začetku bila planirana investicija v to, na koncu pa je bila ustavljena. Optimizacija stroškov. Sicer pa... vprašaj malo sodelavce, koliko investicij za leto 2025 je bilo odobrenih :) Imam občutek, da tudi trenutni lastnik čaka na odločitev UVK-ja.

Uporabniški avatar
MrTwelveTrees
Moderator

Odgovor Napisal/-a MrTwelveTrees » 29. Jan 2025 ob 13:29

Ma kaj ti bodo frekvence, če imaš kot operater najmanj oddajnikov, treba je udarti po mizi ali iti na 100% gostovanje ali pa namontirati toliko oddajnikov kot jih ima A1 ali Telekom.
To, kar je zdaj, ni ok.
Ker pa vemo da ima Telemach zdaj prste zraven, T2 ne bo šel v nameščanje novih oddajnikov (da bi jih imel vsaj toliko kot Telemach)
pa tudi denarja T2 nima za kaj takega.

Uporabniški avatar
DustWolf
T-2jevec
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a DustWolf » 29. Jan 2025 ob 14:26

mikrohard napisal/-a:
29. Jan 2025 ob 13:20
Če se poteguješ za dodatne frekvence, jih dobiš in se potem premisliš, je jasno povezano s tem, da je na začetku bila planirana investicija v to, na koncu pa je bila ustavljena.
Moje razumevanje da se prijavljajo na vse razpise in se v odločanje gre šele ko je treba kaj plačat.

LP,
Jure
--

mikrohard
Starešina

Odgovor Napisal/-a mikrohard » 29. Jan 2025 ob 17:58

Kaj pa vem... podjetje tako ne izpade resno. Če se bodo še kdaj potegovali za frekvence, bo AKOS to zagotovo upošteval.

Odgovori