Telemach kupuje T2
-
- Legenda
- T-2: Še nimam
- Paket: Šel drugam (doklet ni FTTH T2)
Re: Telemach kupuje T2
Mnenje Sveta za elektronske komunikacije o napovedanih spremembah na trgu elektronskih komunikacij
https://www.sek-rs.si/Portals/0/Mnenje% ... u%20T2.pdf
https://www.sek-rs.si/Portals/0/Mnenje% ... u%20T2.pdf
Če ne drugega, povišuje pritisk na odločevalce, ki si bodo morali izmislit neke argumente za.
- MrTwelveTrees
- Moderator
- T-2: Že imam
- Paket: imam
Kolikor se dobil današnje informacije, niso nič kaj dobre. Telemach hiti in ima plan ukiniti T2 (v kolikšnem času pa....)
- MrTwelveTrees
- Moderator
Upam da bodo regulatorji ustavili več kot 25% nakup. Upam.
Finance.si:
Predstava za javnost.Agencija za varstvo konkurence (AVK) je 19. julija prejela priglasitev koncentracije pridobitve kontrole podjetja Telemach nad podjetjem T-2. A varuh konkurence ni bil zadovoljen. »Agencija je prejeto priglasitev nemudoma pregledala in ugotovila, da ta ne vsebuje vseh podatkov, ki jih potrebujemo za pravilno presojo učinkov koncentracije na upoštevnih trgih, zato je na podjetje Telemach naslovila zahteve za dopolnitev priglasitve koncentracije, tako da je predmetni postopek pred AVK še v teku.«
Kaj pa pravijo na Telemachu? »Naša priglasitev je bila popolna. Pri obravnavi koncentracij je običajno, da AVK strankam pošlje dodatna vprašanja za pojasnitev določenih točk. Doslej smo prejeli dva vprašalnika od AVK, na katera smo že posredovali zahtevane dodatne informacije. Če bo AVK imela še dodatna vprašanja, bomo nanje pravočasno odgovorili.«
Podrobneje AVK postopka ne komentira. Teoretično pa velja, da lahko AVK podjetju izreče administrativno sankcijo v obliki enkratnega denarnega zneska v višini največ enega odstotka letne prodaje podjetja v predhodnem poslovnem letu, če podjetje posreduje nepravilne, nepopolne ali zavajajoče podatke ali če jih ne posreduje v določenem roku. AVK lahko izreče tudi periodično administrativno sankcijo v obliki dnevnega denarnega zneska v višini največ pet odstotkov povprečne dnevne skupne prodaje podjetja v predhodnem poslovnem letu, da ga prisili k predložitvi popolnih in pravilnih informacij.
-
- Legenda
- Paket: HBO oranžni optimum
- Kraj: Novo mesto
So me ravno iz Telemacha klicali in mi ponudili eno leto brezplačnih storitev (sigurno je kakšna na malo napisana klavzula kje), če se odpovem pogodbi na T-2. Sem jih odpikal z nimam časa. Upam, da se ne grejo resno tega sranja.
- MrTwelveTrees
- Moderator
Zakaj ? Jaz se pa pogovarjam z njimi, da dokler mi ne povedo od kje jim moja telefonska številka, se ne bomo pogovarjali naprej..... In potem neki jeclja in odloži.
-
- Novinec
- Paket: Oranžni King - Optika
Zalostno je da bodo s to foro ujeli vse penzijoniste in podobno
Ce je seveda resna fora
- kitl
- Administrator
- Paket: 600/100 Mbit/s 2x TV
Kdaj bo ta regulator sporočil a se že kaj ve a zopet spijo tko kot je v SLO v navadi.
- MrTwelveTrees
- Moderator
Zdaj ko ima 25% telemach že v lastništvu, bodo pri T2 začeli pripravljati svoje omrežje, da bo na njihovi optiki tudi Telemach lahko dela.
Samo za kaj takega ni to kar čez noč.
Samo za kaj takega ni to kar čez noč.
Zakaj bi? S 25% nimajo nobenega vpliva na poslovanje.