T-2 port forwarding
Re: T-2 port forwarding
Naj ti oni skonfigurirajo DMZ na en 192.168.64.x IP. Potem priklopi svoj router na modem in si za WAN nastavi DMZ IP. Imel boš sicer dvojni NAT… ampak porti do tvojega routerja bodo vsi odprti… tako da boš lhko sam nastavljal, kaj boš spustil čez in kaj ne.
- Anduril
- Novinec
- T-2: Že imam
- Paket: T4 Mega 100/10
- Kraj: Ljubljana
Sem medtem že ugotovil, da če na Horizonu port fwd nastavim na WAN IP routerja (192.168.64.100) zadeva tudi dela, ampak tale DMZ (ki se ga tudi da vklopiti preko Horizonta, samo WAN IP sem moral spremeniti routerju, ker ima Horizont za IP DMZja dropdown samo do 192.168.64.99 ) je pa še boljša rešitev. Hvala maljon!
Obujam temo, ker mi od danes ne delajo več torrenti. Port je zaprt. Nič nisem spreminjal.
Kako točno naj bi zdaj uredil port forwarding na modemu? Na routerju imam v redu nastavljeno.
Ko poskušam nastaviti port forwarding na Moj T-2, se ne zgodi NIČ. Nič ne shrani, nič ne sporoči, samo izginejo vse vpisane vrednosti.
Update: Očitno sem en izmed srečnežev, ki ima še bridge mode. Problem je v Windows očitno, ker je ponovni zagon računalnika pomagal. Sicer se v Moj T-2 nastavitve vseeno ne shranjujejo... Če jih bom kdaj potreboval. Kar češko.
Kako točno naj bi zdaj uredil port forwarding na modemu? Na routerju imam v redu nastavljeno.
Ko poskušam nastaviti port forwarding na Moj T-2, se ne zgodi NIČ. Nič ne shrani, nič ne sporoči, samo izginejo vse vpisane vrednosti.
Update: Očitno sem en izmed srečnežev, ki ima še bridge mode. Problem je v Windows očitno, ker je ponovni zagon računalnika pomagal. Sicer se v Moj T-2 nastavitve vseeno ne shranjujejo... Če jih bom kdaj potreboval. Kar češko.
Zadnjič spremenil Pegart, dne 3. Apr 2024 ob 21:18, skupaj popravljeno 1 krat.
- kitl
- Administrator
- T-2: Že imam
- Paket: 600/100 Mbit/s 2x TV
Itak se ti ne shranjuje če ne uporabljaš router funkcije (bridge) logično.
Modem ima vseeno še dva porta, ki nista v bridge modu in za katere bi potem port fwjanje imelo učinek. Torej če zdele prestavim na enega izmed teh in v Moj T-2, se bo shranilo?
Torej, če bi imel kabel na portu, ki nima bridge in bi imel nastavljenih nekaj port fw pravil ter bi potem prestavil kabel na port, ki ima bridge, bi se vse nastavitve avtomatično zbrisale? Meni pa to ni logično.
Si nisem mislil, da imajo zadaj sprogramirano, da router čekira na katerem portu so naprave povezane in glede na to shranjuje ali ne shranjuje nastavitev.
Torej, če bi imel kabel na portu, ki nima bridge in bi imel nastavljenih nekaj port fw pravil ter bi potem prestavil kabel na port, ki ima bridge, bi se vse nastavitve avtomatično zbrisale? Meni pa to ni logično.
Si nisem mislil, da imajo zadaj sprogramirano, da router čekira na katerem portu so naprave povezane in glede na to shranjuje ali ne shranjuje nastavitev.
Nov priključek, T-2 optika, Innbox G92, dinamični IP. Nastavitve modema so privzete - vsi štirje porti v router mode, v Horizont profilu je polje "Varnostni paket:" prazno.
Hočem od zunaj dostopati preko HTTPS 8443 porta do mojega ruterja na internem IP 192.168.64.50. Sedaj problem: ko v Horizontu hočem dodati port forwarding pravilo na interni IP 192.168.64.50, Horizont javi napako "Pravilo ni bilo dodano!" - brez dodatnega opisa zakaj.
Sicer vse ostalo deluje v redu - wifi in žični promet preko mojega ruterja, wi fi promet preko Innbox G92. Ali moram klicati na podporo in zahtevati nizko varnost? Ali je normalno, da je polje "Varnostni paket:" prazno, na optičnem priključku na drugi lokaciji mi piše "staticen IP - privzeta nizka varnost". Rad bi se izognil temu, da postavim moj ruter v DMZ, ali temu da bi pri T-2 zahteval statični IP.
Hočem od zunaj dostopati preko HTTPS 8443 porta do mojega ruterja na internem IP 192.168.64.50. Sedaj problem: ko v Horizontu hočem dodati port forwarding pravilo na interni IP 192.168.64.50, Horizont javi napako "Pravilo ni bilo dodano!" - brez dodatnega opisa zakaj.
Sicer vse ostalo deluje v redu - wifi in žični promet preko mojega ruterja, wi fi promet preko Innbox G92. Ali moram klicati na podporo in zahtevati nizko varnost? Ali je normalno, da je polje "Varnostni paket:" prazno, na optičnem priključku na drugi lokaciji mi piše "staticen IP - privzeta nizka varnost". Rad bi se izognil temu, da postavim moj ruter v DMZ, ali temu da bi pri T-2 zahteval statični IP.
Varnostnih paketov naj ne bi bilo več (kolikor imam v spominu). Bolj bi jih bilo za vprašat, zakaj dodajanje port forwardinga ne deluje. Vsekakor poklicat, da se zadeva zrihta (naj oni nastavijo, če preko horizonta ne gre).
Hvala za informacijo, bom kontaktiral podporo.
Naslednji teden se vračam na T-2. Sicer ste to temo že obdelali in svetovali, bi pa rad preveril, če kljub vsemu prav razumem postopek za nas Gorenjce, ki smo na Telekomovi optiki in nočemo plačevati 2e mesečno za statičen IP, da bi imeli forwardirane porte.
1. Iz T-2 modema pripeljem kabel na moj router
2. Prijavim se v horizont, vklopim DMZ npr 192.168.64.77
3. V horizontu nastavim port forwading npr za 80, 22, itd
4. Na routerju nastavim WAN IP na 192.168.64.77
Ni mi bilo potrebno spreminjati drugih stvari. Odlično deluje.
1. Iz T-2 modema pripeljem kabel na moj router
2. Prijavim se v horizont, vklopim DMZ npr 192.168.64.77
3. V horizontu nastavim port forwading npr za 80, 22, itd
4. Na routerju nastavim WAN IP na 192.168.64.77
Ni mi bilo potrebno spreminjati drugih stvari. Odlično deluje.
Zadnjič spremenil peterslo, dne 16. Sep 2024 ob 15:09, skupaj popravljeno 1 krat.
Tako nekako ja. Na svojem routerju nastavi WAN IP statično na nekaj v 192.168.64.x subnetu (ne vem, katere IP-je ima T-2 rezervirane za statično uporabo... ampak, če ne boš drugih naprav priklapljal na modem, tako ali tako ne bo težav s konflikti). Potem pa ta IP v horizontu nastaviš kot DMZ.
Hvala ti mikrohard! Planiram samo router priklopljen imet na t-2 modem. Glavno, da mi ni potrebno vsega v mreži premikat na 192.168.64.xy ampak samo router.