Kam so šle T2 Igre

Vse o T-2 IP televiziji
Odgovori
veso266
Uporabnik
T-2: Že imam
Paket: L

Kam so šle T2 Igre

Odgovor Napisal/-a veso266 » 26. Nov 2024 ob 14:40

Za vse tiste ki se mogoče ne spomnite

Včasih so bile na T2 vmesniku (tistem ki je bil še rdeče barve (odvisno od profila, Profil 1 je bil rdeč, 2 je bil moder, 3 mislim da zelen) (saj pri uporabi Motorola VIP 1910) na voljo 2 igre (pri tastarem Aminotu je bil na voljo samo Pikado, če me spomin ne vara):
1. VIP Pikado
2. Tetris

Če me spomin ne vara, sta bili obe igri v angleškem jeziku (ne me držat za besedo, saj nažalost nimam nič slik), zato domnevam da so igre prišle ali zraven KreaTV SDK, ali pa iz kakega drugega SDK, kot nek example, in T2 jih je pač vključil v svoj TV portal

Nažalost že kar nekaj časa ne uporabljam več TV vmesnikov (niti Arrisa ne, kaj šele Motorole) saj imam sedaj T2 app za Pametni TV, tam pa žal teh 2 iger ni

Ker bi si želel te 2 igrici spet igrati, me zanima, če si jih je slučajno kdo shranil, in bi mi jih bil pripravljen poslat (če ima kdo celo cel TV portal, se pa tudi zato priporočam), vem da so igre bile narejene za delovanje na Motoroli VIP 1910, ampak to niti ni problem, sej so itak bile napisane v Javascriptu in bi jih že predelal da jih lahko upravljam z tipkovnico namesto z dalinjskim upravljalnikom

Edini post o teh 2 igrah sem našel tu: viewtopic.php?t=4391&start=15#p116734 (pa še tu ni nič slik, ampak samo jamranje, da kako sta te 2 igri premalo in kaj vse še lahko t2 ponujal)

Hvala za odgovor in Lep pozdrav
Zadnjič spremenil veso266, dne 26. Nov 2024 ob 14:56, skupaj popravljeno 1 krat.

mikrohard
Starešina
T-2: Še nimam

Re: Kam so šle T2 Igre

Odgovor Napisal/-a mikrohard » 26. Nov 2024 ob 14:51

Kot si že sam ugotovil, sta bili igri del starega motorolinega kreatv SDK-ja... ali je bil to javascript ali kaj bolj low level pa ne vem, ker zadeve nikoli nisem videl. Vse kar vidim je to, da je T-2 gui samo zagnal te igre preko SDK-ja (ni bilo nič kode importane).

Sicer pa imaš na modernih smart TV-jih (in boxih) cel kup iger v njihovih app storih.

veso266
Uporabnik

Odgovor Napisal/-a veso266 » 26. Nov 2024 ob 14:59

mikrohard napisal/-a:
26. Nov 2024 ob 14:51
Kot si že sam ugotovil, sta bili igri del starega motorolinega kreatv SDK-ja... ali je bil to javascript ali kaj bolj low level pa ne vem, ker zadeve nikoli nisem videl. Vse kar vidim je to, da je T-2 gui samo zagnal te igre preko SDK-ja (ni bilo nič kode importane).

Sicer pa imaš na modernih smart TV-jih (in boxih) cel kup iger v njihovih app storih.
Ali mogoče veš v katerem SDKju je bilo?
SDK (Starter-kit, celega SDKja nimam, če kdo ima se priporočam) sicer imam (verzijo 4.3): https://motorola.dxing.si/kreatv-kit-st ... AP30.3.zip
Dokmentacija za SDK: https://motorola.dxing.si/kreatvdoc
samo iger notri nisem našel, te reči (KreaTV SDK) so se kar nekako izgubile na internetu nažalost, 4.3 starter kit je edino kar imam

PS: Vem da ima smart TV veliko še boljših iger, samo zaželel sem si igrati te 2 (bolj kot ne nostalgija)

Motorolino škatlo bom pa že kje dobil

mikrohard
Starešina

Odgovor Napisal/-a mikrohard » 26. Nov 2024 ob 15:17

Verzija SDK-ja je bila 3.8... zagnalo se je pa enako kot ostale aplikacije na STB-ju (teletekst, portal, navigator, ...).

ID-ja aplikacij sta bila pa sledeča (ampak google ničesar ne najde):
kreatv-app-game-darts
kreatv-app-game-ltris

mikrohard
Starešina

Odgovor Napisal/-a mikrohard » 26. Nov 2024 ob 15:29

Sem našel pakete v starem SDK-ju (deliti žal ne smem zaradi licenčnih pogojev)...

Ampak lahko ti povem, da ni javascript. Je dejansko skompajlana native igra za ta linux, ki je laufal na motorolah.

Tetris je "ltris-1.0.4"... tukaj imaš open source varianto: https://www.freshports.org/games/ltris/
VIP darts je pa kot zgleda dejansko neka "in house" zadeva od Motorole... verjetno od tod tudi ime "VIP darts"... ker je bila Motorla VIP 1900..

veso266
Uporabnik

Odgovor Napisal/-a veso266 » 26. Nov 2024 ob 15:32

mikrohard napisal/-a:
26. Nov 2024 ob 15:17
Verzija SDK-ja je bila 3.8... zagnalo se je pa enako kot ostale aplikacije na STB-ju (teletekst, portal, navigator, ...).

ID-ja aplikacij sta bila pa sledeča (ampak google ničesar ne najde):
kreatv-app-game-darts
kreatv-app-game-ltris
Nice thnx, dozdeva se mi da sta to bila extra iip paketa
sem našel tu kako ga namestit in ime datoteke: https://ktcapps.gitlab.io/claysterwiki/ ... p-box.html
kreatv-starter-kit-emea_3.8.3.15_i386.tgz

Zdej moram pa samo še tole nekje dobit

tule: http://shop.idigilive.com/en/middleware/sdk-license.htm
so včasih dajali neko stripped down verzijo 3.7 (samo to že leta ne obratuje več, tako da niti tega nimam)

Odgovori