Problemi v omrežju...
- erbi
- Navdušenec
- T-2: Že imam
- Paket: 300M/100M+2*TV+5*telefon
- Kraj: Celje
- Kontakt:
Re: Problemi v omrežju...
Ena ko sem imel jaz. Sem vseskozi skoraj zraven 2 baznih postaj, pa vseeno nedosegljiv. Prijavil napako in edina rešitev, ki so jo našli je ta, da nastavim fiksno na Mobitel, brez preklapljanja.
- mahi
- Legenda
- Paket: T-4 FTTH 10/10 + 1SDTV
- Kraj: Portorož
Tudi sam sem imel nemalo težav, ker sem živel na področju kjer je bil tako T-2 in Telekomov signal. Konstantno se je dogajalo da sem bil nedosegljiv, ali pa ko me je nekdo klical dobil znak zasedeno in takoj po ponovnem klicu se je šele povezava vzpostavila.....
Na T-2 so mi svetovali da naj blokoram na Telekomovo omrežje, vendar je bilo to zame nesprejemljivo. Tam je manjša količina podatkov na voljo, pa še skozi bi moral paziti ko grem čez mejo. Zato sem našel rešitev v menjavi operaterja in sedaj že lep čas uporabljam Boba in nimam težav......
Na T-2 so mi svetovali da naj blokoram na Telekomovo omrežje, vendar je bilo to zame nesprejemljivo. Tam je manjša količina podatkov na voljo, pa še skozi bi moral paziti ko grem čez mejo. Zato sem našel rešitev v menjavi operaterja in sedaj že lep čas uporabljam Boba in nimam težav......
- MrTwelveTrees
- Moderator
- Paket: imam
Enako. Pa še občasno imajo akcije za nove in stare naročnike (kode).
-
- Nadebudnež
Jaz s T-2 številko na Telemach prepaid. Tehnično neprimerno bolje.
Edino support majo v klincu. Na T-2 je krepko boljši.
Edino support majo v klincu. Na T-2 je krepko boljši.
- madpanter
- Starešina
- Paket: T4
- Kraj: Ljubljana
Skratka po recimo da 5-6 mesečnem jajcanju s tem problemom sem v ponedeljek se oglasil v poslovalnici, kjer je prijazna gospodična poklical tehnika Blaža, ki je v dveh klikih rešil zadevo katero helpdesk ni bil sposoben rešit v pol leta... Kaj je spremenil nimam pojma ampak mi je samo podala info da neki parameter ni bil pravilno naštiman. Torej signala ne zgubljam več, prijava v omrežje je skoraj takoj (prej čakal do 5 minut ob vklopu aparata da se prijavi) tko da v kolikor omenjeni Blaž bereš to kapo dolmadpanter napisal/-a: ↑1. Dec 2022 ob 19:34Ali se še komu dogaja da vsakič ko te nekdo kliče in ko zaključiš pogovor omrežje dol pade oz signal za 10-30 sekund (gostujem pa vedno v omrežju telekoma) kolikor testiram v T-2 omrežju se to ne dogaja. Opažam pa ta vzorec cca. zadnjih 7 dni. Sprememba, ki sem jo naredil je, da sem iz mini nadgradil paket na midi.

Si ziher da ni bil vedeževalec Blaž? 

- kitl
- Administrator
- Paket: 600/100 Mbit/s 2x TV
Večno sem se otepal omrežje imeti na samodejno. No pred mesecem dni sem to zavestno vklopil. Rezultat je sledeč večkrat dnevno nedosegljiv pa poraba baterije 30% večja. Ko sem pa ročno v A1 omrežju te težave izginejo se pa pojavi dostikrat težava pri mobilnih podatkih iz 5G se spremeni v E in nič ne deluje. Na kratko prehod iz Telekoma na A1 je katastrofa.
- DustWolf
- T-2jevec
- Paket: 50/20
- Kraj: Zagradec
- Kontakt:
Blaž pravi da je ob selitvi na drug priključkek prišlo do napake in LTE ni bil omogočen.madpanter napisal/-a: ↑5. Apr 2023 ob 09:20Skratka po recimo da 5-6 mesečnem jajcanju s tem problemom sem v ponedeljek se oglasil v poslovalnici, kjer je prijazna gospodična poklical tehnika Blaža, ki je v dveh klikih rešil zadevo katero helpdesk ni bil sposoben rešit v pol leta... Kaj je spremenil nimam pojma ampak mi je samo podala info da neki parameter ni bil pravilno naštiman. Torej signala ne zgubljam več, prijava v omrežje je skoraj takoj (prej čakal do 5 minut ob vklopu aparata da se prijavi) tko da v kolikor omenjeni Blaž bereš to kapo dolmadpanter napisal/-a: ↑1. Dec 2022 ob 19:34Ali se še komu dogaja da vsakič ko te nekdo kliče in ko zaključiš pogovor omrežje dol pade oz signal za 10-30 sekund (gostujem pa vedno v omrežju telekoma) kolikor testiram v T-2 omrežju se to ne dogaja. Opažam pa ta vzorec cca. zadnjih 7 dni. Sprememba, ki sem jo naredil je, da sem iz mini nadgradil paket na midi.![]()
Moje razumevanje te napake je da ker telefon zarado nastavitev ne more uporabiti LTE za klic, prekine povezavo in zamenja tehnologijo za klic in potem rabi nekaj časa da prešalta nazaj za podatke. Ni pa to moje področje tako da se opravičujem če se izkaže da to ni res.

P.S.: Veliko strank potem ko ugotovi da ljudje na Level 2 supportu hitro rešijo tudi bolj zahrbtne težave, tako kot v tvojem primeru, si želi direkten kontakt z temi ljudmi in jih potem sprašuje vse. Ampak pač tako ne gre, ker Level 1 support še vedno odnese 90% ukvarjanja, pa tudi več kilometrine imajo s tem tako da Level 2 ne more prevzeti cele stranke in vseh potencialnih problemov. Zato se imena teh ljudi in direktne kontakte malce skriva. Je pa Blaž videl tvoje sporočilo.
LP,
Jure
--
Most problems are man-made.
Most problems are man-made.
Mah ... odkar je T-2 prešaltal na A1 je signal en velik d**kkitl napisal/-a: ↑6. Feb 2025 ob 11:31Večno sem se otepal omrežje imeti na samodejno. No pred mesecem dni sem to zavestno vklopil. Rezultat je sledeč večkrat dnevno nedosegljiv pa poraba baterije 30% večja. Ko sem pa ročno v A1 omrežju te težave izginejo se pa pojavi dostikrat težava pri mobilnih podatkih iz 5G se spremeni v E in nič ne deluje. Na kratko prehod iz Telekoma na A1 je katastrofa.

ps
... prehod na T2-jev A1 je katastrofa, A1 okkitl napisal/-a:Na kratko prehod iz Telekoma na A1 je katastrofa
- kitl
- Administrator
- Paket: 600/100 Mbit/s 2x TV
Hvala lepa grem pa sredi pogovora ven iz hiše pa pogovor skensla.
- atepej
- Starešina
- Paket: Oranžni Diamant HBO - FTTH
- Kraj: Ravne na Koroškem
- Kontakt:
- MrTwelveTrees
- Moderator
- Paket: imam
Pa tudi to ni čist ok. Greš v klet ti preklopi na wifi, dobiš sklic... greš ven