Problemi v omrežju...

Vse o T-2 mobilni telefoniji
Odgovori
Uporabniški avatar
erbi
Navdušenec
T-2: Že imam
Paket: 300M/100M+2*TV+5*telefon
Kraj: Celje
Kontakt:

Re: Problemi v omrežju...

Odgovor Napisal/-a erbi » 8. Feb 2023 ob 18:03

Ena ko sem imel jaz. Sem vseskozi skoraj zraven 2 baznih postaj, pa vseeno nedosegljiv. Prijavil napako in edina rešitev, ki so jo našli je ta, da nastavim fiksno na Mobitel, brez preklapljanja.

Uporabniški avatar
mahi
Legenda
Paket: T-4 FTTH 10/10 + 1SDTV
Kraj: Portorož

Odgovor Napisal/-a mahi » 12. Feb 2023 ob 17:06

Tudi sam sem imel nemalo težav, ker sem živel na področju kjer je bil tako T-2 in Telekomov signal. Konstantno se je dogajalo da sem bil nedosegljiv, ali pa ko me je nekdo klical dobil znak zasedeno in takoj po ponovnem klicu se je šele povezava vzpostavila.....
Na T-2 so mi svetovali da naj blokoram na Telekomovo omrežje, vendar je bilo to zame nesprejemljivo. Tam je manjša količina podatkov na voljo, pa še skozi bi moral paziti ko grem čez mejo. Zato sem našel rešitev v menjavi operaterja in sedaj že lep čas uporabljam Boba in nimam težav......
Slika

Uporabniški avatar
MrTwelveTrees
Moderator
Paket: imam

Odgovor Napisal/-a MrTwelveTrees » 12. Feb 2023 ob 17:21

Enako. Pa še občasno imajo akcije za nove in stare naročnike (kode).

gasdopodna
Nadebudnež

Odgovor Napisal/-a gasdopodna » 12. Feb 2023 ob 18:51

Jaz s T-2 številko na Telemach prepaid. Tehnično neprimerno bolje.

Edino support majo v klincu. Na T-2 je krepko boljši.

Uporabniški avatar
madpanter
Starešina
Paket: T4
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a madpanter » 5. Apr 2023 ob 09:20

madpanter napisal/-a:
1. Dec 2022 ob 19:34
Ali se še komu dogaja da vsakič ko te nekdo kliče in ko zaključiš pogovor omrežje dol pade oz signal za 10-30 sekund (gostujem pa vedno v omrežju telekoma) kolikor testiram v T-2 omrežju se to ne dogaja. Opažam pa ta vzorec cca. zadnjih 7 dni. Sprememba, ki sem jo naredil je, da sem iz mini nadgradil paket na midi.
Skratka po recimo da 5-6 mesečnem jajcanju s tem problemom sem v ponedeljek se oglasil v poslovalnici, kjer je prijazna gospodična poklical tehnika Blaža, ki je v dveh klikih rešil zadevo katero helpdesk ni bil sposoben rešit v pol leta... Kaj je spremenil nimam pojma ampak mi je samo podala info da neki parameter ni bil pravilno naštiman. Torej signala ne zgubljam več, prijava v omrežje je skoraj takoj (prej čakal do 5 minut ob vklopu aparata da se prijavi) tko da v kolikor omenjeni Blaž bereš to kapo dol :car:
Slika
Prodam UMTS router WRT54G3G + anteno P54 + ustrezno Globetrotter kartico, info ZS

rokokoko
Znanec
Paket: Pune granate

Odgovor Napisal/-a rokokoko » 14. Dec 2023 ob 09:21

Si ziher da ni bil vedeževalec Blaž? :)

Uporabniški avatar
kitl
Administrator
Paket: 600/100 Mbit/s 2x TV

Odgovor Napisal/-a kitl » 6. Feb 2025 ob 11:31

Večno sem se otepal omrežje imeti na samodejno. No pred mesecem dni sem to zavestno vklopil. Rezultat je sledeč večkrat dnevno nedosegljiv pa poraba baterije 30% večja. Ko sem pa ročno v A1 omrežju te težave izginejo se pa pojavi dostikrat težava pri mobilnih podatkih iz 5G se spremeni v E in nič ne deluje. Na kratko prehod iz Telekoma na A1 je katastrofa.
Slika

Lp, Kitl

Uporabniški avatar
DustWolf
T-2jevec
Paket: 50/20
Kraj: Zagradec
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a DustWolf » 6. Feb 2025 ob 17:38

madpanter napisal/-a:
5. Apr 2023 ob 09:20
madpanter napisal/-a:
1. Dec 2022 ob 19:34
Ali se še komu dogaja da vsakič ko te nekdo kliče in ko zaključiš pogovor omrežje dol pade oz signal za 10-30 sekund (gostujem pa vedno v omrežju telekoma) kolikor testiram v T-2 omrežju se to ne dogaja. Opažam pa ta vzorec cca. zadnjih 7 dni. Sprememba, ki sem jo naredil je, da sem iz mini nadgradil paket na midi.
Skratka po recimo da 5-6 mesečnem jajcanju s tem problemom sem v ponedeljek se oglasil v poslovalnici, kjer je prijazna gospodična poklical tehnika Blaža, ki je v dveh klikih rešil zadevo katero helpdesk ni bil sposoben rešit v pol leta... Kaj je spremenil nimam pojma ampak mi je samo podala info da neki parameter ni bil pravilno naštiman. Torej signala ne zgubljam več, prijava v omrežje je skoraj takoj (prej čakal do 5 minut ob vklopu aparata da se prijavi) tko da v kolikor omenjeni Blaž bereš to kapo dol :car:
Blaž pravi da je ob selitvi na drug priključkek prišlo do napake in LTE ni bil omogočen.

Moje razumevanje te napake je da ker telefon zarado nastavitev ne more uporabiti LTE za klic, prekine povezavo in zamenja tehnologijo za klic in potem rabi nekaj časa da prešalta nazaj za podatke. Ni pa to moje področje tako da se opravičujem če se izkaže da to ni res. :)

P.S.: Veliko strank potem ko ugotovi da ljudje na Level 2 supportu hitro rešijo tudi bolj zahrbtne težave, tako kot v tvojem primeru, si želi direkten kontakt z temi ljudmi in jih potem sprašuje vse. Ampak pač tako ne gre, ker Level 1 support še vedno odnese 90% ukvarjanja, pa tudi več kilometrine imajo s tem tako da Level 2 ne more prevzeti cele stranke in vseh potencialnih problemov. Zato se imena teh ljudi in direktne kontakte malce skriva. Je pa Blaž videl tvoje sporočilo.

LP,
Jure
--
Most problems are man-made.

dune007
Znanec

Odgovor Napisal/-a dune007 » 6. Feb 2025 ob 23:43

kitl napisal/-a:
6. Feb 2025 ob 11:31
Večno sem se otepal omrežje imeti na samodejno. No pred mesecem dni sem to zavestno vklopil. Rezultat je sledeč večkrat dnevno nedosegljiv pa poraba baterije 30% večja. Ko sem pa ročno v A1 omrežju te težave izginejo se pa pojavi dostikrat težava pri mobilnih podatkih iz 5G se spremeni v E in nič ne deluje. Na kratko prehod iz Telekoma na A1 je katastrofa.
Mah ... odkar je T-2 prešaltal na A1 je signal en velik d**k :evil: , prekinjanje, počasnost in stabilnost porazna, stare antene za stranke T2 (primer BOB ima baje druge antene in teh problemov ni), tako da ti še T2 tehnik ponudi rešitev odhoda drugam, kar se tiče mobilnega dela :lol:

ps
kitl napisal/-a:Na kratko prehod iz Telekoma na A1 je katastrofa
... prehod na T2-jev A1 je katastrofa, A1 ok

Uporabniški avatar
kitl
Administrator

Odgovor Napisal/-a kitl » 7. Feb 2025 ob 07:07

Sej to sem mislil :D
Slika

Lp, Kitl

Uporabniški avatar
atepej
Starešina
Paket: Oranžni Diamant HBO - FTTH
Kraj: Ravne na Koroškem
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a atepej » 9. Feb 2025 ob 09:15

Jst sem rešil problem z nedosegljivostjo z VoWiFi.
Slika

Uporabniški avatar
kitl
Administrator

Odgovor Napisal/-a kitl » 9. Feb 2025 ob 09:21

Hvala lepa grem pa sredi pogovora ven iz hiše pa pogovor skensla.
Slika

Lp, Kitl

dune007
Znanec

Odgovor Napisal/-a dune007 » 9. Feb 2025 ob 14:39

atepej napisal/-a:
9. Feb 2025 ob 09:15
Jst sem rešil problem z nedosegljivostjo z VoWiFi.
Super, jaz pa s prenosom številke. :mrgreen:

Uporabniški avatar
atepej
Starešina
Paket: Oranžni Diamant HBO - FTTH
Kraj: Ravne na Koroškem
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a atepej » 9. Feb 2025 ob 16:05

kitl napisal/-a:
9. Feb 2025 ob 09:21
Hvala lepa grem pa sredi pogovora ven iz hiše pa pogovor skensla.
saj lahko nastaviš v nastavitvah prioriteto mobilni signal ali WiFi.
Slika

Uporabniški avatar
MrTwelveTrees
Moderator
Paket: imam

Odgovor Napisal/-a MrTwelveTrees » 9. Feb 2025 ob 16:14

Pa tudi to ni čist ok. Greš v klet ti preklopi na wifi, dobiš sklic... greš ven

Odgovori