Poln download in zatikanje TV-ja
-
- Faca
- T-2: Že imam
- Paket: Oranžni diamant 750/150
Poln download in zatikanje TV-ja
Zdravo.
Od časov, ko sem dobil optiko,pa do nekje pol leta nazaj,nisem imel nobenih problemov s polno obremenitvijo downloada in sočasnim štekanjem TV-ja (HD programi). Paket je oranžni diamant 1000/200 Mbit/s.
Naenkrat se je pojavilo pa zatikanje TV-ja.
V torrent odjemalcu sem zaradi špic omejil download na 100 MiB/s in štekanja Tv-ja ni bilo več.
Sedaj pa se je zatikanje pojavilo tudi na teh nastavitvah. Mejo sem premaknil na 95 MiB/s ,zatika pa še vedno.
Imam občutek ,da nekdo na T-2ju omejuje linijo, kajti spreminjal nisem nobenih drugih sistemskih nastavitev.
Kot da je bil prej omejen download na 1000 Mbit/s + kar porabi TV , sedaj pa je oboje skupa omejeno na 1000 Mbit/s.
Naj mi kdo kaj več pove o tem.
Hvala.
Od časov, ko sem dobil optiko,pa do nekje pol leta nazaj,nisem imel nobenih problemov s polno obremenitvijo downloada in sočasnim štekanjem TV-ja (HD programi). Paket je oranžni diamant 1000/200 Mbit/s.
Naenkrat se je pojavilo pa zatikanje TV-ja.
V torrent odjemalcu sem zaradi špic omejil download na 100 MiB/s in štekanja Tv-ja ni bilo več.
Sedaj pa se je zatikanje pojavilo tudi na teh nastavitvah. Mejo sem premaknil na 95 MiB/s ,zatika pa še vedno.
Imam občutek ,da nekdo na T-2ju omejuje linijo, kajti spreminjal nisem nobenih drugih sistemskih nastavitev.
Kot da je bil prej omejen download na 1000 Mbit/s + kar porabi TV , sedaj pa je oboje skupa omejeno na 1000 Mbit/s.
Naj mi kdo kaj več pove o tem.
Hvala.
Re: Poln download in zatikanje TV-ja
Pokliči na T-2 in prijavi napako.
- MrTwelveTrees
- Moderator
- Paket: imam
Naj ti modem resetirajo na tovarniške nastavitve,... seveda je lahko marsikaj, tukaj lahko ugibamo.
- RobertM
- Moderator
- Paket: Oranžni optimum BRO FTTH
- Kraj: Okolica Tolmina
Omeji število sočasnih povezav. Prej bo to problem kot pasovna širina.
-
- Faca
Rad bi najprej osnovno pojasnilo.
Če ima paket 1000/200 Mbit/s - kao down - up, ali je to mišljeno download + TV , ali samo download.
Če ima paket 1000/200 Mbit/s - kao down - up, ali je to mišljeno download + TV , ali samo download.
- MrTwelveTrees
- Moderator
- Paket: imam
Da, je všteta.
-
- Faca
Ja res imam največkrat veliko število povezav in tudi če v qbittorrentu omejim download na 90, špice še vedno sekajo na 110 in trokira TV.
-
- Faca
Sem zalufal ocla speedtest z multi povezavo, download sem imel 917, Tv pa je zraven trokiral.
To se mi ne zdi ravno normalno.
To se mi ne zdi ravno normalno.
Načeloma bi moral QoS pri T-2 to preprečevat. Če imaš od T-2 modem, pokliči na support in naj se oni ukvarjajo s tem. Načeloma tudi pri lastni opremi ne bi smelo biti težav (ker je IPTV promet prioritiziran že na višjem nivoju)... ampak če si slučajno odstranil T-2 opremo, lahko še pri sebi na routerju urediš QoS... ali pa priklopiš modem nazaj... in če ne pomaga, ga pustiš priklopljenega in javiš napako na support.
-
- Faca
Imam svoj ruter, bom priklopil direktno na modem, da vidimo .kaj bo.
-
- Faca
Očitno nekaj heca ruter. Sem priklopil direktno na modem ,parkrat pognal speedtest in TV ne trza več.
Ampak hitrost se mi pa zdi malo premajhna. Probal na več serverjih.Hitrost na multi nekje do 925 in na single 890.
Bom zresetiral router, pa da vidimo.
Ampak hitrost se mi pa zdi malo premajhna. Probal na več serverjih.Hitrost na multi nekje do 925 in na single 890.
Bom zresetiral router, pa da vidimo.
-
- Faca
Factory reset ruterja ni pomagal. Na ruterju sem vklopil QoS na max. Zdaj je pa Ok. V speedtestu je številka malenkost nižja , ampak nič ne de.
Upam ,da je to to, sicer bom pa še malo potestiral.
Upam ,da je to to, sicer bom pa še malo potestiral.