V čem je pravzaprav fora, da je ponudba hitrosti na paketih preko bakrene parice tako skromna (npr. 20/10 ali še manj)? Pa ne mislim zgolj T2, ampak tudi drugi, ki ponujajo storitve bodisi na Telekomovi optiki bodisi na njihovih bakrenih kablih, imajo na xDSL slabe opcije. A Telekom več zaračuna za uporabo bakra kot optike in je potem taka poslovna odločitev?
Jasno je, da je hitrost odvisna od razdalje od centrale, ampak bližnji bi verjetno komot imeli npr. 60/40? Ali pa se zgolj fura "enakost v revščini" princip, da so tudi tisti blizu centrale na enakem kot tisti na koncu?
Skromni DSL
Re: Skromni DSL
Če bi vsem dvignili hitrosti, bi bilo več motenj in bi se v povprečju maksimalne hitrosti znižale. Čeprav je pomoje razlog drug... ne smejo ponudit previsokih osnovnih hitrosti, da lahko prodajajo nadgradnje.
Saj jaz sem v podobni situaciji s T-2 WP2MP tehnologijo. Antena zmore 100+Mbit/s... ampak ponujajo max 40, pa še to le v kombinaciji z najdražjim paketom. Sosedje so imeli na T4 Start nekaj časa 100Mbit/s (ker so jim pomotoma vklopili profil za optiko)... ko so ugotovili napako, so jih pa zaklenili pa 10Mbit/s (čeprav plačujejo isto ceno kot tisti na optiki in tehnologija omogoča te hitrosti).
Pač še eden izmed razlogov, da bom T-2 odjavil, ko nam Telekom letos potegne optiko.
Saj jaz sem v podobni situaciji s T-2 WP2MP tehnologijo. Antena zmore 100+Mbit/s... ampak ponujajo max 40, pa še to le v kombinaciji z najdražjim paketom. Sosedje so imeli na T4 Start nekaj časa 100Mbit/s (ker so jim pomotoma vklopili profil za optiko)... ko so ugotovili napako, so jih pa zaklenili pa 10Mbit/s (čeprav plačujejo isto ceno kot tisti na optiki in tehnologija omogoča te hitrosti).
Pač še eden izmed razlogov, da bom T-2 odjavil, ko nam Telekom letos potegne optiko.
-
- Model
- T-2: Že imam
Re: Skromni DSL
40 in manj je bedarija, ja. Glede na rastoče zmogljivosti LTE+ in 5G (če si na dobri lokaciji) in če rabiš samo internet, potem sploh ni dileme, kaj izbrati (vsaj dokler ni optike, na kateri lahko dobiš primerno hitrost po primerni ceni).
Meni v najslabšem primeru (peak hours) nese LTE/5G toliko kot povprečna DSL ponudba. Pa kot sem opazil, verjetno sproti prilagaja glede na potrebe (nihanje glede na to, kaj posamezni uporabnik počne - browsanje, chat, streaming, download velikih fajlov...). V najboljših situacijah pa (zlasti Telemach) leti tudi proti 1 Gbit.
Meni v najslabšem primeru (peak hours) nese LTE/5G toliko kot povprečna DSL ponudba. Pa kot sem opazil, verjetno sproti prilagaja glede na potrebe (nihanje glede na to, kaj posamezni uporabnik počne - browsanje, chat, streaming, download velikih fajlov...). V najboljših situacijah pa (zlasti Telemach) leti tudi proti 1 Gbit.