Interna inštalacija; vprašanja in odgovori
- MrTwelveTrees
- Moderator
- T-2: Že imam
- Paket: imam
- madpanter
- Starešina
- Paket: T4
- Kraj: Ljubljana
Re: Interna inštalacija; vprašanja in odgovori
Kaj imaš to za en splicer?
- MrTwelveTrees
- Moderator
En nadomestni.
- MrTwelveTrees
- Moderator
T2 uporablja pri konektin na koncu UTP kabla T568A ali T568B razporeditev žičk?
Glede na to da nimam ravno izkušenj z delanjem tega je pametno pred vstavitvijo vsako žičko malce oguliti da je boljši kontakt ali pa to ni potrebno?
- madpanter
- Starešina
- Paket: T4
- Kraj: Ljubljana
Se nisem dobro izrazil, katera znamka pa model, pa če je kolikor toliko ok. Sam imam izkušnje samo z Fujikuro 50s in 90s pa so bile kar dobre sploh 50s mi je bila super za je*ene situacije, ker ni bila tok občutljiva kakor 90s.
- MrTwelveTrees
- Moderator
Kitajc, ne vem znamke, ampak dela zelo dobro.
- MrTwelveTrees
- Moderator
Njam, njam je rekla miška....
https://file.si/nVWB/20231116-180924.jpg
https://file.si/nVWB/20231116-180924.jpg
-
karantanija
- Model
Al pa kuna? 
- MrTwelveTrees
- Moderator
V nedeljo švasam kabel, ko bo stranka doma, bom dodal slike.
-
WalkingBlind
- Uporabnik
- Paket: T2 NET+TV
oj, po kar nekaj letih se vračam na t-2. v tem času so v blok napeljali svoj optični kabel in da skrajšam zgodbo, moj se je pustil tehniku nategnit z interno instalacijo z nadometnim kanalčkom, ki gre čez štiri stene spalnice (3 plus strop), ker baje po obstoječi telekomovi instalaciji (obstoječih nadometnih kanalčkih) ne bi šlo, kar seveda ni res, če drugega ne daš pač širši kanalček. Stanovanje je prepredeno z nadometnimi kanalčki in zdaj je treba to rešit. Tehnik T-2 je ponovno naročen, sprašujem pa za nasvet, kako najbolj optimalno speljati optiko v stanovanje. T-2 kabel je v kotu hodnika v bloku in od tega kabla nadometno naprej vlečejo do stanovanj. Telekomov nadometni kanalček se začne na hodniku stanovanje in gre do dnevne sobe vendar v stanovanje pride iz doze na že prej obstoječi instalacijski cevi, ki je T-2 tehnik ni smel/hotel uporabiti. Po moji logiki je treba izvrtat novo luknjo iz blokovskega hodnika v stanovanjski hodnik: kako izvest to luknjo, da bo lahko služila morebitni napeljavi optike še tretjega ponudnika, hkrati pa bo zagotavljala primerno zasebnost in zvočno izolacijo?
- MrTwelveTrees
- Moderator
Zgleda da ti gredo ti kanalčki zelo na živce ? Če imaš denar, najemni obrtnika da ti poštema vse stene in da cev v steno, zagipsa, ravnalna masa, pa še pobeli. A strošek bo.
T2 tehnik ne bo vlekel kabel po Telekom ceveh. Lahko pa to sam narediš na lastno pest, naj ti T2 tehnik posti optični kabel, ti ga potegneš iz stanovanja do vozlišča na hodniku in oni ga zašvasajo.
To, da boš ti urejal da bo luknja še za enega ali več naročnikov, ti odsvetujem, bolj ko si prijazen slabše je, verjemi mi, vsak gleda za svojo rit.
Ti si sam uredi tako kot želiš.
T2 tehnik ne bo vlekel kabel po Telekom ceveh. Lahko pa to sam narediš na lastno pest, naj ti T2 tehnik posti optični kabel, ti ga potegneš iz stanovanja do vozlišča na hodniku in oni ga zašvasajo.
To, da boš ti urejal da bo luknja še za enega ali več naročnikov, ti odsvetujem, bolj ko si prijazen slabše je, verjemi mi, vsak gleda za svojo rit.
Ti si sam uredi tako kot želiš.