Vklopljeno od 18.2.2006. Tako je, več kot eno leto. Stanujem na Vrhniki. Malce je bilo res potrebno čakati cca. mesec dni nič strašnega, če človek odmisli in si reče bo ko bo. Edino statike nisem dobil takoj kot sem naročil ampak po 14 dneh nekje.
Vse delovalo brez večjih težav. Redko kockice sem in tja približno enkrat na 2 meseca sem malo klical, reset in spet vse OK. Zelo zadovoljen in hvalil. Tako je pač bilo.
Do petka, 22.12.2006. Popolni mrk, nič, izpad linije totalno. Ravno pred prazniki. Takoj me je obdala slaba slutnja, da bom konec leta 2006 bolj odrezan od sveta. Z naslednjim dnem v soboto pričenjam s klicanjem na T2 HelpDesk. Ob vsakem klicu seveda najprej vsa zgodba " katera lučka vam ne gori...a link utripa..dajte resetirat..." Mirno razlagam, da ni povezave sploh,itak...kaput linija. Vsakič dobim tudi zagotovljeno, da je napaka javljena. Dne 3.1.2007 pravijo na HD-ju, da je dispečer za teren prevzel napako. Jaz sem že v nedeljo, 24.12.2006 odprl ( pa ne na silo ) zunanjo omarico telekoma in priklopil še en modem poleg mojega direktno na mojo parico za sigurno potrditev izpada linije od zunaj. (Naj omenim, da sem predzadnji v vrstni hiši in sta v omarici samo dve parici priklopljeni. Sosedova in moja za katero sem do omarice sam potegnil kabel in vem katera je.) To sem storil zato, da bi pomagal tehnikom v skupno korist. Mislim, da je to pomembna informacija.
Kar se tiče odziva oz. odgovora HelpDeska - NIČ. Razen tega, da je dispečer prevzel 3.1.2007, nič. Ne vem, ali se, kdaj se, če se zadevo rešuje. Nobenega glasu. ( Po novem letu je začela klicati tudi žena, ki ni bila tako prijazna kot jaz...)
Dne 9.1.2007 se izklopim v stanje mirovanja. Razlagam si, da je gužva, ne bodi tečen, sigurno Telekom serje. Dne 23.1.2007 pa tudi meni poči žila in se zjutraj namesto v službo zapeljem na Brnčičevo. V slabih 15 min razložim čim mirneje z rdečico na obrazu, kaj se mi dogaja. Uslužbenec vstane, reče "sam mal...", "ja,ja", rečem jaz in odide. Se vrne v 5 minutah in mi zagotovi, da bosta fanta naslednji dan zjutraj pri meni doma. Odidem tudi jaz.
Tako se je tudi zgodilo. Naslednji dan zjutraj ( spet seveda zamujam v službo ) tehnika po moji ponovitvi štorije ne začneta z meritvami v hiši ampak v zunanji omarici. Inštrument pokaže, da je 50m stran linija prekinjena. ( Pa kaj sem jaz ves čas trobu ?! ). Odpremo omarico pri drugem sosedu po ulici navzgor in evo moja parica v zraku ! Fizično žička v luftu ! Takoj na licu mesta zahtevek telefonsko na Telekom za odpravo napake.
Telekom se odzove v roku in v petek, 26.1.2007 popoldan tehnik za odpravo napak v 10 min steče gor in dol po ulici in pošraufa v omaricah in me priklopi nazaj v civilizacijo in svet.
Dejstvo je, da je napako storil Telekom vendar sem zaradi odzivnosti HelpDeska T2 oz. dispečerja ( KI JE NI BILO ) bil brez vsega več kot mesec dni. Vprašanje koliko časa bi še trajalo, če se ne bi osebno zglasil na T2.
OK. Se oddahnemo vendar imam žal od tedaj težave. Prihaja do popolnega izpada linije. Kratek opis težave: Najprej se začnejo malo kockice, največ tja do 5-10 min, nato sledi zamrznitev slike in popolna tema, izpad linije ( link utripa ). To traja mogoče minuto, samo toliko, da se modem postavi nazaj in nato zopet dela OK. Težava se pojavlja neenakomerno čez cel dan. Največ seveda zvečer, ker takrat pač največ gledamo televizijo. Kličem dnevno, napaka je javljena. Dobil sem celo že 15.2.2007 nov modem ( SVM104 ) pa ni nič bolje. Čakam na nov obisk tehnikov.
Po vsem tem pisanju imam samo eno vprašanje.
Kabel po ulici gre od hiše do hiše od omarice do omarice in je povsod precvikan in privijačen na telekomovih spojkah. Kar pomeni, da je samo v naši ulici precvikan nekje 10x.
Ali je možno s telekomom se dogovoriti, da se moja parica v omaricah odvijači in se pospajka? Parico se tako že avtomatsko tudi označi, da je drugačna in morda od T2 uporabnika, da mi ne naredijo še kakšnega odklopa. Mogoče bi se jo lahko celo označilo z T2 oznako. (nalepko, vezico...)
PS. Kolikšna je kazen, če me dobijo, saj resno razmišljam, da to storim sam.
LP Ludviky
[Imam] 1M/256K + IP telefon + IP TV popolnoma razvezano
-
- Starešina
- T-2: Že imam
- Paket: Optika 100/10