IP TV na računalniku
- lucca brassi
- Novinec
- T-2: Že imam
- Paket: Oranžni Diamant ; FTTH 100/20
- Kraj: Kočevje ( zraven pošte )
Montaža Vooda, Switcha level One, VDSL modema
Sem komaj 10 dni uporabnik T2 VDSL storitev ( 3xTV,1xanlog el,internet (8/1)).
Kablovje sem nekako razpeljal po hiši , seveda mi v sobi leži velik kup bliskajočih zadev ( vood , VDSL modem , 8kanal switch Level One ) ( kakšno je slovensko ime za VOOD? )
No gremo k bistvu - NAPRAVE SE MED SABO MOTIJO ( Da ne bi o kakšni EMC in EMI direktivi ) in sicer se to najbolj kaže na TV , ki proti večeru postane kockast ( kakšna streaming kompresija) in se na trenutke celo zatakne tako da je potrebno fizično restartat vmesnik za TV ( izklopit napajanje in vklopit ) kar ni najbolj zdravo.
Še bolj zoprno mi je to da sem ''priženjen''v hišo in sem kao jaz zrihtal vse te novotarije , medtem ko sta starša punce starejša in nist atako navdušena nad tem resetiranje , sploh ne ker sta deloma invalid , mama pa ni za elektriko
)
Zaenkrat sem za instalacijo uporabil UTP kabel CAT5 kot je priporočeno na strani T2 servisnih strani. Ostanek kar še nisem zvezal sem danes pri prodajalcu zmenjal z doplčilom za 10€ za FTP kabel , STPja na žalost ni imel.
V službi sem dobil prazno RITTALovo omarico ( te so skoraj vodotesne), ki jo mislim namestit na podstrešje blizu omrice in notri postavit vso elektroniko , jo maximalno oklopit in ozemljit ter potem zatesnit zaradi morebitne vlage , notri mislim dati tudi par vrečk absorbensa za vlago , ki bo potegnil nase morebitno vlago , mislim pa da bo v škatli ravno prav toplo , pa tudi ravno prav se bo hladila. Napajanje bo speljano na podstrešje preko prenapetostne zaščite BELKIN ( garancija 150.000€).
Še kak nasvet?
Smem vprašt kako imate narejene te stvari vi doma?
NoName
jaz imam klasično zvezano po T2 recepturi , poskušal pa sem vreči ven en switch in sicer :
- VDSL modem na 4 WAN ( VOOD in iz njega AMINI(3) in analogni telefon) ,1,2,3 pa računalnike v tem primeru telefon ni delal.
[/quote]
Kablovje sem nekako razpeljal po hiši , seveda mi v sobi leži velik kup bliskajočih zadev ( vood , VDSL modem , 8kanal switch Level One ) ( kakšno je slovensko ime za VOOD? )
No gremo k bistvu - NAPRAVE SE MED SABO MOTIJO ( Da ne bi o kakšni EMC in EMI direktivi ) in sicer se to najbolj kaže na TV , ki proti večeru postane kockast ( kakšna streaming kompresija) in se na trenutke celo zatakne tako da je potrebno fizično restartat vmesnik za TV ( izklopit napajanje in vklopit ) kar ni najbolj zdravo.
Še bolj zoprno mi je to da sem ''priženjen''v hišo in sem kao jaz zrihtal vse te novotarije , medtem ko sta starša punce starejša in nist atako navdušena nad tem resetiranje , sploh ne ker sta deloma invalid , mama pa ni za elektriko

Zaenkrat sem za instalacijo uporabil UTP kabel CAT5 kot je priporočeno na strani T2 servisnih strani. Ostanek kar še nisem zvezal sem danes pri prodajalcu zmenjal z doplčilom za 10€ za FTP kabel , STPja na žalost ni imel.
V službi sem dobil prazno RITTALovo omarico ( te so skoraj vodotesne), ki jo mislim namestit na podstrešje blizu omrice in notri postavit vso elektroniko , jo maximalno oklopit in ozemljit ter potem zatesnit zaradi morebitne vlage , notri mislim dati tudi par vrečk absorbensa za vlago , ki bo potegnil nase morebitno vlago , mislim pa da bo v škatli ravno prav toplo , pa tudi ravno prav se bo hladila. Napajanje bo speljano na podstrešje preko prenapetostne zaščite BELKIN ( garancija 150.000€).
Še kak nasvet?
Smem vprašt kako imate narejene te stvari vi doma?
NoName
ta sistem pri meni ne dela , vsi AMINi vidijo programe in se povežejo ni pa slike in zvokaport 1 (kjer naj bi bil racunalnik/router je vezan direkt na routerjev wan port), ter iz njega switch na racunalnike
port 4 (kjer naj bi domoval amino) pa je vezan na drug switch ter iz njega v aminota ter vse masine, kjer so vlc kot odjemalci, seveda na dodatno mrezno kartico (mrezne kartice so sila poceni zadeva, okrog 7 € za eno navadno realtekovo).
ce imas narocena dva aminota, ali celo tri, potemtakem pa imas porte 4, 3 (v primeru treh aminotov tudi port 2) rezervirane za televizijo, lahko katerikoli port od nastetih uporabis na ta nacin.
jaz imam klasično zvezano po T2 recepturi , poskušal pa sem vreči ven en switch in sicer :
- VDSL modem na 4 WAN ( VOOD in iz njega AMINI(3) in analogni telefon) ,1,2,3 pa računalnike v tem primeru telefon ni delal.
[/quote]
-
- Starešina
- Paket: Optika 100/10
-
- Začetnik
- Paket: 1024/256
- Kraj: Preska - Medvode
IPTV na računalniku in WLAN problemi
A se je ze komu zgodilo, da mu je nehal delat wireless, ko je zvezal vse tako, kot je predlagano v tej temi?
Meni se namreč ne uspe več povezati na wireless router potem, ko sem vklopil vood direktno v router...
Meni se namreč ne uspe več povezati na wireless router potem, ko sem vklopil vood direktno v router...
- NoName
- Administrator
- Paket: VDSL T4 KING + HDTV
ja... nkak tak... ce mas dost zmogljiv wifi router (recmo kakega asusa al pa linksysa) pa gor po moznosti kak dd-wrt al openwrt al pa alchemy/satori firmware, pol se poigras z ebtables pa blokiras na bridgu samem multicast pakete. vsaj mislim, kr je prezgodnja ura za resno razmisljanje 

I can see dumb people...They're all around us... Look, they're even on this forum!
-
- Legenda
- Paket: Oranžni Diamant HBO na FTTH
- Kraj: Ljubljana
-
- Starešina
- Paket: Optika 100/10
-
- Legenda