MiKi napisal/-a:...
Nekateri kanali so resnično lepi, ki jih iz digitalne satelitske direktno streemajo v internet, a Slovenski kanali so grozni v primerjavi s Telemachom...
To sem jaz napisam že precej časa nazaj, pa sem izpadel kot največji čudak. Npr, sploh mi ni jasno, kako lahko Telemach zagotovi sprejem Slo1 in Slo2 v taki kakovosti, da je teletext brez najmanjše napake, pri T-2 pa ves popačen in kot tak neuporaben.
Med Eurosongom je bila slika na SLO takšna, da nisi mogel prečitati števila točk na lestvici. Na drugih TV (FR, ORF) je bila čista in se je lepo prečitalo. Na postajah bivše JU se tudi ni dalo prečitati. Digitalna TV pa takšna ...
Nimam pojma. Sanja se mi ne od kod zajemajo signal. Preko satelita načeloma ni problemov. Vsaj pri meni ne. Če pa T-2 kaj čara z navadnimi antenami in "home made" digitalizacijo, potem pa še dobro da TTX sploh je.
Vprašaj Nimdo ali katerega drugega T2-jevca od kod jim (slo1 &2) mpeg stream. Če bodo hoteli povedat....
Vrž proč reciever. Na Humaxu 5400z patchiranem na 5400 (le zakaj hehe) je vse b.p.
No, z drugo besedo: isto sranje kot preko navadne antene, lokalnega kablarja ali T-2.
Bitrate ima RTVSLO 1875kbps, kar je max. Več še nisem videl.... edino movie size imajo samo "544x576", max je kao 720x576. Seveda govorim o mpeg2 4:3.....
Dodatek. Trenutno gledam FOX Srbija. Bitrate "usranih" 687 kbps, 720x576. Slika relativno tip-top. Le pri hitrih premikih se črte začnejo "kvadratasto" lomit. Težko opisat... Črta ratuje žagasta.... Drugače slika 1A.
jaz mam dreambox s500 in ni problem v sprejemniku, ker se nekateri programi naravnost fantastično vidijo. Imam občutek da je ločljivost ki jo vidim preko satelita nižja kot preko zemeljske antene....