Kvaliteta T-2 Televizije.

Vse o T-2 IP televiziji
Odgovori
Uporabniški avatar
MiKi
Model
Prispevkov: 220
Pridružen: 18. Maj 2006 ob 20:21
T-2: Že imam
Paket: FTTH 100/10Mbit + TV + Tel
Kraj: Ljubljana

Kvaliteta T-2 Televizije.

Odgovor Napisal/-a MiKi » 2. Sep 2007 ob 23:57

Pozdravljeni.
Lepo prosim, naj mi nekdo, ki je tehnično podkovan in pozna razmere na T-2ju, razloži od kje in zakaj oglašuje T-2 najlepšo sliko in oh in sploh.
Kanali namreč, ki jih največ gledamo (A kanal, Pop TV, TV 3 ,...) so zelo slabe kvalitete v primerjavi s Telemach kabelsko.
Že nekaj mesecev plačujem 2 kabelski, ker enostavno ne upam odjaviti Telemacha zaradi slabe slike. Tudi barve so na mnogih kanalih Telemacha lepše.
Imam Philips LCD s Crystal Clear čipom.
Hvala za odgovore.
Lp, MiKi

Uporabniški avatar
obi
T-2jevec / Moderator
Prispevkov: 843
Pridružen: 9. Nov 2006 ob 17:26
T-2: Že imam
Paket: T-2 PAKET T-3 VDSL
Kraj: ljubljana - medvode
Kontakt:

Re: Kvaliteta T-2 Televizije.

Odgovor Napisal/-a obi » 3. Sep 2007 ob 01:03

Res bi rad videl tvojo primerjavo. Sam imam namreč to možnost doma gledat kabelsko in v službi cca 4 ure T2 in vrjem mi ni primerjave . T2 all the way. Če ti gredo pa na k kocke ti pa naj povem da tud kabelski opreraterji nimajo čist čistih kanalov klede kock. Pismo moram enkrat posnet kok kocka na kabelski da bom mel za stranke prepričevat.
Štrom for wife, ups for live
If you still hear me. It was not loud enough

Uporabniški avatar
madpanter
Starešina
Prispevkov: 3318
Pridružen: 5. Apr 2006 ob 10:02
T-2: Že imam
Paket: T4
Kraj: Ljubljana

Re: Kvaliteta T-2 Televizije.

Odgovor Napisal/-a madpanter » 3. Sep 2007 ob 07:34

nam v 20 letih ko smo imeli kabelsko in digitalno kabelsko tv na telemachu niti enkrat ni zakockalo, je pa pač sneg bil, ko je odletelo vse vn to pa mogoče 1x na leto odletelo.
Slika
Prodam UMTS router WRT54G3G + anteno P54 + ustrezno Globetrotter kartico, info ZS

stenc55
Model
Prispevkov: 338
Pridružen: 24. Jan 2007 ob 18:54
T-2: Že imam
Paket: 8/1
Kraj: Radovljica

Re: Kvaliteta T-2 Televizije.

Odgovor Napisal/-a stenc55 » 3. Sep 2007 ob 07:46

Če ti je slika na Telemachu lepša kot na T-2 potem imaš res veliko srečo z njihovim signalom. Jaz sem Telemach prekrstil v Telesneg. Vsakič sem točno vedel kakšno je vreme zunaj, med POP in A-kanal je bila razlika ogromna, res pa je da ni kockalo. 8)
Na T-2 je slika od prvega do zadnjega kanala enaka- čista.
Vidim pa razliko ko gledam TV na CRT televizorju in na LCD monitorju. Če pustim na monitorju 100% povečavo je slika kot na TV, če uporabim kakšno drugo povečavo, npr 150 ali 200% je pa razlika velika, na škodo LCD-ja.
Jao nama sa Vama
Hočemo optiko v Radovljici!!!!!!!

Uporabniški avatar
VonArx
Model
Prispevkov: 272
Pridružen: 29. Jan 2007 ob 19:04
T-2: Že imam

Re: Kvaliteta T-2 Televizije.

Odgovor Napisal/-a VonArx » 3. Sep 2007 ob 09:54

Pri T-2 je vse odvisno od linije, če je linija dobra in interna inštalacija optimalna ne boš imel praktično nobenih "resnih" težav, čeprav je resen problem pri T-2-ju tudi množično resetiranje STB, ki privede do "kaosa" takrat TV sploh ne deluje, drugače pa se ni za bati, če je linija dobra bo signal tudi.- Še enkrat pa "Bog ne daj ,da je linija slaba" tam pa boš imel hude težave in seveda dnevno prisotne kocke, recimo en primer pri meni je bilo polleta, kar sem na T-2-ju vse v najlepšem redu, zadnje tedne pa mi je začelo kockariti in zelo nenavadno se mi zdi, da se je linija po pol leta tako "pokvarila"?! Dejansko pa lahko rečem glede na to, da sem med pionirji "IPTV" v Slo kajti na zečetku sem imel med prvimi siol Tv in lahko rečem, da se zadeva iz dneva v dan izboljšuje na tem področju od "porodniških" problemov do dokaj dobrih signalov!
Slika čakal 33 dni
Slika FTTH služba

Uporabniški avatar
madpanter
Starešina
Prispevkov: 3318
Pridružen: 5. Apr 2006 ob 10:02
T-2: Že imam
Paket: T4
Kraj: Ljubljana

Re: Kvaliteta T-2 Televizije.

Odgovor Napisal/-a madpanter » 3. Sep 2007 ob 10:02

Ja če recimo pogledaš link v mojem podpisu T2 IPTV boš videl kaj pomeni met u kur*u linijo kljub vdsl2 :mrgreen:
Slika
Prodam UMTS router WRT54G3G + anteno P54 + ustrezno Globetrotter kartico, info ZS

Uporabniški avatar
VonArx
Model
Prispevkov: 272
Pridružen: 29. Jan 2007 ob 19:04
T-2: Že imam

Re: Kvaliteta T-2 Televizije.

Odgovor Napisal/-a VonArx » 3. Sep 2007 ob 10:05

madpanter napisal/-a:Ja če recimo pogledaš link v mojem podpisu T2 IPTV boš videl kaj pomeni met u kur*u linijo kljub vdsl2 :mrgreen:
Sem ga že pogledal pred kratkim in morm reči, da ti povsem verjamem v te probleme tudi sam imam en arhivski posnetek z hriščanjem in kockanjem slike!!
Slika čakal 33 dni
Slika FTTH služba

DixieFlatline
Navdušenec
Prispevkov: 640
Pridružen: 19. Jun 2006 ob 09:55
T-2: Že imam
Paket: 10/10 Mbps FTTH,IPTV,VOIP
Kraj: Kranj

Re: Kvaliteta T-2 Televizije.

Odgovor Napisal/-a DixieFlatline » 3. Sep 2007 ob 10:08

Na optiki je slika zakon, kocke pa zadnje čase maksimalno 2x na dan.
Zadnjič spremenil DixieFlatline, dne 3. Sep 2007 ob 10:13, skupaj popravljeno 1 krat.
HulaHop naokrog!

Uporabniški avatar
VonArx
Model
Prispevkov: 272
Pridružen: 29. Jan 2007 ob 19:04
T-2: Že imam

Re: Kvaliteta T-2 Televizije.

Odgovor Napisal/-a VonArx » 3. Sep 2007 ob 10:10

DixieFlatline napisal/-a:Na optiki je slika zakon, kocke pa zadnje čase 2x na dan.
???
Slika čakal 33 dni
Slika FTTH služba

Uporabniški avatar
Fry
Legenda
Prispevkov: 1454
Pridružen: 1. Jun 2007 ob 10:04
T-2: Že imam
Paket: FTTH 10/10, 3xTV, Telefon
Kraj: Koper

Re: Kvaliteta T-2 Televizije.

Odgovor Napisal/-a Fry » 3. Sep 2007 ob 10:11

Moral bi malo bolj definirati, kaj to pomeni "slaba slika".
Verjetno s tem nisi mislil "kocke".
Meni je zagotovo na Telemachu (Koper) katastrofalen POP TV in Kanal A (in še kar nekaj drugih programov).
Seveda je vprašanje, na kakšen način T-2 dobiva te programe (po vsej verjetnosti analogno).

ipsilon5
Faca
Prispevkov: 120
Pridružen: 23. Feb 2007 ob 13:31
T-2: Že imam

Re: Kvaliteta T-2 Televizije.

Odgovor Napisal/-a ipsilon5 » 3. Sep 2007 ob 10:40

Ni mislil kocke, ampak je kar na nekaj kanalih slika motna in bledo barvna prakticno ti ni gledat teh kanalov. Jaz vecinoma gledam discovery pa mi je vseeno, fotr pa skoz preklopi nazaj na kabelsko ker pravi da je motna slika.

luser
Znanec
Prispevkov: 60
Pridružen: 5. Avg 2006 ob 17:33
T-2: Že imam
Paket: 4/1Mbps

Re: Kvaliteta T-2 Televizije.

Odgovor Napisal/-a luser » 3. Sep 2007 ob 14:13

POP TV in A Kanal imata že v osnovi slabo sliko, zato se to pozna pri vseh ponudnikih, ki signal tako ali drugače pretvorijo za svoje omrežje. Tudi nekatere ostale postaje so slabe, posebej lokalne ali kaki TV Petelini. Tu T-2 in ostali ponudniki ne morejo dosti pomagati. Je pa kvaliteta slike odvisna tudi od kvalitete MPEG2 (ali nekje MPEG4) encoderjev. Slaba slika na vhodu se potencira na izhodu encoderja, potem je tu kvaliteta odvisna od pasovne širine, ki jo namenijo posamezni postaji, na koncu pa na sliko vpliva tudi kvaliteta encoderja, ponavadi velja da je ta kar v razmerju s ceno naprave. Na isti pasovni širini namreč lahko različni encoderji dajo ven kar opazno razliko v kvaliteti slike (=more money more fun :-). Drugače sem pa imel SIOL TV, sedaj imam T-2, slednji ima v poprečju mnogo boljšo sliko, predvsem na račun večje pasovne širine in kar je najbolj pomembno, pri večini TV postaj ne delajo t.i. transcodinga (decoding-encoding, samo na ta način se lahko bistveno zmanjša pasovna širina TV postaj). Vsak decoding-encoding, pa tudi če je slednji na nesmiselno večjo hitrost, poslabša sliko! SIOL pa na relativno slabi opremi dela preveliko kompresijo in to na večini TV postaj. Kar oni oglašuejo kot "kristalno čisto sliko" ali nekaj podobnega, je čisto zavajanje potrošnikov in čudi me, da jih še nihče ni prijavil "Zvezi". Tudi slika na njihovih VoD filmih je zelo slabe kvalitete, kljub pasovni širini ki jo porabijo za oddajanje (glede na tehnologijo kompresije, ki jo uporabljajo, h264 na več kot 3Mbps namreč omogoča boljšo sliko kot DVD-ji ki jih kupimo v trgovini). Tudi tu ima T-2 bistveno boljšo sliko in kar je pomembno, tudi zvok, ki ga oddaja v nespremenjeni AC3 obliki. Samo hitro previjanje je tako moteče, čisto neuporabeno, upam da bodo kmalu popravili.

p.s. razlik na sliki se ne opazi kaj dosti na malih zaslonih s katodno cevjo, še posebej ne tistih s 4:3 razmerjev stranic, na večjih zaslonih (LCD, plazma in analognih) pa je razlika kar opazna.

kokica2000
Legenda
Prispevkov: 1285
Pridružen: 17. Sep 2006 ob 12:58
T-2: Že imam
Paket: Oranžni Diamant HBO na FTTH
Kraj: Ljubljana

Re: Kvaliteta T-2 Televizije.

Odgovor Napisal/-a kokica2000 » 3. Sep 2007 ob 17:40

"Lepota" stlike je seveda stvar percepcije posameznika, je pa tudi meni Telemachova slika na nekaterih kanalih (tudi A kanal in POP TV) bolj všeč. Zdi se mi bolj ostra, predvsem pa mi gre pri T-2 na živce tako rekoč neberljiv teletext od RTV SLO. Pogoj za tako primerjavo je seveda to, da sta oba signala na TV vhodu kar se da kakovostna (analogni Telemachov jakosti vsaj 72db, digitalni T-2jev pa po optiki in nato po HDMIju).

Taj
Znanec
Prispevkov: 75
Pridružen: 12. Nov 2006 ob 19:37
T-2: Že imam
Paket: 20/1
Kraj: Lj-okolica

Re: Kvaliteta T-2 Televizije.

Odgovor Napisal/-a Taj » 3. Sep 2007 ob 17:41

t-2 sploh ne kodira slike...se pač prenaša signal, ki se dobi iz tv postaje..

kokica2000
Legenda
Prispevkov: 1285
Pridružen: 17. Sep 2006 ob 12:58
T-2: Že imam
Paket: Oranžni Diamant HBO na FTTH
Kraj: Ljubljana

Re: Kvaliteta T-2 Televizije.

Odgovor Napisal/-a kokica2000 » 3. Sep 2007 ob 17:43

Hočeš rečt, da jim že iz RTVja pošljejo MPEG2 s pokvečenim teletextom?

Odgovori