[Imam] 10/4 + IP telefon (obdržal tel. številko) +naročil TV

Splošni pogovori o T-2
Titan
Faca
Prispevkov: 113
Pridružen: 4. Sep 2006 ob 15:45
T-2: Še nimam
Paket: Odšel drugam
Kraj: Polzela

Odgovor Napisal/-a Titan » 12. Nov 2006 ob 10:37

Datoteka iz t-2 1165Kb/s
Speedtest.si DL 9.57Mb/s, UL 2.01Mb/s to je blo dokler mi Telekom ni zjebal linije. Drgač sem si pa za modem naredu stojalo sam se še kr dost greje.

Uporabniški avatar
oyoy
Legenda
Prispevkov: 1342
Pridružen: 18. Mar 2006 ob 11:41
T-2: Že imam
Paket: Oranžni diamant
Kraj: sLOVEnija/portorož-lucija
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a oyoy » 12. Nov 2006 ob 15:06

marko, hitrost je ok - še nikoli mi speedtest ni pokazal več kot 9,5 Mb/s dl-ja. na nihanja pa bodi pozoren. pri meni je ok (že trkam po mizi). če boš v dvomu glede tega veš, kdo je pravi naslov :wink: pred tem pa vseeno preveri, da ni pri tebi kak moteči dejavnik, ki bi lahko vplival na delovanje signala.
Slika
Slika

MarkoP
Faca
Prispevkov: 128
Pridružen: 14. Sep 2006 ob 14:26
T-2: Že imam
Paket: FTTH 10/10, 1× VoIP, 1× IPTV

Odgovor Napisal/-a MarkoP » 12. Nov 2006 ob 22:23

Jah, router je tisti, ki nagaja :(
Po resetu dela vse normalno, hitrosti so tudi OK :) bo pač treba menjat za kaj dražjega od 15k :)


LP
Slika VDSL čakal 56 dni, ftth 11 dni.

Uporabniški avatar
luky
Model
Prispevkov: 235
Pridružen: 23. Mar 2006 ob 19:11
T-2: Že imam
Paket: VDSL T4 KING + HDTV
Kraj: Šmarje pri Jelšah

Odgovor Napisal/-a luky » 13. Nov 2006 ob 09:39

MarkoP napisal/-a:Evo, ponovno se oglašam.

Včeraj zvečer, sem opazil, da mi hitrost sumljivo niha, padla je celo na 56kbps, najvišja pa je bila 1163kB/s, kar je super, povprečna hitrost pobiranja testne datoteke je bila 0,6MB/s.

Danes sem zadevo ponovil in je bilo nekoliko boljše, povprečna hitrost je bila 0.95MB/s, po mojih izračunih, naj bi se hitrosti gibale okrog 1MB/s oz. nekaj več (ne vem koliko je overheada).

Ko zaženem speedtest.si, dobim tole:
Inicializacija . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . OK
izvajam 10s upload test (v smeri k internetu) 2.00Mb/s
izvajam 10s download test (v smeri k vam) 9.43Mb/s
Ko pa grem na speedtest.net pa dobim tole:
Slika


Vem, da testi niso merodajni, ampak se mi vseeno zdi nekoliko sumljivo.


Sedaj, če ima kdo 10/2 paket, ali lahko pove ali napiše koliko njemu šiba tista datoteka s T2, ter speedtest.si ter .net?


__________________________________________________________
Modem se zelo močno greje, nekako ne razumem zakaj so reže samo na spodnji strani, pričakoval sem, da bodo spodaj in zgoraj, tako kot jih ima vsak router oz. ADSL modemi, topli zrak se dviga, tako, da bi par luknjic na zgornji strani zagotovo izboljšalo hlajenje.
Modem je na dotik vroč, vroča je tudi polica na kateri stoji in sem razmišljal, da ni to vzrok zaradi nihanja hitrosti.

Kar tu bi vprašal, če lahko naredim stojalo, da bi modem podložil na levi ter desni strani, da bi bil nekoliko višje v zraku in ne samo tistih nekaj milimetrov kot je sedaj?

_____________________________________________________________

Servisne strani:
Zanima me zakaj imam onemogočena polja Status, Poštni predali ter Dodatne storitve?
Zanima me tudi kako pridem do več poštnih predalov, ker smo na pogodbi napisali samo 1, monter pa je rekel, da jih lahko dobimo toliko, kolikor je članov v gospodinjstvu.

____________________________________________________________

Online čas:
Kako bi lahko pogledal, koliko časa sem online, torej, da se modem ni resetiral ali da se je povezava prekinila?
Prej sem v routerju imel timer, sedaj, ko ni več PPPOE pa mi ne kaže več :(

____________________________________________________________

Ponovno sem poskusil pingat razne strani, slovenske se gibajo med 25 in 39ms, tuje pa različno , rang je od 120 - 220ms.
Včeraj sva s kolegom primerjala pinge (on je na Siolu) in je imel tudi za 7× počasnejše kot jaz.


LP
Kje sedaj nimaš reže ali na modemu ali na routerju. Vprašam zaradi tega ker jaz na svojem modemu nimam nikjer nobenih rež oz. luknjic za hlajenje.
Lp, Luky

MarkoP
Faca
Prispevkov: 128
Pridružen: 14. Sep 2006 ob 14:26
T-2: Že imam
Paket: FTTH 10/10, 1× VoIP, 1× IPTV

Odgovor Napisal/-a MarkoP » 13. Nov 2006 ob 10:35

Na modemu so reže samo na spodnji strani. Pričakoval pa sem jih praktično povsod, tako ob strani kot na vrhu.

Oni so to verjeto stestirali, preden so na trg poslali, tako, da ga nekoliko višje temperature ne motijo. Vseeno pa obstaja skrb pred poletjem :)

LP
Slika VDSL čakal 56 dni, ftth 11 dni.

MarkoP
Faca
Prispevkov: 128
Pridružen: 14. Sep 2006 ob 14:26
T-2: Že imam
Paket: FTTH 10/10, 1× VoIP, 1× IPTV

Re: [Imam] 10/2 + IP telefon (obdržal tel. številko)

Odgovor Napisal/-a MarkoP » 10. Okt 2007 ob 18:41

Da ne odpiram nove teme, me zanima koliko časa ste čakali tisti, ki ste naknadno naročili TV, da so vam prinesli Amino, zanima me nek okvirni čas, a je to mesec, dva, več?

LP
Slika VDSL čakal 56 dni, ftth 11 dni.

Uporabniški avatar
kitl
Administrator
Prispevkov: 8096
Pridružen: 17. Mar 2006 ob 15:20
T-2: Že imam
Paket: 300 Mbit/s - 40 Mbit/s 2x TV

Re: [Imam] 10/4 + IP telefon (obdržal tel. številko) +naročil TV

Odgovor Napisal/-a kitl » 10. Okt 2007 ob 18:44

2 sekunde :D Greš na Brnčičevo rečeš hočem TV ti dajo Aminota in greš domov.
Slika


Lp, Kitl

MarkoP
Faca
Prispevkov: 128
Pridružen: 14. Sep 2006 ob 14:26
T-2: Že imam
Paket: FTTH 10/10, 1× VoIP, 1× IPTV

Re: [Imam] 10/4 + IP telefon (obdržal tel. številko) +naročil TV

Odgovor Napisal/-a MarkoP » 10. Okt 2007 ob 18:59

Aha, za to možnost vem :)
Mene zanima tista druga, ko ti na vrata pozvonijo ;)
Slika VDSL čakal 56 dni, ftth 11 dni.

Uporabniški avatar
Cobane
Nergač
Prispevkov: 3957
Pridružen: 27. Sep 2006 ob 07:39
T-2: Že imam
Paket: Tadrazga

Re: [Imam] 10/4 + IP telefon (obdržal tel. številko) +naročil TV

Odgovor Napisal/-a Cobane » 11. Okt 2007 ob 06:27

To zna biti včasih tudi zelo dolgotrajno... je pa od primera do primera odvisno in ti kakšne konkretne številke v urah, dnevih oz. tednih (mesec je pa morda res preveč) ne morem povedati.
Vse čestitke T-2ju. Nosečnica, ki bi imela toliko poporodnih težav, bi bila že zdavnaj pokojna! :rtmT2:

MarkoP
Faca
Prispevkov: 128
Pridružen: 14. Sep 2006 ob 14:26
T-2: Že imam
Paket: FTTH 10/10, 1× VoIP, 1× IPTV

Re: [Imam] 10/4 + IP telefon (obdržal tel. številko) +naročil TV

Odgovor Napisal/-a MarkoP » 26. Okt 2007 ob 18:53

Mesec je naokrog, TV-ja pa sploh naročili niso :roll: Danes so ga, z opombo "urgentno" karkoli to pač pomeni.

Vsaj pokvarjen modem oz napajalnik so zamenjali v manj kot 24 urah.


LP
Slika VDSL čakal 56 dni, ftth 11 dni.

MarkoP
Faca
Prispevkov: 128
Pridružen: 14. Sep 2006 ob 14:26
T-2: Že imam
Paket: FTTH 10/10, 1× VoIP, 1× IPTV

Re: [Imam] 10/4 + IP telefon (obdržal tel. številko) +naročil TV

Odgovor Napisal/-a MarkoP » 29. Okt 2007 ob 14:37

Po mesecu in nekaj dnevih so mi prinesli vmesnik za TV, žal napačnega, čakanje se nadaljuje :)


LP
Slika VDSL čakal 56 dni, ftth 11 dni.

Uporabniški avatar
Mark
T-2jevec
Prispevkov: 3094
Pridružen: 18. Mar 2006 ob 13:37
T-2: Že imam
Paket: Oranžni diamant HBO

Re: [Imam] 10/4 + IP telefon (obdržal tel. številko) +naročil TV

Odgovor Napisal/-a Mark » 30. Okt 2007 ob 00:42

če še rabiš kak dodaten mail pošli id, pa bomo nastavili na več ;-) Lahko pa dobiš do max 5 predalov :D

Kak to, da si dobil napačen vmesnik?

MarkoP
Faca
Prispevkov: 128
Pridružen: 14. Sep 2006 ob 14:26
T-2: Že imam
Paket: FTTH 10/10, 1× VoIP, 1× IPTV

Re: [Imam] 10/4 + IP telefon (obdržal tel. številko) +naročil TV

Odgovor Napisal/-a MarkoP » 30. Okt 2007 ob 07:11

morda, ker jih je monterju ravno zmanjkalo, nihče pa mi ni rekel, da moram kaj posebej označiti, ker so na telefonu itak govorili Amino, Amino.

LP
Slika VDSL čakal 56 dni, ftth 11 dni.

MarkoP
Faca
Prispevkov: 128
Pridružen: 14. Sep 2006 ob 14:26
T-2: Že imam
Paket: FTTH 10/10, 1× VoIP, 1× IPTV

Re: [Imam] 10/4 + IP telefon (obdržal tel. številko) +naročil TV

Odgovor Napisal/-a MarkoP » 6. Nov 2007 ob 15:47

Evo, danes so mi prinesli Amina.

Sedaj pa me zanima ali je normalno, da gumb volume +/- ter mute nimajo efekta? Ko pritisnem te 3 tipke, se na daljincu zasveti gumb STB, na Aminu pa rdeča lučka ne utripne, imam povezano prek RF kabla na tuner.


EDIT: Oh ja, treba je bilo malce po forumu pobrskat :)

LP
Slika VDSL čakal 56 dni, ftth 11 dni.

Odgovori