Tezave s fizicnim priklopom na T-2

Splošni pogovori o T-2
Odgovori
acetilenski
Začetnik
Prispevkov: 2
Pridružen: 19. Jul 2006 ob 12:41
T-2: Še nimam

Tezave s fizicnim priklopom na T-2

Odgovor Napisal/-a acetilenski » 19. Jul 2006 ob 12:49

Pozdravljeni!

Po vecmesecnem cakanju na T-2 sem koncno docakal...
Najavil se je Telekomov serviser, da bo naredil razcepnik, ker me ni bilo doma (bil sem na morju) se je pogovarjal z materjo.

Ker nam v hiso pride kabel za telefon po zraku na podstresje ji je rekel, da bo on dal kar na podstresju razcepnik, kako pa bo si T-2 naprej potegnil kable pa ni njihova stvar. Ker mati nima pojma, mu je svetovala naj pride cez 2 dni.
Jaz se vrnem iz morja nalsednji dan. Pride tip iz T-2, ki je mislil, da je Telekom ze porihtal stvari...
Povem mu zgodbo, kje namerava dati Telekomovec razcepnik. In mi odgovori, da to tudi njega ne briga kako bo kabel prisel do racunalnika. Da ima on 2m kabla in ce bo modem na podstresju bo modem pac na podstresju.
Kako bom jaz to pripeljal do racunalnika je moja stvar je dejal.


1.Zanima me ali je taksen nacin priklopa res obicajen? Saj sem bil navajen pri priklopu na kabelski internet, da ti modem namestijo ob racunalniku.

2.Ali ni mozno, da bi Telekom namestil razcepnik pred eno telefonsko vticnico, ker imam tam poleg tudi racunalnik.
Problem je edino ta, da so v hisi trije telefoni. Bi ostali telefoni delovali?

Hvala vnaprej za odgovore


LP

T2_Delavec
Starešina
Prispevkov: 12976
Pridružen: 17. Mar 2006 ob 14:57
T-2: Že imam
Paket: Optika 100/10

Odgovor Napisal/-a T2_Delavec » 19. Jul 2006 ob 13:20

Modem naj bo na MAX 1 meter dolgem kablu, torej čim bližje tam, kjer pride parica v stanovanje. Od tam pa gre lahko poljubno dolg UTP kabel do Vooda. Tako bo imel najboljši možni signal, saj le ta slabi z večanjem dolžine kabla od telefonskega vtiča - dlje kot je modem, slabši je signal!!

Telefone pa lahko od razcepnikov razmestiš po želji. :)
Optika 100/10

acetilenski
Začetnik
Prispevkov: 2
Pridružen: 19. Jul 2006 ob 12:41
T-2: Še nimam

Odgovor Napisal/-a acetilenski » 19. Jul 2006 ob 13:26

Torej bo moral biti modem na podstresju? Pravo sranje. Tam ni niti elektrike, pa podstresje je 1m visoko, tako da niti normalno ne mores stati.

Pa se sam bi si moral mrzeni kabel potegniti iz podstresja?

Shrek
Model
Prispevkov: 210
Pridružen: 17. Mar 2006 ob 18:46
T-2: Že imam
Paket: 4 Mbps / 1 Mbps
Kraj: Izola

Odgovor Napisal/-a Shrek » 19. Jul 2006 ob 16:29

Sem imel isti problem kot ti. (3 tel. na en priključek)
Razcepnik pustiš na podstrešju in priklopiš tel.
Povlečeš novi kabel FTP (uporabiš dve parici), do tam kjer imaš elek. oz. boš postavil modem. Od modema do rač. povlečeš UTP in ne boš imel problemov.
Slika
čakal 200 dni

Uporabniški avatar
Jerry
Legenda
Prispevkov: 1068
Pridružen: 22. Jun 2006 ob 17:11
T-2: Že imam
Paket: VDSL:10/2+IPTV
Kraj: Ljubljana
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Jerry » 20. Jul 2006 ob 11:11

Mislm sej men je usen, sam bom pa usen napisal kar si mislim ker se mi zdi da je omembe vredno.
Če so meni zgoraj opisano pri SiOL-u lahko majstri use poštimal (plačal jim nism niti TOLARJA za 0) ne vem zakaj pri T-2 ne morejo (zravn pa opevajo da je priklop FREE). Če nebi bil prej na SiOL-u bi, ko sm prešaltal na T-2, padel v tak drek kot teledva sogovorca gor opažam, samo da v mojem primeru bi nakonc T-2 šraufu pa vrtu pa napeljeval... :lol: Pa ne zato ker nebi znal sam, naredim to sam v 2 minuta, sam iz čistega principa ko ti nekdo neki ponuja, k je pa treba narest to pa prst v rit.
Mogoce je pa zato T-2-jev priklop zaston... ker ga ubistvu sploh ni :?: Ubistvu je sam dostava... prnesejo ti modem itd. ostalo po pa snađi se...
Zdej ne vem a k temu težijo zato ker so enostavno nesposobni (vsaj uni k hodjo z to robo okol) al pa nimajo dovol tehnikou in imajo že usi povn kurac usega (ker je bilo tok ljudi/priklopou) in se jim enostavno ne da....

edit: morm še dodat da mene je recimo tehnik enkrat decembra klical ali mi lahko že prinese modem itd. robo sem pa že imel doma od novembra ko sm si jo odšel iskat sam na brnčičevo ker so mi rekl da jo bom drgač še čaku 1 tedn ker nima noben qurc cajta da mi jo prpele kao...
prvi na 0590 00 000 mi je celo prodajal buče da je zmankal vood-ou, ampak klic kolega ki pozna folk od tm, me je hitro pripeljal do tega da sm meu v roki še isti dan vso robo... uporabiti sm mogu to silo tudi zato ker po prepiru tm na brnčičevi niso hotl izročit STB-jev in VOOD-a češ da so mel ful strank ki so pol to zjebale ker so narobe priklopile.. vrjamem da so, ampak jst sm ponuju da podpišem papir da prevzemam vso odgovornost pa ni pomagal... unim kretenom k so padajal robo pa so jo veselo zjebaval jo pa je en dal :?:
SpaceInvader!
Slika

Odgovori