Video izhod iz Aminota 110
-
- Faca
- T-2: Že imam
- Paket: Oranžni diamant 750/150
Video izhod iz Aminota 110
Ali Amino sam prilagodi ,kakšen izodni signal pošilja preko scarta na TV,če scart naTV podpira več standardov.
Zanima me za kompozit in RGB.
Ali je treba to spremeniti v meniju?
Ali drugače:
Kako vem,da mi amino daje ven RGB signal ?
Zanima me za kompozit in RGB.
Ali je treba to spremeniti v meniju?
Ali drugače:
Kako vem,da mi amino daje ven RGB signal ?
Re: Video izhod iz Aminota 110
Ena možnost bi bila, da na netu poiščeš pinout za SCART konektor in z multimetrom pomeriš, na katerih pinih se kaj dogaja.
Ta možnost pa bi prišla v poštev edino iz samo če Amino daje iz sebe naenkrat samo en vir video signala.
(Intuitivno razmišljanje...)
LPD
Ta možnost pa bi prišla v poštev edino iz samo če Amino daje iz sebe naenkrat samo en vir video signala.
(Intuitivno razmišljanje...)
LPD
-
- Faca
Bom še drugače vprašal,da bom bolj jasen.
Kaj naj naredim ,da bom na skartu iz aminota dobil RGB.
Kaj naj naredim ,da bom na skartu iz aminota dobil RGB.
- Fry
- Legenda
- Paket: FTTH 10/10, 3xTV, Telefon
- Kraj: Koper
Nič!
Na SCARTU Amina že imaš RGB.
Na SCARTU Amina že imaš RGB.
Ampak njega verjetno zanima, če je dejansko aktiven RGB izhod in ne kompozitni ali svideo (vsi imajo namreč predispozicije na scart konektorju, pa če jih uporabljaš ali ne).
LPD
LPD
- Fry
- Legenda
RGB je vedno aktiven (Amino pošilja RGB signal).
Če bo pa res na TV prišlo po RGB je odvsino od TV sprejemnika.
Zlasti TV sprejemniki, ki imajo več SCART priključkov, omogočajo prenos RGB signala zgolj na enem.
To včasih piše poleg SCART priključka, če ne, pa manual v roke.
Če bo pa res na TV prišlo po RGB je odvsino od TV sprejemnika.
Zlasti TV sprejemniki, ki imajo več SCART priključkov, omogočajo prenos RGB signala zgolj na enem.
To včasih piše poleg SCART priključka, če ne, pa manual v roke.
-
- Faca
To me je zanimalo.
Skart v Tv-ju ima RGB vhod , po defaultu torej amino pošilja RGB.
Skart v Tv-ju ima RGB vhod , po defaultu torej amino pošilja RGB.
- Fry
- Legenda
Ja!
Morda moraš še na TV izbrati pravilen AV.
Morda moraš še na TV izbrati pravilen AV.
Jaz sem kar malo skeptičen glede tega... na naši 21'' Philips CRT televiziji je dejansko boljša slika T-2 TV preko RF signala kot pa preko SCART-a... preko RF je namreč ostra in lepih barv (dober kontrast, prava svetilnost), medtem ko je preko SCART kabla zamazana in bledih barv (slab kontrast, preveč svetla).
Omenjeni TV ima poleg tega SCART vhoda edino še kompozitne priključke, tako da mora definitivno sprejemati RGB - se pa bojim, da dobi od Aminota hkrati še kompozitni in/ali svideo signal ter izbere enega izmed slabših... v meniju TVja se softwaresko ne da popravit nič.
Pa saj me ne moti, sem napisal zgolj da delim izkušnjo še s kom ki bi imel podobne "issues"...
Dokler je možnost preko RF, štima vse, problem bo ko zadnji Amino crkne in bodo samo še Motorolje.
Tistih malo motenj, ki se pa vsilijo preko RF, je itak minimalno, sploh na tako majhni televiziji.
LPD
Omenjeni TV ima poleg tega SCART vhoda edino še kompozitne priključke, tako da mora definitivno sprejemati RGB - se pa bojim, da dobi od Aminota hkrati še kompozitni in/ali svideo signal ter izbere enega izmed slabših... v meniju TVja se softwaresko ne da popravit nič.
Pa saj me ne moti, sem napisal zgolj da delim izkušnjo še s kom ki bi imel podobne "issues"...

LPD
- music95
- Nadebudnež
- Paket: 1/256, TV, IP + PSNT TEL
Ja sicer pa imaš pri novejših plasmah nastavitev izbolšanja kakovosti slike in pri nas je bila na zečetku bolj švoh zdaj pa je že ornk. Verjamem pa, da ima RF tudi zelo dobro sliko, saj imam jaz pri sebi v sobi VCR preko RF in je primerljive s SCART (sicer je težko opaziti, ampak so določene razlike)
To da je RF kul, me ne preseneča.
To da RGB ni kul, me zelo preseneča.

Edit: brisan odveč citat

Edit: brisan odveč citat
Zadnjič spremenil poiuztrewq, dne 8. Jan 2008 ob 19:37, skupaj popravljeno 1 krat.
- Fry
- Legenda
RGB je res napram S-Video bolj bled in manj kontrasten.
Zagotovo to ni zaradi Amina, saj sem opazil enako tudi ob priklopu drugih naprav.
Zakaj je tako ne razumem, saj bi po logiki moral biti boljši.
Morda so TV sprejemniki krivi?
Amino pošilja po SCART priključku vse signale.
TV sprejemnik bo vedno izbral RGB, če je ta prisoten.
Na marsikaterem TV sprejemniku imaš več SCART priključkov. Zgolj eden je narejen za RGB.
Če je tvoj TV tak, probaj priklopiti Amino na drugi SCART
Vkolikor ni, pa boš za S-Video moral dati vmes kakšen kabel in adapter, da boš do TV prenesel zgolj S-Video in composite.
Alternativa je odklop ustreznih pinov na SCARTU
Vsekakor morata biti composite in S-Video boljša, kot prenos preko RF
BTW
Opazil sem, da imaš Philips.
Ker sem tudi sam te preizkuse delal na Philipsu, je to morda "tovarniška posebnost" Philipsa
Zagotovo to ni zaradi Amina, saj sem opazil enako tudi ob priklopu drugih naprav.
Zakaj je tako ne razumem, saj bi po logiki moral biti boljši.
Morda so TV sprejemniki krivi?
Amino pošilja po SCART priključku vse signale.
TV sprejemnik bo vedno izbral RGB, če je ta prisoten.
Na marsikaterem TV sprejemniku imaš več SCART priključkov. Zgolj eden je narejen za RGB.
Če je tvoj TV tak, probaj priklopiti Amino na drugi SCART
Vkolikor ni, pa boš za S-Video moral dati vmes kakšen kabel in adapter, da boš do TV prenesel zgolj S-Video in composite.
Alternativa je odklop ustreznih pinov na SCARTU
Vsekakor morata biti composite in S-Video boljša, kot prenos preko RF
BTW
Opazil sem, da imaš Philips.
Ker sem tudi sam te preizkuse delal na Philipsu, je to morda "tovarniška posebnost" Philipsa
- music95
- Nadebudnež
- Paket: 1/256, TV, IP + PSNT TEL
Dej preberte si že pravila foruma - Ni ti treba citirat moje sporočilo, ker pišeš takoj za mano...dpavli napisal/-a:To da je RF kul, me ne preseneča.music95 napisal/-a:Ja sicer pa imaš pri novejših plasmah nastavitev izbolšanja kakovosti slike in pri nas je bila na zečetku bolj švoh zdaj pa je že ornk. Verjamem pa, da ima RF tudi zelo dobro sliko, saj imam jaz pri sebi v sobi VCR preko RF in je primerljive s SCART (sicer je težko opaziti, ampak so določene razlike)
Sem prebral, pozabil, sorry.
Je pa to prvi forum, na katerem naletim na tako pravilo, in ker ga od drugod nisem navajen, ga tukaj večkrat povsem nenamenoma pozabim.
LPD
Je pa to prvi forum, na katerem naletim na tako pravilo, in ker ga od drugod nisem navajen, ga tukaj večkrat povsem nenamenoma pozabim.
LPD